Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Въпрос към по-старите в бранша

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 17:39 #11107

• Avrelian
  • Avrelian's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 120
Колега, като начинаещ си вземи Голден Маск 1 със стандартната сонда.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 18:37 #11108

• jordan_nenov
  • jordan_nenov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 18
Стоян писа:
И аз имам същите новобрански чуденки като GADAT, само че съм се ориентирал към Fisher-ите :) Държа първият ми апарат да е опростен за работа и да има визуална индикация на сигналите, тъй като нямам никакъв опит и не знам дали ще се оправя само по звук.

Бюджетът, който съм определил е 600-650 лв. и в момента се колебая между F4 и F5. Мисля също и един друг вариант – да взема F2, който веднага да ъпгрейдна с няква по-сериозна сонда, видях че се продават по-големи сонди за него, такива тип 2D.

Та това е и въпросът ми към по-опитните - кой от тия варианти би бил най-удачен според вас? :)

Вземи си Ф-5 с големия ултимейт и кажи много здраве на Джонито.

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 19:51 #11109

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Стоян писа:
И аз имам същите новобрански чуденки като GADAT, само че съм се ориентирал към Fisher-ите :) Държа първият ми апарат да е опростен за работа и да има визуална индикация на сигналите, тъй като нямам никакъв опит и не знам дали ще се оправя само по звук.

Бюджетът, който съм определил е 600-650 лв. и в момента се колебая между F4 и F5. Мисля също и един друг вариант – да взема F2, който веднага да ъпгрейдна с няква по-сериозна сонда, видях че се продават по-големи сонди за него, такива тип 2D.

Та това е и въпросът ми към по-опитните - кой от тия варианти би бил най-удачен според вас? :)
Нито един от вариантите ти не е удачен .Какъвто и фишер да вземеш все ще си прецакан .Golden Mask 1 и Tesoro Cibola са добри машинки , лесни за работа и надеждни . С тях работят много стари търсачи и постигат много добри резултати .Циболата е около 600 лева и е с класи над фишерите .И ако след всичко това което ти казваме си вземеш фишер никой не ти е виновен .
Последна промяна: 16 Мар 2013 19:58 от elmu007.

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 19:58 #11110

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
jordan_nenov писа:
Стоян писа:

Щото ти си с Ф5 ли?! ;) И си голям почитател на дистрибуторите? :) Айде тука да пуснат една анкета за няколко марки, да видим къде ще се нареди Фишъра....ама тука не продаваме фишъри и нямаме по двайсе ника да гласуваме в анкетите.... :) И много здраве от Джонито.
Последна промяна: 16 Мар 2013 19:58 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: skita6t, zempar

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:01 #11111

• jordan_nenov
  • jordan_nenov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Много от старите търсачи работят със стара техника и не искат да купуват по-нова. Фишер ф5 с 33 см ултимейт става страшно дълбок и прецизен апарат. Прост е за работа и е страшно продуктивен апарат. Пак казвам на по-младия колега: избора на марка ти е правилен. А ако някой иска нека премерим сили, аз с любимия ми фишер, пък той с каквото поиска. Терен - по избор на опонента. Късмет колеги!

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:04 #11112

• jordan_nenov
  • jordan_nenov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Джони писа:
jordan_nenov писа:
Стоян писа:

Щото ти си с Ф5 ли?! ;) И си голям почитател на дистрибуторите? :) Айде тука да пуснат една анкета за няколко марки, да видим къде ще се нареди Фишъра....ама тука не продаваме фишъри и нямаме по двайсе ника да гласуваме в анкетите.... :) И много здраве от Джонито.

Аз съм с ф75, нали съм ти казвал. И май се разбрахме като дойда по вашия край да ги сбием с твоя деус. Или си забравила?

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:11 #11113

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
jordan_nenov писа:
Много от старите търсачи работят със стара техника и не искат да купуват по-нова. Фишер ф5 с 33 см ултимейт става страшно дълбок и прецизен апарат. Прост е за работа и е страшно продуктивен апарат. Пак казвам на по-младия колега: избора на марка ти е правилен. А ако някой иска нека премерим сили, аз с любимия ми фишер, пък той с каквото поиска. Терен - по избор на опонента. Късмет колеги!
Ти все сили искаш да мериш , ама да те закарам аз на един терен да видиш как на твоя фишер ще му се разпоят компонентите а може и кабела сам да си пререже . :laugh:

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:16 #11114

• jordan_nenov
  • jordan_nenov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
С нетърпение очаквам покана от теб за съвместен излет на лошия терен...

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:27 #11115

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
атака колеги,нека да си вземе гаражен,и като дойдат куките на нивата и му поискат фактура за апарата да видим после дали ще има още апарат,който е паралия нека да си купува евтини измислени апарати
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Последна промяна: 16 Мар 2013 20:29 от Fastext.

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:36 #11116

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
fastext писа:
атака колеги,нека да си вземе гаражен,и като дойдат куките на нивата и му поискат фактура за апарата да видим после дали ще има още апарат,който е паралия нека да си купува евтини измислени апарати
Ама и ти намери с какво да го плашиш....
Те като решат да ти го прибират, няма да ги интересува имаш ли фактура или не. А за гаражния винаги можеш да кажеш, че си го правил сам. То затова им викат и САМОДЕЛНИ. :)

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:50 #11119

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
jordan_nenov писа:
Джони писа:
jordan_nenov писа:
Стоян писа:

Аз съм с ф75, нали съм ти казвал. И май се разбрахме като дойда по вашия край да ги сбием с твоя деус. Или си забравила?
Заповядай, ша ги сбием. Как?
Ама не съм с Деус и никога не съм имала.
Май се мерих с един Деус и го отсвирих малко... B)

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:52 #11120

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
колега май мечка не те е срещала,но както и да е.законният апарат дори и да ти го вземат после рано или късно са длъжни да ти го върнат,а гаражният не,разликата е няколко стотин лева,не мислиш ли?
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:55 #11122

• jordan_nenov
  • jordan_nenov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Зная че имаш АКА, но съм останал с впечатление че ще вземаш деус. А иначе и аз натиснах един деус...

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:57 #11124

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
fastext писа:
колега май мечка не те е срещала,но както и да е.законният апарат дори и да ти го вземат после рано или късно са длъжни да ти го върнат,а гаражният не,разликата е няколко стотин лева,не мислиш ли?
Тука има адвокат. Питай каква е разликата - щото няма. Няма значение къф ти е апарата - все са длъжни да ти го върнат, ако не си в нарушение. То, ако беше иначе, българлската полиция из цяла България щеше да е пълна с новопазарски самоделки за последните двайсе години..... :P
И не ходя като мечка, а направо като слон..... :evil:

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 20:59 #11125

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
че тя си е пълна,много са изгоряли ;)
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат