Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: Членове и членски карти в БНФМ

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 08:10 #22796

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 940
А някой задавал ли си е въпроса, колко" псевдо" членове има във федерацията. Веднъж като си извади карта въпросния члени после не си пподновява ( плаща) чл. Внос. Всички говрят колко много членове има федерацията и правят криви сметки а никой не пита, колко действителни члена има.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 14:21 #22800

• yon
  • yon's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 73
vaskonti писа:
А някой задавал ли си е въпроса, колко" псевдо" членове има във федерацията. Веднъж като си извади карта въпросния члени после не си пподновява ( плаща) чл. Внос. Всички говрят колко много членове има федерацията и правят криви сметки а никой не пита, колко действителни члена има.
]Отговора на този въпрос,и на въпроса защо много колеги не стават членове,се крие тук,във форума/като средство за информиране,организиране и сплотяване/,и в същинската дейност на федерацията.На полето има двама търсачи,единия член,другия не,идва закона и двамата са в кюпа.Е за какво му е на единия да дава 20лв.В последствие и втория се отказва от членство.Другия съществен проблем е че не се вижда реална идея,посока,действия зад които да застанат и подкрепят.Няма планове занапред,какво и как да се прави. Ще дам пример със себеси,имам 10-15 колеги с които контактувам,излизаме и т.н.,само 4 сме членове,реално няма с какво да ги привлека останалите.Не е въпрос за 20лв.Основното нещо,коети би ни обединило,е борбата за нов закон.Нещо куца в това начинание,но какво?
Следните потребители изказаха благодарности: neron661

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 16:17 #22801

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6758
yon писа:
vaskonti писа:
]Отговора на този въпрос,и на въпроса защо много колеги не стават членове,се крие тук,във форума/като средство за информиране,организиране и сплотяване/,и в същинската дейност на федерацията.На полето има двама търсачи,единия член,другия не,идва закона и двамата са в кюпа.Е за какво му е на единия да дава 20лв.В последствие и втория се отказва от членство.Другия съществен проблем е че не се вижда реална идея,посока,действия зад които да застанат и подкрепят.Няма планове занапред,какво и как да се прави. Ще дам пример със себеси,имам 10-15 колеги с които контактувам,излизаме и т.н.,само 4 сме членове,реално няма с какво да ги привлека останалите.Не е въпрос за 20лв.Основното нещо,коети би ни обединило,е борбата за нов закон.Нещо куца в това начинание,но какво?
Колега пък аз мога да ти дам няколко примера на твоя , 4 колеги сме на къра идва полицията двамата не са членове прибират ги ние си покаваме картите и ни оставят , друг пример пребираме се от Звездец спират ни за проверка показвме си документите карти и другите които адвоката е препоръчал , пожелават ни приятен ден и ни пускат , два час след нас шурито ми се пребират , спрират ги те не са членове има тараш , колата е разхвърлена апаратите са пребрани една седмица ходя с адвоката който ползваме бургаския клуб до кат им ги вземем и вместо да платят по 20лв платиха по 100 . До тук с примерите защото ако продължа няма да ми стигне темата . За борбата ще ти кажа че няма как да стане защото това се случва в България от край време всички чакат на готово и си траят и само критикуват и членския вноса да намалим на 5 лв пак ще е същото , 20 лв като ги разхвърлиш в годината се падат жълти стотинки , но без тез 20 лв няма как да стане доста от нещата които свърши федерацията за тези години бяха на лични на чела на определени хора , но когато трябва да се ходи на някаква среща или за дадено дело там никой не е длъжен да си дава пари от себеси да не говорим че много пъти и това го е имало . Българина знае само да мрънка няма сърце да застане и устоява позициите си , това си пролича и на подписката която правихме , смятам и до тук да спра мисля че сам се сещаш кое куца :)
Последна промяна: 17 Авг 2014 16:26 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, emoxristov, Nesho, miro1113

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 16:35 #22802

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
От съвсем скоро съм член на федерацията , но и от съвсем скоро знам за нея . Преди не се интересувах , а и нямах интереси относно металдетектинга , откакто това се промени , ето . Знам за какво се бори федерацията и знам колко е трудно , преди си нямах никаква идея колко труд и нерви са това ала члемския внос е моята най-малка подкрепа за общото дело .
Ако всички които не са членове поне малко се поинтересуват за делата на БНФМ , трябва поне членски внос да платят . Но ако стане като при ловците , ловец , но само с членство в БЛРС , всички ще хукнат да си плащат прословутите 20 лева .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: preskouuu, mitko, emoxristov, Nesho

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 18:16 #22806

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Повечето от колегите от форум империо са си OK . Едва ли има някой от тук, да не се е изявявал в миналото пък и сега там .
Хората които стопанисват въпросния форум му придават такова измамно и опорочено лице и създават полюси и интриги и всичко е заради $$$$$$$$ .

Иначе на мен ми е чудно защо никой не заведе едно дело в Страсбург за нарушаване на елементарни права и свободи .
Как в западния свят , към който сме и ние , е нормално да се разхождаш с детектор по поляни , гори и плажове а тук те третират като престъпник . Може би някои хора си мислят че се къртят яки пари с детектор . То ако беше така това щеше да е депутатско занимание и всеки мутраген щеше да е екипиран с Minelab CTX .Истината е че металдетектинга си е едно хоби , една страст и нищо повече .
Следните потребители изказаха благодарности: sdsds

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 18:24 #22807

• sdsds
  • sdsds's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 168
yon писа:
Напълно погрешно,то и така във форума са 20,който си чатят,и всеки нов,нечлен или с различни мнения от общоприетите от ,,старите кучета,, се подлага на обстрел.Така не се печелят симпатизанти и членове.Това естествено си е лично мнение.И един въпрос към просветените,какво и защо е това разделение между колеги търсачи,и в империо и тук се говори за ,,оня форум,,.
Много си прав колега за всичко!Някои се вземат за екшън герои....а май са анимационни герои :laugh:
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 20:57 #22811

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
vaskonti писа:

Васко ето аз питам. Колко действителни члена има федерацията и колко псевдо такива ?
Последна промяна: 17 Авг 2014 20:59 от Nesho.

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 21:41 #22812

• yon
  • yon's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 73
Джендак,това с двамата търсачи на полето не е пример,а хипотеза,защо не стават или се отказват да са членове на федерацията, а реални има в Абсурди от съдебната зала.А с примерите които си дал от твоя живот,някой ще остане с убеждение че след като стане член и всичко е ок.На практика не е така,някъде ще те пуснат,някъде ще гризеш дръвче,независимо дали имаш карта или не.Нещо не си ме разбрал,поста ми е в посока че нещо трябва да се прави,да се действа,да се работи за обединение на търсачите,да се покаже с действия,идеи,постигнато досега,на всички колеги че федерацията работи за тях,така се печели подкрепа и привърженици,а не да се плюе върху колегите че не плащат 20лв.за членски внос.Елмю007 се чуди защо не се заведе дело в Страсбург,давайте да си платим членския внос за 5-10г.напред, и да се стане факт.

Членове и членски карти в БНФМ 17 Авг 2014 22:51 #22813

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6758
yon писа:
Джендак,това с двамата търсачи на полето не е пример,а хипотеза,защо не стават или се отказват да са членове на федерацията, а реални има в Абсурди от съдебната зала.А с примерите които си дал от твоя живот,някой ще остане с убеждение че след като стане член и всичко е ок.На практика не е така,някъде ще те пуснат,някъде ще гризеш дръвче,независимо дали имаш карта или не.Нещо не си ме разбрал,поста ми е в посока че нещо трябва да се прави,да се действа,да се работи за обединение на търсачите,да се покаже с действия,идеи,постигнато досега,на всички колеги че федерацията работи за тях,така се печели подкрепа и привърженици,а не да се плюе върху колегите че не плащат 20лв.за членски внос.Елмю007 се чуди защо не се заведе дело в Страсбург,давайте да си платим членския внос за 5-10г.напред, и да се стане факт.
Първо да ти кажа защо не са се завели дела в Страстбург до сега въпреки че е имало възможност и със сигурност ще са спечелени . Хората ги е страх , обикновено след като им се размине те не тръгват да си търсят правата щото се опасяват че после ще бъдат притеснявани и е разбираемо . Не знам кое е примери и хипотеза ама е факт че тези докумети в бургаска област работят ако мирно и тихо си практикуваш хобито на плажа , на незасятата нива , на поляната в гората . Факт е че имено поради тази причина Бургаския клуб е най-големия или на второ място спрямо Видинския това не мога да кажа , именно тези примери които ти казвам допринесоха много за това , не споря примерно че ако си във Пловдивско няма да го издухаш има и други горещи точки , но това е България и не веднъж и делата са го показвали в Пловдив колеги ги осъждат в Бургас ги оправдават за едно и също нещо . Никой не уговарям или не моля да става член , просто обяснявам какво сме направили и за какво се борим , но факт е че се борим срещу интереси за много пари и с голи ръце няма как да стане .
Последна промяна: 17 Авг 2014 22:53 от djendaka.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 02:33 #22814

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
Няма за какво да се заведе дело в Страсбург.Всяка държава в ЕС може да има различни закони касаещи металдетектинга.Нашите не нарушават договорите и споразуменията които сме подписали с ЕС, нито международните правни норми.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 05:43 #22815

• Ilia
  • Ilia's Avatar
  • Офлайн
  • Председател на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 988
Обикновено информация за броя на членовете в БНФМ давам на годишното общо събрания, но поради интерес във форума съобщавам междинни цифри към този момент.
Както знаете, от 2012 г. започнахме издаването на нови карти, които да важат и за следващите години. До края на 2013 г. - т.е. за 2012 и 2013 г. сме набрали близо 1500 члена, от които не всички, които станаха членове през 2012, подновиха членството си за 2013 г.
В момента - август 2014 г., като обща бройка имаме 1861 члена които обаче са общата бройка за трите години - 2012, 2013 и 2014 г.От тези 1861 члена реални членове на федерацията за 2014 г. са: 558 члена от старите /т.е. тези до карта номер 1500/ и 339 са напълно новите членове. Т.е. реалните членове за 2014 г. са 897 човека. За тези, които смятат с точност парите да кажа, че има около 20-30 човека с безплатен членски внос, тъй като са непълнолетни. Резултат: близо 1000 стари членове не са подновили членството си.
Не всички, но голяма част от старите членове, след като са станали такива, не подновяват членството си за следващите години, обаче продължават да да използват членската си карта, ако им се наложи да я показват някъде. Случвало се е колеги, които след среща с органите на реда, които не са подновили членството за съответната година, да ме молят да го подновявам дори със задна дата.
Членството във федерацията е доброволно и всеки път казвам по събранията, че е подкрепа към каузата и не бива да се търсят дивиденти. Дивидентите са това, което върши федерацията - инициативи, дейности, контакти, срещи, събори и авторитет. Федерацията се движи напред и това което е направила до момента, до преди 4-5 години е било немислимо, че можем да постигнем. Ако има хора с идеи и възможности да отделят 80% от деня си 7 дни във седмицата за работа във федерацията, нека заповядат на общото събрание и да бъдат приети в управителния съвет, тъй като едно свежо попълнение ще допринесе с много положителни неща за следващата година.
Друг е въпроса, че напоследък МВР и прокуратурата на много места в България постепенно започнаха да се съобразяват с факта, че федерацията е напълно законна и това, че превозваш или ползваш металдетектор извън границите на паметниците на културата, не е престъпление, а е записано в устава, който от своя страна е регистриран в български съд. Особено на местата, където имаме по-силно присъствие, и властите се съобразяват повече с нас, и членовете са по-високо самочувствие. Само този факт е достатъчно силен аргумент в това, че сме на правилния път.
В момента Управителния съвет обсъжда идеята от 2015 г. членските карти да се дават година за година /не както сега - една карта за 4 години/. В началото на всяка година новия дизайн на картата ще бъде изпращан до всички областни управления на МВР, а на някои места по желание на местните колеги, и до районните управления. На общото събрание ще се даде и финансов отчет за изтеклата година - приходи и разходи.
Последна промяна: 18 Авг 2014 05:48 от Ilia.
Следните потребители изказаха благодарности: vaskonti, lyubo, mitko, atina, miro1113, sdsds, dmd_77

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 06:28 #22817

• ConceptionJunction
  • ConceptionJunction's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 434
vvurbanov писа:
Няма за какво да се заведе дело в Страсбург.Всяка държава в ЕС може да има различни закони касаещи металдетектинга.Нашите не нарушават договорите и споразуменията които сме подписали с ЕС, нито международните правни норми.

След като внимателно прочетох написаното от г-н vvurbanov у мен съвсем спонтанно възникна следния въпрос :

Ако горното твърдение е истина и "нашите не нарушават договорите и споразуменията които сме подписали с ЕС" за какво хармонизиране на българското законодателство с това на европейските страни става въпрос в устава на федерацията?

Справка:
Устав на Българска Национална Федерация по Металдетектинг

Чл.6. Основни цели на сдружението са:
6. Подпомагане и подготовка на експертно равнище за поетапното хармонизиране на българското законодателство с това на европейските страни.

п.п. Моля да коментират само хора, които са прочели и приели без условия устава на федерацията!

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 07:33 #22818

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
ConceptionJunction писа:
vvurbanov писа:

След като внимателно прочетох написаното от г-н vvurbanov у мен съвсем спонтанно възникна следния въпрос :

Ако горното твърдение е истина и "нашите не нарушават договорите и споразуменията които сме подписали с ЕС" за какво хармонизиране на българското законодателство с това на европейските страни става въпрос в устава на федерацията?

Справка:
Устав на Българска Национална Федерация по Металдетектинг

Чл.6. Основни цели на сдружението са:
6. Подпомагане и подготовка на експертно равнище за поетапното хармонизиране на българското законодателство с това на европейските страни.

п.п. Моля да коментират само хора, които са прочели и приели без условия устава на федерацията!
:) Устава или се приема, или не. Незнам за такава опция да можеш да станеш член на Федерацията с условия към устава.
Това, че ние искаме да хармонизираме нашето законодателство с европейското, не означава автоматично, ча Българското законодателство противоречи на Европейското, а и никъде и никой не е казал, че в различните държави на Европа трябва да има еднакъв закон за Културно наследство. Доколкото ми е известно има приети общоевропейски норми, но те имат пожелателен, а не задължителен, характер към различните законодателства. Така че, ние можем да си искаме всичко, а българския законотворец не е длъжен да се съобразява с нас.
Колкото до мнението на Върбанов. И съм съгласна с него, и не съм.
За първи път съм съгласна и с мненията на Елмо, и не съвсем.
Може и да не може да съдим българското законодателство в Страсбург, както казва Върбанов, но това не означава, че не можем да търсим правата си по друг път, в други европейски институции. Много се изприказва за несъвършенствата на ЗКН, очевидно е, че има такива и е почти сигурно, че може би нарушават някои от правата ни по конституция. Вече има купища материали за това как се прилага закона. Сигурно можем да се обърнем към някоя европийска институция като организация. Доколкото знам, има корекция в закона след намесата на Омбудсмана за противоконституционни точки в него. Сигурно има още какво да се прави в тази посока.
Така че, търсенето на права чрез наддържавни институции изобщо не е лишено от смисъл, а дали съд или по друг път, е в компетенцията на юристите.
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 08:25 #22820

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
Чл.5 от конституцията :
(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
Чл. 7.
Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Чл. 30.
(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон.

ПРОМЕНИ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС :

Чл. 208. (1) (Изм., ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 26 от 2004 г.) Който открие съкровище и в продължение на две седмици не съобщи на властта, се наказва с глоба от петстотин до хиляда лева.

(2) (Нова, ДВ, бр. 10 от 1993 г.; изм., бр. 26 от 2004 г.) Който, като търси, открие съкровище и в продължение на две седмици не съобщи на властта, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

(3) (Предишна ал. 2, изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г.; изм., бр. 26 от 2004 г.) Ако съкровището е в особено големи размери, наказанието е: по ал. 1 - лишаване от свобода до две години или глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, а по ал. 2 - лишаване от свобода до пет години или глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
Последна промяна: 18 Авг 2014 08:30 от emoxristov.

Членове и членски карти в БНФМ 18 Авг 2014 08:40 #22821

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
emoxristov писа:
Чл.5 от конституцията :
(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
Чл. 7.
Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Чл. 30.
(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон.

ПРОМЕНИ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС :

Чл. 208. (1) (Изм., ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 26 от 2004 г.) Който открие съкровище и в продължение на две седмици не съобщи на властта, се наказва с глоба от петстотин до хиляда лева.

(2) (Нова, ДВ, бр. 10 от 1993 г.; изм., бр. 26 от 2004 г.) Който, като търси, открие съкровище и в продължение на две седмици не съобщи на властта, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

(3) (Предишна ал. 2, изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г.; изм., бр. 26 от 2004 г.) Ако съкровището е в особено големи размери, наказанието е: по ал. 1 - лишаване от свобода до две години или глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, а по ал. 2 - лишаване от свобода до пет години или глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
:) Сега, ако намериш и определение за съкровище някъде в българското законодателство....си цар. :silly: :silly: :silly:
Малко майтап по тоя повод. Като правихме литературния конкурс за кратка иманярска история, всички до един от участвалите се опитаха да убедят целокупната търсаческа гилтия и най-вече журито, че най-голямото съкровище на тоя свят е любовта. :silly: :silly: :silly: Добре, че не я намираме често, че затворите нямаше да стигнат.... :silly: :silly: :silly:
Последна промяна: 18 Авг 2014 08:48 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: emoxristov
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат