Здравейте колеги

Много ми допада темата за военните находки и боеприпаси. И аз съм попадал на гилзи и куршуми от Руско-турската война като вас, които вярвам че са масово явление де. Това което исках да ви разкажа е, че преди година с едно приятелче решихме да се поразходим с апаратите до една нива, и той има кофти късмета да попадне на доста силен и обширен сигнал, та направи ни интерес и почнахме да го копаем. И какво си мислите,че открихме на около 30см. дълбочина?
Бяхме попаднали на неизбухнал снаряд, който взе че гръмна по някаква причина

Опааа гръмна ли написах, не бе шегувам се не стана така md но, признавам си доста се притеснихме като го закачихме с лопатата отгоре. Та мисълта ми беше,че тогава решихме да постъпим като съвестни граждани, и подадохме сигнал на 112 като им съобщихме за "находката" ни и казахме къде се намираме. След 20мин. дойде 1 патрулка с 2ма полицая, заведохме ги до мястото което беше наблизо и им показахме снаряда. И от там насетне се почна цирка, онези като ни питат " абе момчета, кво сте търсили тука, за какво ви е било това да го копаете, като сте го видели какво е, защо не сте го заровили обратно и да забравите. Ми сега ни разкарахте нас, и знаете ли какъв проблем ни създадохте с тази глупост? Ще трябва да седим тука поне 24ч. да го охраняваме това "желязо" докато чакаме да дойде екип на ДОТИ за да го извади и обезвреди. А това беше лятото в един горещ ден към 35-36С.
Та това исках, да ви разкажа от личен опит вече знам, че на българските полицай в повечето случай със такива неща ако бъдат открити на полето или в гората извън нас.място не им дреме, и дори ви обвиняват за това, че сте им загубили времето с глупости, за които не си заслужава да ги "тревожите"! sorry