Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Въпрос към по-старите в бранша

Въпрос към по-старите в бранша 08 Окт 2013 05:02 #14660

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
elmu007 писа:
Джони писа:
Tisho писа:
Колеги какво ще кажете за AKA Signum 7272 MFT моля даите мнение благодаря mdet
Моят Сигнум беше една седмица в колега за проби. Оставих му го настроен, естествено.

Борили са се с един Деус. Обработили едно място първо с Деуса и един Уейф с голяма сонда. После пуснали Сигнума и извадили още 8 цветни сигнала, от които 5-6 монети. Деуса вървял след Сигнума да му слуша сигналите - говорим за реални сигнали, а не заровени. На втората сребърна монета, извадена от дълбочина под 30 см,/която Деуса изобщо не чул/ колегата с Деуса казал, че ще го сменя със Сигнум. А другият колега си беше убеден предварително.
Аз не присъствах на тестовете, но ми донесоха армаган едната от двете сребърни монетки, открити със Сигнума.
А, когато оставях Сигнума на колегата, пуснахме за един час в едно много замърсено стърнище, той твърдеше, че трудно ще хвана цветен сигнал, защото минали мястото няколко пъти, резултата беше пак 4-5 цветни сигнала, и то не капачки. :)
Не знам има ли смисъл да се говори допълнително за качествата. Поздрави! :)

Како, информацията проверена ли е secretemo .
Ако е така да минавам и аз на руска електроника . sshy
Отиваш при колега със Сигнум и я проверяваш, това е най-сигурният начин. Аз я проверявам всеки ден. :)
Конкретната информация е със сигурност достоверна, защото сребърната монетка ми е в джоба. И се огледай по форумите да видиш продават ли се Сигнуми втора употреба. Май няма. От време на време, много рядко се продава някой Сорекс, защото, който си купи Сорекс, после иска да пробва и Сигнум, моето лично мнение е, че кой знае каква разлика между двата няма, Сигнума е много по-удобен за носене, по ергономичен е, и да има разлики в дълбочината, то е на определени места и е не повече от два-три сантиметра. Това го казвам, защото сме ги мерили. А и една седмица работих със Сорекса, не се прибирам без цветни сигнали. :laugh:
Просто на руската техника не и се правят диви реклами, както на Експи, Фишър и Гарет.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: ConceptionJunction

Въпрос към по-старите в бранша 09 Дек 2013 00:27 #15893

• sarmat
  • sarmat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
здравейте, от скоро имам аце150 купих и сеф сонда на детекс 30 на 25 см, на каква дълбочина максимум мога да разчитам при работа със нея...очаквам вашите мнения,благодаря предварително .

Въпрос към по-старите в бранша 09 Дек 2013 11:58 #15896

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
sarmat писа:
здравейте, от скоро имам аце150 купих и сеф сонда на детекс 30 на 25 см, на каква дълбочина максимум мога да разчитам при работа със нея...очаквам вашите мнения,благодаря предварително .

Трябва опитно да установиш на каква дълбочина можеш да разчиташ .Дълбочината зависи колкото от антената толкова и от апарата . Не може да си вземеш аце 150 да му сложиш голяма сонда и да очакваш чудеса . sshy

Въпрос към по-старите в бранша 09 Дек 2013 20:04 #15915

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
sarmat писа:
търси някъде по дълбок канал и хвърляй всичко в него :laugh:
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Въпрос към по-старите в бранша 19 Дек 2013 16:05 #16068

• Tisho
  • Tisho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3
Ниякои работил ли е със Whites Coinmaster GT и ако е кажете как е таиа машинка бивалия mdet

Въпрос към по-старите в бранша 19 Дек 2013 16:15 #16069

• sub zero
  • sub zero's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 46
Здравейте и от мен.И аз имам един въпрос.Купих си наскоро Fisher F5 със сонда 11DD и като го купувах ми казаха,че няма голяма разлика между нея и SEF.Да ли е така?А Ultimate?
Последна промяна: 19 Дек 2013 16:15 от sub zero.

Въпрос към по-старите в бранша 19 Дек 2013 16:52 #16070

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
sub zero писа:
Здравейте и от мен.И аз имам един въпрос.Купих си наскоро Fisher F5 със сонда 11DD и като го купувах ми казаха,че няма голяма разлика между нея и SEF.Да ли е така?А Ultimate?
Ако са имали на предвид SEF 12*10 да няма голяма разлика в размера , но Ultimate се произвежда за сега само 13" и това са си приблизително 5 см. по - голям диаметър от 11DD .
Що се отнася до работата сигурно са малко хората дето ще са пробвали и сравнили тия три антени точно за тоя модел Fisher.
Последна промяна: 19 Дек 2013 16:54 от Slavitoooo.

Въпрос към по-старите в бранша 19 Дек 2013 17:57 #16074

• sub zero
  • sub zero's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Мерси за бързия отговор, ясно е че ще се купува сонда .
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Въпрос към по-старите в бранша 19 Дек 2013 18:06 #16075

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
sub zero писа:
Мерси за бързия отговор, ясно е че ще се купува сонда .

Колега за това организираме Съборите ( живите форуми ) на тия мероприятие се появяват доста и различни детектори
както и техните собственици . Всеки може да получи ценна информация за интересуващият го детектор , както и да го изпробва а най - ценна се указва демонстрацията с обясненията на самият собственик !

Така , че организирайте повече регионални сбирки , следете за датите на бъдещите Събори национален и регионални !
Съборите спестяват много пари , както и четенето на глупости по форумите !
Последна промяна: 19 Дек 2013 19:06 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: skita6t

Въпрос към по-старите в бранша 20 Дек 2013 06:16 #16080

• nasko75
  • nasko75's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 181
sub zero wrote:

========================================================================================

Колега ако си от Варна тук имам на разположение Fisher F5 с трите сонди 10инч. елипса 11 инч.DD и Ultimate 13инч.DD
Славито ти е отговорил правилно за Съборите sshy
За дълбочината Ultimate е по дълбока с 4-5 см но за по замърсени обекти е по добре 11 инч.DD mdet
В замърсени терени Ultimate е по слаб но пък за сметка на това в по тежки почви/Активни/ се справя добре като за модела с
С две думи трябва да ги имаш и двете антени със СЕФ не съм работил но казват Ultimate била по добра от СЕФ нищо че производителят им е една и съща фирма
Последна промяна: 20 Дек 2013 06:19 от nasko75.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Въпрос към по-старите в бранша 20 Дек 2013 13:21 #16089

• sub zero
  • sub zero's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Не от Бургас съм.Благодаря за пълноценният отговор.Трябва де се купува това е ясно.

Въпрос към по-старите в бранша 20 Дек 2013 14:36 #16091

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
sub zero писа:
Не от Бургас съм.Благодаря за пълноценният отговор.Трябва де се купува това е ясно.
Пиши на лични на djendaka да разпита по Бургас някой нямали антената първо да я пробваш .
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...5&Itemid=126&lang=bg
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат