Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Необяснимо полудяване на апаратурата?!?

Необяснимо полудяване на апаратурата?!? 25 Фев 2021 23:16 #98701

• Valentinian-2
  • Valentinian-2's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Treasure_hunter
  • Получени благодарности 69
Здравейте, колеги. Първо за много ви години, и се надявам всички да сте живи и здрави, и да сте се преборили с Коронката. Искам да ви разкажа за следното ми странно приключение. На скоро излезнахме заедно с един приятел да поразцъкаме с апаратите, че отдавна не го бях вадил от вкъщи. mdet Аз бях със Minelab Vanqish 340, а той беше с E-track. В един момент попаднахме на терен с доста големи, скални късове разпилени около полянката на която бяхме, и апаратите полудяха буквално, започнаха да прескачат сигналите от цвят във черно, и то на дости силен интезитет. Не беше интерференция между апаратите, защото този участък го мина първо той, и после аз като не сме били близко един до друг. Въпроса ми е защо и от какво се получава така? :dry: :S Имам някакви свой предположения за тази аномалия, като едната от тях е, че самото място е възможно да е източник на силна геомагнитна енергия, която кара машинките да полудяват така. Има доказани подобни места с такова излъчване, като твърденията за тях са различни, но фактите са си факти! Някой попадал ли е на нещо подобно, и какво мисли по въпроса....? П.С. Пробвахме всичко, от преправяне на настройките, рестартиране на апаратите, и дори смяна на батериите, ефект нямаше никакъв, луда работа ви казвам!!!
Do more of what makes you happy!
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Необяснимо полудяване на апаратурата?!? 26 Фев 2021 11:21 #98703

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Има такива места. Може и да минава някакъв кабел отдолу, но има и такива петна, дето машинките полудяват. На 2-3 пъти ми се е случвало.

Необяснимо полудяване на апаратурата?!? 26 Фев 2021 12:24 #98704

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
Ако се съмняваш за геомагнитно излъчване,вземи си компас следващия път ,...и той трябва да подлудее.Иначе ми се е случвало под високо волтов електропровод на НОКСА и нищо не помага от заявените настройки на производителя за електро смущения.Също покрай ЖП линия търкам ,търкам и всичко е ОК,ама когато почне да се приближава електричката,апарата подлудява.Също металотърсача работи некоректно ,когато телефона е включен и смущава новите апарати с прецизна електроника.Аз ходя с таблет и винаги го изключвам,....изключение правя само когато съм с аналогов по стар апарат ,като Тесоро Лобо и Майнлаб Соверен ЖТ ,...те не се влияят от телефоните.
Та чакаме да провериш мястото с компас и да кажеш как е?
А и телефона пробвай дали хваща ?
Последна промяна: 26 Фев 2021 12:26 от rublata.
Следните потребители изказаха благодарности: Valentinian-2

Необяснимо полудяване на апаратурата?!? 27 Окт 2021 21:12 #102777

• sitalk
  • sitalk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 492
Аз знам за следния случай: Двама приятели търкат: единия минава над сигнал,апарата издава странен звук и батерията му изведнъж пада . Другия отива да провери същия сигнал,същото се получава и с неговия апарат...И до днес съжаляват,че не са взели камъка...Всъщност,забравих да кажа,че сигнала е върху някакъв камък. :ohmy: :(
Модератори: Slavitoooo, djendaka, Ilia, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат