Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Tesoro Tiger Shark

Tesoro Tiger Shark 12 Окт 2015 09:09 #34875

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
djendaka писа:
Има много железа като включвам освен перони трлчета ми много повечето и черни стотинки , апарат с хубава дискриминация е много ама много по прудоктивен във водата . Вярно е има места където ВЛФ няма да тръгне но те са малко и не е болка за умиране , аз лично също бих предпочел пулсов но трябва да е с хубава дискриминация а на този етап такъв няма .

Не съм съгласен с тия многото железа дето ги разправяш . На няколко плажа съм търсил през годините и такова нещо не съм видял . Качил съм тук във форума някоя и друга снимка от подводно търсене, много добре се вижда колко са железата , ако не съм скрил другите железа разбира се , щото аз съм малко мекеренце . :laugh:
Иначе аз се радвам и на черните стотинки и те са сигнали за мен . Прави ми кеф да намирам .
Ако си навит като се запролети , да направим едно състезание с теб , ти ще си с ескалибур , аз със сандшарка , да я видим тая работа кой ще е по продуктивен . Облога , една каса столично , щото другата не мога да я пия . secretemo :laugh:
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Tesoro Tiger Shark 12 Окт 2015 14:54 #34878

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3214
kaveiros писа:
Така е, във водата има места с доста черни сигнали, обикновенно около пристанища, кейове пък и не само, но в никакъв случай не може да се сравнява с някоя нива например. Обикновенно занърсяването е в пъти по-малко и повечето сигнали са цветни.
Разбира се, че ВЛФ детектор върши работа във водата. Разликата е че пулса е по-категоричен, сигнала си е сигнал и няма паразитни сигнали. Аз бих предпочел пулсов, за подводно търсене, въпреки лошата дискриминация..
Радислав написа:
...Имал е такъв случай.Човека работи с Minelab CTX 3030 и е доволен от дискриминацията.
" След известно време се научаваш да разпознаваш кое е "бай Тошови стотинки", кое станиол(отварачка на кенче), и кое е хубав сигнал. "
Наистина, дълбоките сигнали могат да бъдат доста неприятни във водата.
Ако твоя приятел разпознава тошови стотинки, капачки от кенчета, станиоли и т.н., ще бъде неприятно иненадан, ако някой който не ги разпознава, върви след него.. :laugh: :laugh: :laugh:
Сигурен съм, че твоя човек никога няма да изкара златен синджир, даже и да е голям - 40-50 грамов..

Изкара- 18гр. с едно кръстче и други неща само от под водата.Не казвам, че оставя "тошовите стотинки", а че добива слух за добрият сигнал и за боклука...За съжаление "тошовките" каза, че се вадят задължително, защото...може да е друго.Ти нали работиш със същият- няма ли VDI идентификация, която да те ориентира ?По нея изказва предположения за евентуалният сигнал.
А за железата- има, и с пулсак във вода до шията става доста сложно.Как ще изкараш сигнал над 30см. със скопа, който си чул с пулсака ?Или трябва да се гмуркаш и да правиш голяма яма или да ползваш ижектор.Ама тука отиваме към водолазните дейности. :laugh:

Зараждането на християнството няма нищо общо с темата и определено не се е зародило така.Четете и не се излагайте.
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Последна промяна: 12 Окт 2015 15:13 от Radislav.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, kaveiros, cat

Tesoro Tiger Shark 12 Окт 2015 15:43 #34879

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Разпознавам ги.. Дискриминацията на СТХ е най-добрата съществуваща такава, разпознава различни предмети, видове монети, видове боклуци и т.н., въпреки това не разчитам толкова на нея, винаги може да заблуди и да се изпусне нещо интересно, особено в дълбочина или на по-тежка почва. Всички цветни сигнали трябва да се копаят и всички съмнителни, т.е. не толкова цветни, с индикация от 20 см надолу..
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, FLORE, Nesho, cat

Tesoro Tiger Shark 28 Май 2021 18:33 #100744

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Има ли някой да работи с Tesoro Tiger Shark ?

Tesoro Tiger Shark 28 Май 2021 19:15 #100746

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Има,ама не е влизал скоро у форума..Кво те интересува?..Може да ти дам телефон да се чуете на лични..
Последна промяна: 28 Май 2021 19:15 от bobo.

Tesoro Tiger Shark 28 Май 2021 20:01 #100748

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
bobo писа:
Има,ама не е влизал скоро у форума..Кво те интересува?..Може да ти дам телефон да се чуете на лични..
Дай телефона . Той може би миналото лято се свърза с мен ,като ме питаше дали да продава VLFа
та да си купува Пулсака , аз му казах ,че няма смисъл морето е пълно с железа . Сигурно става дума за един и същ колега .

Tesoro Tiger Shark 28 Май 2021 20:28 #100752

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Slavitoooo писа:
bobo писа:
Дай телефона . Той може би миналото лято се свърза с мен ,като ме питаше дали да продава VLFа
та да си купува Пулсака , аз му казах ,че няма смисъл морето е пълно с железа . Сигурно става дума за един и същ колега .
Сигурно...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Tesoro Tiger Shark 28 Май 2021 20:54 #100756

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
bobo писа:
Slavitoooo писа:
bobo писа:
Сигурно...
Благодаря ! Разбрахме се ,ще ги вадим .
Следните потребители изказаха благодарности: bobo
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат