Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 12:08 #20515

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
comander писа:
Мерчев,съгласен съм с поста ти,и съм сигурен че ще успеш да направиш грунд баланс на апарата за разлика от претендента, но трябва да се знае какви са загубите като дълбо4на в проценти и да се споменава в инструкцията на детектора.при този тип дискриминация успяваш да дискриминираш перони и тел4ета които са с разли4на форма от кръга което е достата4но при терен с висока минерализация.На този терен 20 ст на 15 см е победа.Като се слезе на обекта се прави настройката еднократно ,а не през минута както нексуса 4оварка коповите.щото на полето докато си настройваш апарата хората обрали каймака.
Comander в грешка си. Това което гледаш на видео материалите не е липса на земен баланс при Нексъс. Там работихме в режим всички метали, без дисцриминация на желязото, затова се чуват постоянно звуци от камъните.
Трябва да бъдеш по-информиран преди да публикуваш крайни заключения иначе попадаш в графа тенденциозни постове.

Загубите на дълбочина при висока минерализация са големи за всеки индукционен баланс, без изключение. Няма смисъл да им се вадят очите на ИБ детекторите по този въпрос или да ги сравняваме с импулсните. Като минат над един по-голям Пловдивски камък всички ИБ детектори са в гъбите.

Но ти винаги можеш да донесеш твоя GPХ да го видиш колко струва пред добър ИБ на нормална почва. Там повечето ИБ детектори ще те надбягат в брой сигнали тотално и много от тях в дълбочина също.

Да се отричат достойнствата на тоя или оня детектор само защото не се вписват в някой си личен профил е необективно мислене.
Няма съвършен детектор на тоя свят.
Последна промяна: 29 Май 2014 12:39 от Nexus.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 12:34 #20518

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12816
Не съм поданик на никоя марка детектори! Имам 4 различни детектора имам намерение да притежавам поне още 3 от ралични марки!
Както са поставени нещата, едва ли някой се интересува, от полезна информация ,за детектор, който има най-лошата възможна слава.. Едва ли някой се интересува, от детектор, който може на работи само на някакъв си полигон, някъде си там, незнам къдеси!
Едва ли някой счита мнението ти за високомерно, въпреки че се опитваш да наложиш точно това, а пък безотговорноста, мисля че не предизвиква усмивка!
Да ти кажа и мен не ме боли, за теб какво не те боли, ни те знам, ни те познавам, не мога да имам никакво лично отношение, нито да те квалифицирам! Но квалифицирах детекторите ти!
Поздрави, успехи и като разшириш периметъра на полигона, на който може да работи блистул, се обади!
Айде със здраве!
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007, Nexus

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 12:53 #20519

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
гоше На нормална по4ва мога да взема една попадия и да ти скрия топката на стрелка,нищо 4е е правена от дъски няма да ти отстъпи изобщо.След като си наясно с проблемите на този тип детектори развивай се в друга посока ,измисли детектор които работи навсякъде.Това ще е пример за обективно мислене.Цената на апарата ти ме притеснява сериозно, няма кой знае какъв пробив а си е мешка с кинти.Верно 4е боята продава колата ама под капака е интересно, щото ферари с двигател на лада не върви като ферари .
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Последна промяна: 29 Май 2014 12:57 от comander.
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 18:06 #20541

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
comander писа:
гоше На нормална по4ва мога да взема една попадия и да ти скрия топката на стрелка,нищо 4е е правена от дъски няма да ти отстъпи изобщо.След като си наясно с проблемите на този тип детектори развивай се в друга посока ,измисли детектор които работи навсякъде.Това ще е пример за обективно мислене.Цената на апарата ти ме притеснява сериозно, няма кой знае какъв пробив а си е мешка с кинти.Верно 4е боята продава колата ама под капака е интересно, щото ферари с двигател на лада не върви като ферари .

Попадията да е с брада и кандило иначе няма шансове за дарения. Ще очаквам и теб в Пловдив.

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 18:16 #20542

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Nexus писа:
comander писа:

Попадията да е с брада и кандило иначе няма шансове за дарения. Ще очаквам и теб в Пловдив.
Абе очертава се мер4ев да не дойде,някой няма ли негова бангия да подкараме там 4е да се преклу4и спора с работата на руден терен.Преди 3 дена бях там на полигона и има трева до кръста трябва да се окоси .
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 18:32 #20543

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 160
BLISSTOOL писа:
Тъй като собствениците на Nexus и Golden Mask, вече изявиха желание за подобни тестове, BLISSTOOL е склонен да приеме тяхното предизвикателство за комплексни паралелни тестове при следните основни условия:

Не мисля че може да поставяш условия, те се поставят от потребителите на детектори които ще участват, тестовете ще бъдат каквито те кажат !
Не винаги дълбокият детектор е условие за пълни джобове, даже напротив ! Много мои клиенти работещи с дълбокия ГМ3+ си взеха ГМ4 и са много по-доволни, заради по-пълните джобове в края на деня.
BLISSTOOL писа:
1. BLISSTOOL да участва в тестовете, задължително с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани металдетектори: BLISSTOOL LTC64X (THE BEAST - ЗВЯРА).

2. Nexus да участва в тестовете, задължително с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани металдетектори Nexus Standard MkII и Nexus Credo DDM.

3. Golden Mask да участва в тестовете, задължително с най-новите и най-добрите си серийно произвеждани металдетектори: Golden Mask 4 Pro и Golden Mask 4W D (dual freq., THE MONSTER, като ако реално има такъв в серийно производство, нека представи предварително поне негова пазарна базова спецификация и ориентировъчна цена, тъй като до момента няма никаква информация за такъв серийно произвеждан металдетектор. Уточнявам това, тъй като BLISSTOOL няма интерес към тестове с единични бройки детектори, подготвени специално за целите на теста.
Метал детектори Golden Mask нямат уеб сайт и няма как да знаеш кое се произвежда серийно и кое не, Golden Mask 4WD се произвежда серийно от 20 май, от тогава са и първите поръчки. Нямам никаква вина че дистрибуторите още не са го качили в уеб пространството .
Golden Mask 4WD работи на 8 и 18 кХц, с двучестотна антена,
W - безжични слушалки
D - две честоти
Golden Mask 4WD може да работи със следните Golden Mask DUAL FREQ. антени :
5'' Spider, 7'', 8'', 9'' Spider, 9x10'', 10.5'', 10x12'', 12'' Spider, 12.5'', 12x15''
Тежи 1.3 кг с 9'' антена и акумулаторни батерии 1000 мАч
Цена около 1000 лв с 10.5'' антена и 1100 лв с 10.5'' и безжични слушалки .

BLISSTOOL писа:
5. По-горе описаните условия и други подобни, уточнени с любезното съдействие на БНФМ, да бъдат предварително писмено подписани от собствениците на съответните фирми и да имат задължителен (обвързващ) характер.
Пред нотариус да заверим ли подписите ?

BLISSTOOL писа:
Основната задача на регламентирането ще бъде гарантиране на провеждането на качествени комплексни паралелни тестове. Набързо скалъпен цирк, като от тестове по съборите, където Владо обикновено се изявява като камерист, а Георги като "без коментар", не ме устройват!

Спокойно ще има оператор от ТВ ЕВРОКОМ :)

Сега аз да питам нещо, може ли да си носим и други антени освен 10.5''защото ЗВЯРА май няма много избор откъм антени?
Дали няма да изпъкне даден детектор ако има в арсенала си повече от две антени ?
Може ли по време на тестовете за работа в замърсени обекти (RECOVERY SPEED тест на детектора) да включа двутоналната дискриминация и няма ли да изпъкне с това Golden Mask на този тест имайки предвид че звяра няма таква ?
Последна промяна: 29 Май 2014 18:34 от Golden Mask.
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa, emporion359

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 18:45 #20545

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Владо аз тука го къпя от няколко поста барем дойде 4е дет се вика да е весело ,ти ми развали труда :laugh:
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 18:50 #20546

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6451
Аз искам да питам сблъсъкът само на българските титани ли е или и на чуждите , че да знам дали да не си докарам и мойта бангийка да видим ще тръгне ли там че една друга не можа :cheer:
Последна промяна: 29 Май 2014 18:50 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: ConceptionJunction

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 20:50 #20561

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
djendaka писа:
Аз искам да питам сблъсъкът само на българските титани ли е или и на чуждите , че да знам дали да не си докарам и мойта бангийка да видим ще тръгне ли там че една друга не можа :cheer:

Идвай, няма проблем :)
Аз за AKA се надявам .....

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 20:56 #20563

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
comander писа:
Владо аз тука го къпя от няколко поста барем дойде 4е дет се вика да е весело ,ти ми развали труда :laugh:

Няма да се уплаши, Мерчев е мъжко момче, думата му на две не става, щом е казал ще дойде !

Преди малко пазарих един колега да окоси 50 квадрата и да зарови монети от 50 евро цента на 20 см., 25 см. 30 см и една специално за Звяра на 58 см .
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa, kaveiros

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 21:04 #20565

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
А за нас с по-плитките машинки, нема ли да има некоя на 5-6 см?

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 21:17 #20566

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
А за нас с по-плитките машинки, нема ли да има некоя на 5-6 см?

За вас има едни златни турции 10мм ама тях няма да ги ровим в земята, отгоре ако ги чуе някой ще е добре :)
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 21:20 #20568

• Golden Mask
  • Golden Mask's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
На 500 м от ,,ПЕРЕГРУЗКА" има супер лека почва, след няколко часа мъки в рудата ще идем и до нея. Утре копаем нов полигон на леката почва с отвесна стена подобна на полигона в Сливек, с различни дупки, разбира се последната е на 58 см mdet
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 21:21 #20569

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Golden Mask писа:
djendaka писа:

Идвай, няма проблем :)
Аз за AKA се надявам .....
Надявай си се колкото щеш.... :laugh:

Сблъсъкът на титаните 8 юни 2014 гр. Пловдив 29 Май 2014 21:25 #20570

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Е нищо де, ние и без това сме свикнали само въздушно да ги намираме
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат