Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ТЕМА: Гражданска петиция за промяна на ЗКН

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 26 Апр 2010 22:34 #320

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3210
Колеги, публикувайте линка на петицията навсякъде, където имате възможност - фейсбук, пощите на познати, специализирани форуми, форуми към новинарски сайтове и периодични издания, скайп и всякакви други начини за контакти и кореспонденция, които знаете. Ако сами не си помогнем и Господ няма да ни помогне....
bgpetition.com/kulturno-nasledstvo-grajd...icia-bnfm/index.html
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 26 Апр 2010 22:41 #321

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Аз лично чакам само да кажете, ще има ли нужда да се попълва някъде ЕГН, и започвам да пращам. Но няма смисъл да го правя преди това, за да не пращам на хората втори път. Ако няма да има нужда, да пращаме веднага.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 27 Апр 2010 00:12 #322

• Kiril62
  • Kiril62's Avatar
Подписах се и вече е качена на форумите при мен както и продължавам да я пращам навсякъде.Членувам във крага на Будител и там ще я кача за да може и археололози и учени да се подпишат под нея.Във Фейзбук също я качих.Колкото повече хора се подпишат толкова по добре.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 27 Апр 2010 00:53 #323

• Georgi Georgiev
  • Georgi Georgiev's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Юрист с успешна практика в областта на хобито Металдетектинг
  • Получени благодарности 152
Правната уредба на правото на гражданите да подават жалби и петиции се съдържа на международно ниво в Международната конвенция за защита правата на човека и основните свободи от 1950 г.

Съгласно чл. 194 от Договора за създаване на Европейската общност (ДЕО)“Всеки гражданин на Съюза и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава или има седалище на територията на държава-членка, има право да отправят индивидуално или съвместно с друго граждани или лица петиция в Европейския парламент по въпроси, които се отнасят до областите на компетентност на Общността и които го засягат пряко.”
Съгласно текста на буква „Т” от Резолюция на Европейския парламент от 23.09.2008 г. относно изискванията на Комисията по петиции през 2007 г. (Обн. С ОВ, бр. 8 от 14.01.2010 г.).- подаването на петиция може да допринесе за по-добро законотворчество.
Петицията до Европейския парламент може да бъде подадена по два начина - по пощата/на „хартиен носител”/ или по електронeн път.В случай, че петицията е на "хартиен" носител, не съществува формуляр, който трябва да се попълни или стандартен формат, който да се спази, като все пак трябва да съдържа име,националност и постоянен адрес (в случай на колективна петиция се посочва името, националността и постоянния адрес на подателя или най-малко на първото лице, подписало петицията), както и да бъде подписана.
Петицията трябва да бъде разбираема и да съдържа всички факти, относими към случая, като излишните подробности следва да се пропуснат.Петицията трябва да бъде написана ясно и четливо и може да бъде съпроводена от резюме. Ако се подава по електронен път,следва да бъде прочетена информацията и указанията, дадени в електронна форма в графа "Петиции" на интернет страницата на Европейския парламент, и след това да се попълни и изпрати електронния формуляр.

На национално ниво, правото за подаване на жалби, предложения и петиции от гражданите до държавни органи е регламентирано в чл.45 от Конституцията на Република България, съгласно който гражданите имат право на жалби, предложения и петиции до държавните органи.
По правило петициите и жалбите се подават в писмена форма, индивидуално или колективно.
Макар, че не съществува стандартен формат, който да се спази,или нормативни изисквания, считам че в петицията трябва да фигурират трите имена, държавата, точният адрес, както и саморъчно положеният подпис на подателя, а
в определени случаи телефон за обратна връзка (в случая считам че това не е необходимо).
Когато жалбата или петицията се подава колективно, следва да се посочи и конкретно лице за контакт.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 27 Апр 2010 14:43 #324

• prishelski
  • prishelski's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на Jager / Hunter металдетектори
  • Получени благодарности 46
Аз също се подписах.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 27 Апр 2010 22:00 #326

• kirilg
  • kirilg's Avatar
и аз се подписах

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 29 Апр 2010 14:34 #343

• hektor
  • hektor's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Кърджали, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 113
podpisah

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 29 Апр 2010 20:58 #346

• mitkovich
  • mitkovich's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 124
имате и моя подпис

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 30 Апр 2010 22:18 #350

• dionis
  • dionis's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 27
Подписах и пуснах петицията на хора,на които имам имейлите.Някои се обадиха,че са посписали вече.Но и ме питат-абе,ти със всички ли тези жени си пишеш?:))))Защото и на жени съм пуснал,и те подписват.добре е,който има семейство,роднини,да ги включи и тях.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 30 Апр 2010 23:54 #359

• canites
  • canites's Avatar
podpisah i az

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 01 Май 2010 08:42 #361

• stan960
  • stan960's Avatar
Скоро имаше нещо подобно в подлеза на метрото до храма Баба Неделя-Ставаше на въпрос за подписка против членството на Турция в ЕС -доколкото си спомням - написваш трите имена ЕГН и подпис даже не съм сигурен дали ЕГН-то беше задължително -В смисъл ако ще се прави масовост със подписка на хартиен носител не усложнявайте нещата със адреси и телефони щото по тоя начин се дърпат хората.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 01 Май 2010 13:14 #367

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Slavitoooo написа:
От към техническата гледна точка аз мисля да постъпя така с петицията , разпечатвам каквото трябва и тръгвам всяка вечер от блок на блок и от вход на вход по апартаментите ! Отделно раздавам материалите на верни хора дето познавам и знам че ще свършат работа !
Отделно може да се организира по един човек във всеки град с масичка и стол на възлово място където има трафик на хора и да обяснява за какво става на въпрос и хората да се подписват !

Аз в първия момент не бях особено въодушевена от това изказване на Слави, щото си мислех, че някак няма да стане да обикаляме от врата на врата.
Но се оказа, че и тава е начин, можем да го направим поне с приятелите си и с техните приятели.
Може би и аз ще събера някой друг подпис така, от хора, които не ползват интернет.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 02 Май 2010 21:38 #377

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 941
и аз мога да събера подписи от колеги и познати, но мисля че ЕГН-то е задължително. така може да са провери дали наистина съществува подписаното лице. Днес разговарях с познат който членува в дружество на нумизмати и за пръв път чу за нашата федерация но каза че и той ще се подпише а може и на познати да занесе.

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 02 Май 2010 22:32 #378

• Aemilivs
  • Aemilivs's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 109
stan960 написа:
Скоро имаше нещо подобно в подлеза на метрото до храма Баба Неделя-Ставаше на въпрос за подписка против членството на Турция в ЕС -доколкото си спомням - написваш трите имена ЕГН и подпис даже не съм сигурен дали ЕГН-то беше задължително -В смисъл ако ще се прави масовост със подписка на хартиен носител не усложнявайте нещата със адреси и телефони щото по тоя начин се дърпат хората.

Преди 2 седмици играхме с Литекс и в Борисовата имаше пак едни момчета от ВМРО дето събират подписите.И там се подписах :) И вчера на Търново имаше пак момчета дето събират тая подписка и ги питах дали може 2ри път да се подпиша викат нема смисал ...

Отг:Гражданска петиция за промяна на ЗКН 18 Май 2010 22:42 #443

• stan960
  • stan960's Avatar
Не че е за биене у гърди -Подписал съм я - От хората който агитирах обаче гледам само един е отбелязъл вот след мен и той е в Италия - другите момчета ми разпраят че не им се потвърждава вота (електронният подпис) на И-мейла - Та в крайна сметка кво прайм -От 230 чл. -150 гласували и то не е сигурно че всичките тия са с чл.карти - И кво -поредният кьорфишек ли заформяме - И кой очаквате още да се включи та да се случи нещо................. МЕДИЙТЕ -Адвокат Георгиев -Супер попадение -Откога я пея тази песен - Ма Медий -РИАЛИТИ-Не на нет -носител - И най-важното КЛУБОВЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ - това е което носи и ще донесе за в бъдеще със себе си членската маса.
Последна промяна: 19 Май 2010 08:46 от stan960.
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат