Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Допълнителен лист към членска карта

Допълнителен лист към членска карта 11 Ное 2013 20:05 #15213

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 940
Здравейте колеги. На провелото се отчетно изборно събрание беше повдигнат въпрос за направата на допълнителен лист с по-важните неща, които трябва да имаме в нас при случай на проверка от различни органи . Идеята е за двустранно напачатано картонче с размер на лична карта да се носи заедно с членската карта. Като начало искам да попитам каква информация да се напише на него кратко и ясно за наше улеснение. Например:

- Постановление на ВАС № 4188 от 22.03.2012 г. отменя регистрацията на МД по чл.152 ал.3 използвани за практикуване на хоби металдетектинг.

- Всички археологически обекти от местно и национално значение трябва да са обозначени и оградени съгласно чл.....
/тук трябва да се допълни /
давайте идеи за още полезна информация по възможност със цитиране на закони
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, nasko75, neron661, lyubo, христо христов, Nesho, Fastext, sdsds

Допълнителен лист към членска карта 11 Ное 2013 21:31 #15214

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2277
Да това е добра идея ,но според мен като начало трябва да пише всички решения от Съда в наша полза -да им взема страха на ,, компетентните,, органи
Следните потребители изказаха благодарности: neron661

Допълнителен лист към членска карта 16 Ное 2013 14:10 #15318

• audisports
  • audisports's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 11
asparuh писа:
Да това е добра идея ,но според мен като начало трябва да пише всички решения от Съда в наша полза -да им взема страха на ,, компетентните,, органи

Да така е,но идеята не е да се носи тефтер с нас а лист колкото личната карта с някои от най важните неща,като това,че вече не се изисква документ за регистриран уред и подобни,аз напълно подкрепям идеята и съм за sshy
Ако стане ще е доста добре защото повечето от нашите органи на реда самите си нямат представа кои закон е в сила и кои е отпаднал :)
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Допълнителен лист към членска карта 16 Ное 2013 18:48 #15328

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14404
audisports писа:
asparuh писа:

Да така е,но идеята не е да се носи тефтер с нас а лист колкото личната карта с някои от най важните неща,като това,че вече не се изисква документ за регистриран уред и подобни,аз напълно подкрепям идеята и съм за sshy
Ако стане ще е доста добре защото повечето от нашите органи на реда самите си нямат представа кои закон е в сила и кои е отпаднал :)
Подобен лист ще има в процес е на изготвяне !

Допълнителен лист към членска карта 16 Ное 2013 21:29 #15342

• audisports
  • audisports's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 11
Slavitoooo писа:
audisports писа:
asparuh писа:

Подобен лист ще има в процес е на изготвяне !

Много се радвам за което,няма да се даваме лесно то се е видяло ще се борим до край и каквото зависи от нас може да разчитате,ще помагаме с каквото можем и днес идеята за общото търсене трябва да я обсъдим с колегите от Видин и да се организираме за направата на идеята :)
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, neron661

Допълнителен лист към членска карта 09 Фев 2014 17:07 #17727

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 374
Темата е много важна преместете я на по видно място Аз самия я намерих едва днес
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, Fastext

Допълнителен лист към членска карта 09 Фев 2014 17:55 #17729

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Може би преди това

- Постановление на ВАС № 4188 от 22.03.2012 г. отменя регистрацията на МД по чл.152 ал.3 използвани за практикуване на хоби металдетектинг.

- Всички археологически обекти от местно и национално значение трябва да са обозначени и оградени съгласно чл.....

трябва да добавим и що е това БНФМ. Има го дефинирано ясно и точно, за да не се налага да разясняваме на определени хора какви сме.
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, skita6t, neron661, христо христов, Nesho

Допълнителен лист към членска карта 10 Фев 2014 17:14 #17795

• zolak
  • zolak's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 232
Васе съгласна съм принципно,НО ако някой се "обясни" какъв е и за какво се бори,а в същото време не трябва да е там,рефлекса ще е много силен.Клеймото ще е голямо,колкото и да се дистанцират нещата.
Това,което не ме убива-ме прави по силна.
Когато вълчицата минава,кучките могат само да скимтят.
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, neron661, христо христов

Допълнителен лист към членска карта 10 Фев 2014 19:49 #17810

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Любомира, съгласен съм с теб, че ако хванат някой където нетрябва е по-добре това да не го пише, ама то тогава е и без особено значение. Освен ако нямаш "чичо владика" Така да се каже. Идеята ми беше за разясняване пред селския "бек" стражар за какво иде реч. Темата все пак е за нови идеи и винаги нещо може да отпадне. Ще се радвам на повече активност за да може да се реагира навреме. Може би трябва да се включи в темата и адв. Г. Георгиев за да е написано достатъчно грамотно на правен език и да не се излагаме пред властта.
Следните потребители изказаха благодарности: Радо ВТ

Допълнителен лист към членска карта 10 Фев 2014 20:00 #17817

• арго
  • арго's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 10
Едно предложение някъде на видно място да е написано адвокат на федерацията и телефонния му номер
Следните потребители изказаха благодарности: neron661

Допълнителен лист към членска карта 10 Фев 2014 20:09 #17820

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Това не е ли лична информация. Номера на адв. Георгиев го има в сайта и е редно всеки от нас да си го запише в телефона и при нужда да звънне. Номера на председателя на БНФМ също го има в сайта и също е редно да го имате в мобилните си тел. Тук сме за да си помагаме така че при необходимост това е първото което трябва да напаравите и да поискате съвет за помощ.

Допълнителен лист към членска карта 10 Фев 2014 21:23 #17832

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
zolak писа:
Васе съгласна съм принципно,НО ако някой се "обясни" какъв е и за какво се бори,а в същото време не трябва да е там,рефлекса ще е много силен.Клеймото ще е голямо,колкото и да се дистанцират нещата.

zolak не съм съгласен с теб за какъв рефлекс и за какво дистанциране говориш . :dry: то и сега всички имаме членска карта и на гърба на членската карта пише че всеки член на федерацията има право да притежава и използва металдетектор съгласно Устава на Сдружението и закона и тука тъй като полицаите не са запознати с устава на федерацията а понякога и със закона какво пречи да бъдат добавени известни допълнения пък който нарушава устава и закона да си носи последствията .

Ако на членската карта бъде ясно изнесено какво можем и какво не можем няма как някой сгафил да се опитва да излезе от положение представяйки се за член на федерацията и да я злепоставя по някакъв начин напротив! Допълнителната информация към членската карта даже ще пречи на каквото и да е злоупотребяване с права и злепоставяне на федерацията.
Последна промяна: 10 Фев 2014 21:53 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Радо ВТ, sdsds

Допълнителен лист към членска карта 11 Фев 2014 17:56 #17851

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Мисля, че може да се сложи и текста от ЗКН който казва за срока в който намереното трябва да се занесе в най-близкия музей. Така при проверка докато сме на полето имаме аванс от мисля 7 дни да занесем намереното при упражняване на хобито.
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, skita6t, Радо ВТ, Nesho

Допълнителен лист към членска карта 11 Фев 2014 18:04 #17852

• zolak
  • zolak's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 232
vaskonti писа:

трябва да добавим и що е това БНФМ. Има го дефинирано ясно и точно, за да не се налага да разясняваме на определени хора какви сме.

Аз визирах само третото предложение на Васко.
Това,което не ме убива-ме прави по силна.
Когато вълчицата минава,кучките могат само да скимтят.

Допълнителен лист към членска карта 01 Мар 2014 18:54 #18522

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
понеже темата позамря и отида доста назад ,а според мен не и е там мастото давайте идеи и предложения за допълнителният лист. Досега мненията са:

трябва да добавим и що е това БНФМ. Има го дефинирано ясно и точно, за да не се налага да разясняваме на определени хора какви сме.[/quote]

- някъде на видно място да е написано адвокат на федерацията и телефонния му номер

- Трябва да се добави точка в кои случаи федерацията се дистанцира от определени деяния на членовете си и им отнема /или не подновява/ /членството им.Крайно време е да се разбере,че членството дава подкрепа от федерацията само на лоялни към устава и членове.
Последна промяна: 03 Мар 2014 09:22 от vaskonti.
Следните потребители изказаха благодарности: nikolov22
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат