Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Награда на Европейския съюз за културно наследство

Награда на Европейския съюз за културно наследство 16 Юли 2013 09:47 #12987

• dertlibey
  • dertlibey's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1716
www.dnevnik.bg/evropa/konkursi/2013/07/1...nasledstvo/Наградата на Европейския съюз за културно наследство има за цел да отличи инициативи в областта на опазването на културното наследство и да насърчи архитекти, доброволци, ученици, местни общности, притежатели на културно наследство и медии да покажат своите идеи и новаторство.

Награда

Всички победители ще получат сертификат, показващ нивото на тяхната награда: диплома, медал или награда. Най-отличителните постижения ще получат и парична награда от 10 000 евро във всяка категория.
Изисквания и кандидатстване

Категориите в конкурса са четири:

1. Опазване - за постижения в реконструкцията или опазването на културното наследство,

2. Изследвания в областта на опазване на културното наследство - за значими изследвания, довели до резултати в опазването и разширяването на културното наследство в Европа.

3. Изключителен принос към опазването на културното наследство.

Тази категория е отворена за постижения на организации или на отделни индивиди, които за дълъг период от време са допринесли за опазването на културни ценности от категория 1 в Европа. Приносът трябва да е значим по европейските стандарти.

4. Дейности, насочени към образование, обучение и повишаване на обществената ангажираност.

Кандидатури могат да подават граждани и организации от държави членки на Европейския съюз, страните кандидатки за членство, членките на Европейската икономическа зона. Кандидатите от останалите европейски страни могат да се състезават за медал или диплома, но не и за паричната награда.

Краен срок: 9 септември 2013 г.
Допълнителна информация

www.europanostra.org/apply-for-an-award-2014/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Хънтинг среща 07-08 Маѝ 2016 с.Ясеново-Бургас
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: zolak

Награда на Европейския съюз за културно наследство 16 Юли 2013 15:48 #12995

• zolak
  • zolak's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 233
Чудесна идея и ще се надявам да я осъществим.Виждам ,че бихме могли да си сътрудничим с разни фондации с общ проект.
Нека да развием тази възможност. От Испания и Англия мисля,че могат да дадат насока за проекта.
Това,което не ме убива-ме прави по силна.
Когато вълчицата минава,кучките могат само да скимтят.

Награда на Европейския съюз за културно наследство 16 Юли 2013 16:49 #12996

• Америката
  • Америката's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 24
ФЕДЕРАЦИЯТА МИСЛЯ ЧЕ СПОКОИНО МОЖЕ ДА УЧАСТВА С ПРОЕКТ В КОНКУРСА И ДА Е КАНДИДАТ В ГРУПА 4.
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат