Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Minelab Equinox

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 09:37 #57926

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Нешо явно не можеш да работиш и да си настроиш трака както трябва, смени го за фишер или деус да рахатясаш :) .
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, rublata

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 10:15 #57928

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
bobo писа:
В идеални условия работата на машините е дна,но когато се намесят фактори дълбочина и минерализация,различните машини показват различни отклонения в показанията....Аз примерно съм се убедил,че ВЛФ ите на Майлаб са може би най добри на орудено,но пък не ми пасват на моя стил на търсене,затова и съм с Гарет АТ голд..Деуса може и да е най бърз,но на орудено е неефективен,щото за какво ти е бързина,когато вижда цвета единствено до 5-6 санта,дори и да е незамърсено с железа..
Не мисля. Дори и във най-идеалните условия като например да си напълни човек един сандък със лека пръс и да почне да сравнява детекторите
пак ще има разлики във дълбочина и сепарация при различните детектори. Но принципно се отклоних много от това което исках да кажа.
Колкото и да защитават тука заклетите майлабаджии своите любими детектори и да казват че проблема е във неспособноста на търсача да ги настройват на всеки един търсач който не е пристрастен не робува на марки му е ясно че майлабите са бавни и маскират сигналите.
Та сега при тая новата детска играчка на Майлаб Екунокса наред със по бързия процесор, доколкото разбирам има възможност за настройване на скороста на възтановяване във доста по широк диапазон от предишните детектори. На полигон няма да има някаква разлика ако тръгнат да се сравняват Експлорерите със Екунокса щото както винаги всеки си коригира настройките и скороста на маховете като знае къде е целта но на ход и във реални условия разликата ще е осезаема.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 10:39 #57929

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
За да има неспособност, би трябвало нещо да е трудно и да се изискват специални умения! При Експлорера няма нищо трудно, там нещата са прости и ясни и не се изискват специални умения.
Разбира се ако търсиш някакви тайни, вълшебни настройки от отфардени спецялисти или пък ако вярваш в чудеса, резултата обикновено е, да не чуеш голяма сребърна пара!
Но и в това няма лошо, щото това ти дава тема, за разговор и категорични твърдения, поне в близките няколко години...
При експлорера има едно единствено условие, когато ползваш маска!!! Да знаеш точно какво правиш!!! А това предполагам е трудно! Аз за това не ползвам маски, щото съм си прос!
И още нещо, точно липсата на категоричност, при експлорера, ти дава информация! Тези размазани и некатегорични звукове, които при СТХ са отразени с трасацията на екрана. Да! За там вече се изискват способности и трябва да се потрудиш, щото е трудно!
Последна промяна: 24 Сеп 2017 10:57 от kaveiros.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: zempar

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 11:06 #57930

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
За да има неспособност, би трябвало нещо да е трудно и да се изискват специални умения! При Експлорера няма нищо трудно, там нещата са прости и ясни и не се изискват специални умения.
Разбира се ако търсиш някакви тайни, вълшебни настройки от отфардени спецялисти или пък ако вярваш в чудеса, резултата обикновено е, да не чуеш голяма сребърна пара!
Но и в това няма лошо, щото това ти дава тема, за разговор и категорични твърдения, поне в близките няколко години...
При експлорера има едно единствено условие, когато ползваш маска!!! Да знаеш точно какво правиш!!! А това предполагам е трудно! Аз за това не ползвам маски, щото съм си прос!
Тачно там е проблема при тези детектори. Прекалената опростеност и ястност води до прекалена автоматизация за улеснение УЖ на търсача.
А от там и проблема при експлорерите или прекалената автоматизация в съчетание със бавен процесор води до проблемите за които говоря.
И не съм аз този със вълшебните настройки Напрактика аз твърдя точно обратното и то е че не може да се компенсира бавния процесор със настройки още повече когато нямаш опция да настройваш скоростта на възтановяване ръчно във широк диапазон.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 12:00 #57931

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
zempar писа:
Нешо явно не можеш да работиш и да си настроиш трака както трябва, смени го за фишер или деус да рахатясаш :) .
Аз рахатясах още същия ден на който го продадох :lol:
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 22:01 #57955

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6779
Пак сте изпаднали в някакви обяснения които за мен са безсмислени , за да не осираме темата за Equinox предлагам на Нешо да дойде когато му е удобно отиваме на терен много замърсен с черни предмети нещо от рода за един мах 4-5 черни , аз ще съм с трака той с деуса моят човек ще е при него и ще записва неговите резултати , неговия при мен и след половин час търсене обявяваме резултата , смятам че така ще видим кой колко струва
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: FLORE

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 22:22 #57956

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
djendaka писа:
Пак сте изпаднали в някакви обяснения които за мен са безсмислени , за да не осираме темата за Equinox предлагам на Нешо да дойде когато му е удобно отиваме на терен много замърсен с черни предмети нещо от рода за един мах 4-5 черни , аз ще съм с трака той с деуса моят човек ще е при него и ще записва неговите резултати , неговия при мен и след половин час търсене обявяваме резултата , смятам че така ще видим кой колко струва
Джендак постни това което ще напиша в темата за Деуса, че наистина осрахме темата за Equinox .
Новия детектор на Майлаб ми е много интересен от гледна точка на това че най-вероятно ще съчетава бързината и възможноста за настройки на реактивитито като Деуса и традиционно добрата работа на майлабите на уродено. Ще бъде уникално добър детектор според мен и съм му се заканил да го взема. Колкото и да пиша глупости аз съм си пристрастен майлабаджия за добро или за лошо

Сега Аз Деус нямам Един колега има. Ще го питам дали е съгласен на подобен тест и съревнование но от сега казвам че бих се съгласил само ако е тука
на моя почва. Колегата е добър със Деуса но е свикнал да търка само по нашите почви. Там по вашите ще гледа най вероятно като Теле в Зеле :blink:
Теста бих искал да бъде следния. Отиваме до едно лозе на което знам че излизат коцета наред със множеството малки телчета. Харесваш си един ред и го минаваш колкото пъти искаш, ако искаш го минавай сант по сант После влиза колегата със Деуса след теб и пробва да хване изпуснати от теб сигнали. После съответно се прави обратния тест за да няма сърдити. Влиза колегата със Деуса във един ред , след което пък ти минаваш след него и проверяваш за изпуснати сигнали. Който хване най много изпуснати сигнали печели съревнованието. Така става ли ?
Последна промяна: 24 Сеп 2017 22:24 от Nesho.
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: rublata

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 23:05 #57958

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Става! Също искам да видя сигнал който деуса хваща, а майнлаба неще! Моя МАЙНЛАБ! Аз ще ти хвана сигнал, който деуса няма да хване, даже наколко!!!
Само че мястото да не е с коцета!!!!
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 23:15 #57959

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Става! Също искам да видя сигнал който деуса хваща, а майнлаба неще! Моя МАЙНЛАБ!
Трудна работа ! Твърдението ми е, че на ход майлабите изпускат сигнали на много ожелезено заради лошата си скорост на възтановяване затова и измислих подобен тест. Когато се знае къде е сигнала разликата няма да е много голяма Дори често може да е във полза на Майлаба :whistle:
Последна промяна: 24 Сеп 2017 23:16 от Nesho.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 23:25 #57960

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Разбира се, че на ход! Само че ми покажи сигнал, който майнлаба не хваща! На същия ход, ще ти покажа сигнал който деуса не хваща!
Няма нищо трудно!
Последна промяна: 24 Сеп 2017 23:26 от kaveiros.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 24 Сеп 2017 23:36 #57961

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Разбира се, че на ход! Само че ми покажи сигнал, който майнлаба не хваща! На същия ход, ще ти покажа сигнал който деуса не хваща!
Няма нищо трудно!
Ти не ме разбра какво имам в предвит но както и да е . Нека някой модератор премести постовете в темата за Деуса , а Аз ще питам колегата дали е навит на подобен тест и ако е ОК ще пиша да уредим подробностите. Така става ли ?
Темата е заключена.

Minelab Equinox 25 Сеп 2017 00:22 #57964

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
Nesho писа:
djendaka писа:
Джендак постни това което ще напиша в темата за Деуса, че наистина осрахме темата за Equinox .
Новия детектор на Майлаб ми е много интересен от гледна точка на това че най-вероятно ще съчетава бързината и възможноста за настройки на реактивитито като Деуса и традиционно добрата работа на майлабите на уродено. Ще бъде уникално добър детектор според мен и съм му се заканил да го взема. Колкото и да пиша глупости аз съм си пристрастен майлабаджия за добро или за лошо

Сега Аз Деус нямам Един колега има. Ще го питам дали е съгласен на подобен тест и съревнование но от сега казвам че бих се съгласил само ако е тука
на моя почва. Колегата е добър със Деуса но е свикнал да търка само по нашите почви. Там по вашите ще гледа най вероятно като Теле в Зеле :blink:
Теста бих искал да бъде следния. Отиваме до едно лозе на което знам че излизат коцета наред със множеството малки телчета. Харесваш си един ред и го минаваш колкото пъти искаш, ако искаш го минавай сант по сант После влиза колегата със Деуса след теб и пробва да хване изпуснати от теб сигнали. После съответно се прави обратния тест за да няма сърдити. Влиза колегата със Деуса във един ред , след което пък ти минаваш след него и проверяваш за изпуснати сигнали. Който хване най много изпуснати сигнали печели съревнованието. Така става ли ?
Първо аз не съм казал , че ще го водя на тежка почва , да се оправдаваме с почвата пък детектор който струва толкова пари и се води за топ модел в света е просто нелепо , там притеснения не трябва да има . Второ за мен е важно да видим колко сигнала ще сбърка деуса и колко етрака щото нали се говори единия много бърз със супер дискриминация другия бавен нищо не става , ако искате отиваме на неутрален терен . Пускаме във форума , че и двамата сме съгласни , обажда се някой че може да предостави такова място което не е археологически обект та дори и това да е дворно място на някоя къща , отиваме за мен няма значение какъв ще е терена на чисти почви определено не гледам като теле :)
Темата е заключена.

Minelab Equinox 25 Сеп 2017 00:26 #57965

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Nesho писа:
kaveiros писа:
Става! Също искам да видя сигнал който деуса хваща, а майнлаба неще! Моя МАЙНЛАБ!
Трудна работа ! Твърдението ми е, че на ход майлабите изпускат сигнали на много ожелезено заради лошата си скорост на възтановяване затова и измислих подобен тест. Когато се знае къде е сигнала разликата няма да е много голяма Дори често може да е във полза на Майлаба :whistle:
Говориш пълни глупости майлабите не изпускат нищо в много ожелезено въпроса е да знаеш как да си ги настроиш и как да търсиш с тях , няма да говорим повече навивай твоя човек и да го видим нагледно даже ще вземе човек да снима и след това всички ще го видят и да преключим темата веднъж за винаги
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: rublata

Minelab Equinox 25 Сеп 2017 05:25 #57968

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
идвам и аз да направя масата и да се пусна с деусчето и дано да вали яко ,че Джендака да удави бавния и муден Е-ТРАК мучащ ,като крава.......и искам и за време да се играе......няма да се размотаваме цял ден
Последна промяна: 25 Сеп 2017 05:31 от rublata.
Темата е заключена.

Minelab Equinox 25 Сеп 2017 09:10 #57974

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
djendaka писа:
Nesho писа:
kaveiros писа:
Говориш пълни глупости майлабите не изпускат нищо в много ожелезено въпроса е да знаеш как да си ги настроиш и как да търсиш с тях , няма да говорим повече навивай твоя човек и да го видим нагледно даже ще вземе човек да снима и след това всички ще го видят и да преключим темата веднъж за винаги
OK Дано го навия да направим теста. :) На мен ще ми е много интересно щото в зависимост от резултата ще реша какъв ще ми следващия детектор
Minelab или XP Deus. А иначе още от сега знам че момчето най-вероятно няма да е много съгласен да го снимат и да става Youtube звезда.

ПП. Някой да премести постовете с тестовете във темата за Деус че осрахме темата за Екунокс.
Последна промяна: 25 Сеп 2017 09:16 от Nesho.
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат