Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Популизиране на Металдетектинга в България

Популизиране на Металдетектинга в България 06 Мар 2013 09:35 #10874

• bazileus
  • bazileus's Avatar
Здравейте колеги! Обръщам се към всички, защото незнам към кого точно трябва да се обърна. Имам предложение относно нашето хоби и неговото популизиране както в България така и в другите страни. Всички имаме сателитни и кабелни телевизии и сме гледали програмата "Хоби тв" където се показват най-различни хобита -лов,риболов,офроуд и много други, а за нашето хоби веднъж не съм видял предаване освен по "нова тв", където ни наричат под общ знаменател "иманяри". Това е предложението ми популизиране на хобито чрез "хоби тв" и да има повече събирания, че да се виждаме по често и да се забавляваме :)
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Популизиране на Металдетектинга в България 06 Мар 2013 10:58 #10876

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14404
Колега много хубава идея , обаче сме я изпробвали вече , за да има предаване за металдетектинга в "Хоби тв" трябват доста пари има вариант "Хоби тв" сами да поискат да снимат нашите излети или най общо казано що е това търсач както го правят за ловците само , че до сега такова предложение не сме имали ! Иначе за всяко мероприятие на БНФМ се изпращат прессъобщения до всички медии !
Последна промяна: 06 Мар 2013 11:01 от Slavitoooo.

Популизиране на Металдетектинга в България 06 Мар 2013 11:40 #10878

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Не знам дали е възможно, да се направи филм и да се предостави готов на ХобиТВ. Да не би "Търсачи на метеорити", по Дискавъри, да е нещо особенно и скъпо? Но пък е интересно!
Всичко което трябва е малко фантазия, да има малко интрига, перипетия, авантюра.
Имам приятели, които правят филми, за риболов и ги продават на ХобиТВ, вече втора година, даже тази година получиха професионално обурудване, от телевизията
Последна промяна: 06 Мар 2013 12:06 от kaveiros.

Популизиране на Металдетектинга в България 06 Мар 2013 12:28 #10879

• bazileus
  • bazileus's Avatar
Каква е тази държава незнам !!! Медиите ще искат пари да доидат да снимат филм от който те печелят от гледаемост !!!
Колега Slavito , а чрез спонсор може ли да стане това нещо ?

Популизиране на Металдетектинга в България 06 Мар 2013 19:42 #10884

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Bсички усилия на федерацията основно бяха насочени до момента в това да има законови промени и в запознаване на институциите с нашето хоби мисля че нее лошо да се пренасочат част от тези усилия и в запознаването на обикновения човек в България с нашето хоби за да може да се изкорени най-после насадената всеобща престава у хората за нас като иманяри което според ме е също толкова важно както законовите промени и мннието на институциите за нас да не говорим че и потписката ще бъде толкова по успешна колкото са по запознати хората относно нас и нашето хоби.Относно парите които са нужни за едно такова предаване по Хоби ТВ имам идея а тя е следната ако Хоби ТВ склони да снима събора парите за предаването могат да се осигорят от фирмите предлагащи металтедектори на събора за да може пък и техният продукт да бъде рекламиран пред много по широка аудитория в българия а не само в тесният кръг от хора имащи възможноста да посетят събора.
Последна промяна: 06 Мар 2013 20:56 от Nesho.

Популизиране на Металдетектинга в България 07 Мар 2013 06:08 #10889

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Първо не смятам , че общественото мнение е спирачка за създаването на работещ закон . Обикновените хора с които се срещаме по нивите и горите всъщност не ни мразят , даже се създават добри запознанства ! Обикновените хора нямат нещо против нас , против нас фактически стои мафиотската политическа система присъстваща във всяка една сфера на живот ни! Виждате какво става днес по улиците и площадите на България !
Когато федерацията премахна регистрацията за апаратите всъщност премахна една голяма пречка за търговците и производителите в България ! Как стояха нещата преди това ? Колегата отива в магазина и пита този апарат трябва ли да се регистрира и как става това , тази регистрация спъваше търговията ! Също така много от колегите бяха глобени с по 500лв.
Сега вече регистрацията е премахната търговците дишат по лесно но на търсачите предстоят още много битки защото след като колегата си закупи апарата се сблъсква с цял един закон безсмислица
Покана за събора ще бъде изпратена на Хоби ТВ както и на всички медии !
Последна промяна: 07 Мар 2013 17:13 от Slavitoooo.

Популизиране на Металдетектинга в България 07 Мар 2013 17:59 #10898

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Съгласен съм със всичко казано от теб Slavitooo знам и,че не ги решаваш еднолично само ти нещата.Надявам се само федерацията да не подценява ползите от бъдещи предавания за нас,БНФМ а и металдетектинга в България като цяло.Медиите знаем всички контролират и променят обществени нагласи а именно една променена нагласа на хората към нас и към нашето хоби(която нагласа лично аз смятам че не се е променила много от преди години колеги постоянно стават жертва на добросъвестни граждани и журналисти в къвички) неменуемо ще увеличи броя на практикуващите металдетектинг в България а от там и броя на желаещите да станат членове на федерацията така че пак казвам дано федерацията не подценява важноста на този въпрос.
Последна промяна: 07 Мар 2013 20:20 от Nesho.

Популизиране на Металдетектинга в България 14 Мар 2013 16:25 #11068

• dagram
  • dagram's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Здравей те

Не съм много по писане по форуми но ситуацията е следната говорих с мой много добър приятел който е собственик на сайта
SKI.BG и издател на списание СКИ-БОРД да отрази и публикува хобито металдетектинг.
Впрочем той спомена че колкото и да е хоби то е и един вид спорт с което съм съгласен с него .
За това ако управата на федерацията е съгласна можем да задвижим въпроса .

Популизиране на Металдетектинга в България 17 Мар 2013 19:07 #11144

• mitkovich
  • mitkovich's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 123
Ето как в София популизираме хобито
Следните потребители изказаха благодарности: asparuh, FLORE

Популизиране на Металдетектинга в България 17 Мар 2013 19:13 #11145

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Браво Митак а сега кажи как го написа ?

Популизиране на Металдетектинга в България 17 Мар 2013 19:26 #11147

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3211
Идеята за поредица от филми в Хоби ТВ е много хубава. Не съм наясно как ще се навие телевизията без някакви реклами, свързани с хобито. Може би трябва да се търсят лични контакти с шефовете на телевизията. Другият вариант е - търговци и производители на МД и оборудване за МД да поискат снимането на такъв филм срещу купуване на рекламно време.
От личен опит знам, че медиите не са много благосклонни към неправителствени организации, защото им е ясно, че не са плащачи. Затова предлагам търговците - членове на БНФМ да се обадят на телевизията и да преговарят как да стане.

Популизиране на Металдетектинга в България 17 Мар 2013 19:58 #11152

• mitkovich
  • mitkovich's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 123
Нее писано лепенка е.И не съм аз а на един колега му е хрумнало.

Популизиране на Металдетектинга в България 19 Дек 2016 21:50 #49383

• sitalk
  • sitalk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 492
Преди още ми хрумна да се изработят кръгли лепенки,около 10см в диаметър с логото на БНФМ и надпис "металдетектингът не е престъпление".Да се раздадат в различни градове на членове и да се разнесат и залепят на публични места.И до РПУ-тата,музеите и т.н.
А какво стана с ТВ ХОБИ?
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113, rublata

Популизиране на Металдетектинга в България 21 Дек 2016 21:17 #49451

• dmd_77
  • dmd_77's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 49
Как,какво? За закона е престъпление.Понеже закона е двусмислен,по всеки един член и по всяка една алинея.ИМАМЕ ПРАВО ДА СИ ПРАКТИКУВАМЕ ХОБИТО,и до там.После следват археологически обекти,които не са обозначени по никакъв начин,но за сметка на това пък заемат 112 000 кв.км. от територия 111 000 кв.км. И КВО ПРАЙМ? Не искам отговор от никой.А се отказвам от това ХОБИ.Работя за 700,а най-малката глоба е 3000.От мене МНОГО ЦВЯТ на всички и сбогом.

Популизиране на Металдетектинга в България 21 Дек 2016 21:23 #49452

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2277
Колега много лесно се даваш,ако са всички като тебе , то легално досега в никоя страна няма да се
практикува това страхотно хоби.Трябва да се борим за свободата си и да вземаме пример от вече остояли
това си право колеги от други държави .Поздрави ,без борба нищо не се дава даром
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, mitko, bobo, Nesho, miro1113, Radislav, Djenko
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат