Може би дупчицата беше много малкаа пръста сбита,грунда беше 72,....на големи дупки не съм забелязал ,а бе машината ми харесва по вече от Еквинокс 800 ,а е на половин цена спрямо Нокса и по дълбока от Ванквиш 540,...на Снягово имаше една голяма капачка даваща цвят ,..сигнала скачаше малко и трябваше да жключа ноч филтъра да го препроверя ,но не го направих ,че бях възбуден от срещата с приятелите си ,а бях ударил вече няколко наздравици,...а пък на такива изкуствени тестове нямам вяра много ,понеже всичко се решава на ход в естествени условия,...машината е добра в дискриминацията си ,...Макро Симплекс също не е лоша за начало и е пък на половин цена от Гарета ,но там се иска повече практика ,за да се научиш да различаваш железата които оцветява..Гарет Апекс може да се каже ,че е среден клас ,доближаваща се до универсална машина ,която покрива много изисквания на търсача и мисля ,че много колеги ще и оценят достойнствата и за любителско търсене,понеже всичко е сведено до простота с управлението на настройките ,дори по лесна от Симплекс,...на Снягово специално носехме три машини,който иска да пробва ,но на колегите основно вниманието беше насочено към скарата и пращящите маси ,както и моето,....дано има по вече сбирки ,като Ясеново ,където има време за всичко ,понеже обикновено е за 2-3 дни