Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: "Саниране" -според на"ште депутати

"Саниране" -според на"ште депутати 21 Мар 2015 20:11 #29728

• zolak
  • zolak's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 232
Умишлено пуснах такова заглавие с цел да Ви провокирам.
То не било "саниране",ами топлоизолиране".
Предлагам на предстоящия Национален събор да се направи фонд с участието на някой РИМ.Казвам някой,защото -не всички споделят идеи и просто се пазят.Фонда ще представлява дарения-парични или предметни и само в рамките на дадените дати за събора.Ще се радвам да съберете-все пак обикновената ламарина не е "толко" скъпа,за предпазване от метеорологични влияния и подходяща за консервиране в дадени случаи.
Нали това е целта все пак?
Да запазим намереното за поколенията.
Ако са парични- нека да реставрираме или запазим обект от Национално значение на територията на съгласилия се РИМ.
За толкова години натягане-няма ,как да кажете ,че това не е възможно..Ако не е въжможно-работете върху това!
Ще се радвам па посочите поне един РИМ,който да се съгласи.До сега не сте похвалили нито един.Иначе бихте го направили доста гръмко.

П.С.Слави-престани да ми триеш мненията.Нали беше либерален,открит,приемащ други мнения......ама като не може да спориш-триеш.Или го обърна на едно просто "ЕТ"? Поне да беше нещо от сорта но ООД или ЕООД,най-добре-АД.И спри да ми пишеш на скайпа след всяко мое остро мнение.
Това,което не ме убива-ме прави по силна.
Когато вълчицата минава,кучките могат само да скимтят.
Последна промяна: 21 Мар 2015 20:18 от zolak.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, emoxristov, Nesho, elmu007, miro1113

"Саниране" -според на"ште депутати 21 Мар 2015 21:56 #29731

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
По грешка съм натиснал , "одобрявам" .
Искам да напиша , че нищо не разбирам от това което си написал .
И някои мои неща изтриха , нищо , на събора , очи , в очи .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

"Саниране" -според на"ште депутати 22 Мар 2015 04:58 #29734

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Люба, и аз малко трудно схващам какво точно предлагаш и не съм сигурна дали напълно те разбирам.
Искаш ние да съберем средства за реставрация на недвижим обект на Културното наследство, за това ли става въпрос?
Ако е така,то ....малко е недомислено.
Първо тия неща не стават само с желание, има един куп държавни процедури и мисля, че не зависят и от РИМ-овете.
И второ, като гледам какви са проектите и сумите за реставрация - как иде реч за милиони, не знам как си представяш едни 300-400 човека на събора да съберат даже и приближаваща се към това сума.
Технически това нещо е невъзможно.
Дай, предложи нещо по-по изпълнимо. :) Поздрави.
Колкото до търговските дружества, сещам се веднага за едно, ама то не е тука. ;) Ще ги познаеш по това, че ЗКН изобщо не ги интересува. :)
Последна промяна: 22 Мар 2015 05:15 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, comander, hektor, djendaka, miro1113

"Саниране" -според на"ште депутати 22 Мар 2015 23:32 #29767

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Джони wrote:
Колкото до търговските дружества, сещам се веднага за едно, ама то не е тука. ;) Ще ги познаеш по това, че ЗКН изобщо не ги интересува. :)

То да те интересува ЗКН и да предприемеш реални действия които реално да доведат до промяна има голяма разлика . Явно не всеки я усеща .
А пък цензурата тук си я има и не е малка .

"Саниране" -според на"ште депутати 23 Мар 2015 07:00 #29777

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3211
По другите форуми има остатъчно тролове - платени и такива, които го правят за да се правят на значими и интересни. Ако някой си мисли, че ще се позволи на същите да обсебят и този форум, много се лъжат.

Да, има модератори, които имат право да трият всякакви злословия, безмислици и фантасмагории, всичко е по тяхна преценка. Контрол от страна на модераторите - да, има. Цензура има в абсолютно всеки форум, това е нещо съвсем нормално и целта е форума да не замирише на отходен канал.

Идеи и предложения - хубаво, но като предлагаш нещо, обясни точно как ще стане с подробности и сам се заеми с това, дай пример, а не хвърляй някакви популистични идеи във въздуха.

Относно ЕТ, ЕООД и АД, чувала съм вече тези грозни интерпретации. Хората, които ги разпространяват, свеждат всичко до пари и смятат, че останалите хора правят също това, което те самите правят или много им се иска да направят, но нямат достатъчно капацитет.

Далеч съм от мисълта, че всички могат да разберат защо е създадена федерацията и каква е целта й. При всички положения, ако преди да кажат нещо, четат и мислят повече, поне няма да изглеждат комично, ставайки център на внимание.
Следните потребители изказаха благодарности: Джони, djendaka, mitko, miro1113, sdsds

"Саниране" -според на"ште депутати 23 Мар 2015 11:05 #29795

• emoxristov
  • emoxristov's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 618
Люба разбирам те напълно какво искаш да кажеш но това няма как да стане , предложи нещо нормално и по възможност да се реализира от къщи и най добре от компютъра. Колеги тук от форума чупят по една клавиатура на месец от патриотизъм а ти си тръгнала да ги караш ламарини да събират.... :laugh: Има един израз " Виртуална реалност " провери сама какво означава.
Аз се радвам че темите ми седят омазани умишлено защото след време ще мога да припомням на някои какво са писали.
Ето едно интересно четиво : blogatstvo.com/other/personal/moderator/

"Саниране" -според на"ште депутати 23 Мар 2015 11:37 #29797

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Mila писа:
По другите форуми има остатъчно тролове - платени и такива, които го правят за да се правят на значими и интересни. Ако някой си мисли, че ще се позволи на същите да обсебят и този форум, много се лъжат.

Да, има модератори, които имат право да трият всякакви злословия, безмислици и фантасмагории, всичко е по тяхна преценка. Контрол от страна на модераторите - да, има. Цензура има в абсолютно всеки форум, това е нещо съвсем нормално и целта е форума да не замирише на отходен канал.

Идеи и предложения - хубаво, но като предлагаш нещо, обясни точно как ще стане с подробности и сам се заеми с това, дай пример, а не хвърляй някакви популистични идеи във въздуха.

Относно ЕТ, ЕООД и АД, чувала съм вече тези грозни интерпретации. Хората, които ги разпространяват, свеждат всичко до пари и смятат, че останалите хора правят също това, което те самите правят или много им се иска да направят, но нямат достатъчно капацитет.

Далеч съм от мисълта, че всички могат да разберат защо е създадена федерацията и каква е целта й. При всички положения, ако преди да кажат нещо, четат и мислят повече, поне няма да изглеждат комично, ставайки център на внимание.

Как се нарича това да ти трият постове ,когато не нарушаваш правилата на форума ?
Вие осъзнавате ли колко приличате на останалите два форума в това отношение ?Създава се определено неприятно усещане и обезсмисляне на всичко .
За останалото , всеки вижда колкото може и колкото му е дадено . Времето ще покаже как са били нещата точно .
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb, Nesho

"Саниране" -според на"ште депутати 23 Мар 2015 14:45 #29809

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Не се притеснявайте, всичко си е на мястото.
И аз бях много против цензурата във форума...но като гледам какво става, даже ми се вижда малко.
Напълно разбирам негодуванието ви, но не разбирам изобщо отношението ви към каузата. И аз не винаги съм била съгласна с всички действия на федерацията, но моето несъгласие е било обисновено породено от това, че не виждам как могат да се осъществят с толкова малко хора, колкото сме във федерацията. Но не съм си хвърлила членската карта, щото нещо не ми харесало.
А кво става, сметка държат или хора, които не си подновяват членството или такива, които изобщо нямат намерение да стават членове.
Та, не се притеснявайте - и цензурата ще става повече и привилегиите на членовете - също.
Даже сигурно ще изляза и с някво предложение поне част от съборите да се провеждат само за членове.
Ква е тя такава десет човека да се борят за правата на всички, останалите да нехаят кво става, иначе по съборите сме първи....
А като трябва да се критикува - агитката се организира бързо..... :laugh: :laugh:
Последна промяна: 23 Мар 2015 14:48 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, djendaka, mitko, miro1113, sdsds

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 03:10 #29893

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Абе чувал съм, за виртуални търсачи, дето чупели по клавиатура на месец, ама за виртуални производители не бях чувал...
Последна промяна: 24 Мар 2015 03:12 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext, sdsds

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 18:42 #29920

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Аз имам друга идея. Да се опитаме да предложим безплатна и доброволна помощ на археолозите които биха се отзовали но това да стане не само като се пратят писма до тях, а най вече като се даде гласност чрез медиите на желанието ни за помощ. Те и без тове все реват че нямат пари за започването или довършването на дадени разкопки . B)

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 19:15 #29924

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Nesho писа:
Аз имам друга идея. Да се опитаме да предложим безплатна и доброволна помощ на археолозите които биха се отзовали но това да стане не само като се пратят писма до тях, а най вече като се даде гласност чрез медиите на желанието ни за помощ. Те и без тове все реват че нямат пари за започването или довършването на дадени разкопки . B)

Обаче как това би се приело от археолозите и широката общественост.
Май ще бъдем още повече зклеймени.
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: mitko

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 19:26 #29925

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6758
Nesho писа:
Хубава идея ама е пробвана и не става , веднага казвам защо . Предлагали сме им помощ и с детектор и без детектор , с детектор не става защото трябва да е регистриран , нашите не са , второ при копането им е по изгодно да е някой неграмотен ром , защото като се намери нещо ценно рома се натирва и откритото се открадва . Рома после плямпа ама и той не знае какво е точно и всички мислят че лъже и му се смеят , ама я виж ако е някой грамотен се разприказва . Не казвам че на всякъде е така , преди време БНФМ бяхме подели кампания за безплатна взаимопомощ с музеите и точно това което имаш като идея беше в нея , на повечето места големите музеи ни натириха още на първите думи , имаше малки които в началото го взеха присърце , но после се отказаха с приказката че така им е наредено и ще си имат проблеми .
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 19:38 #29927

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14404
Nesho писа:

Нешо това е пробвано погледни тука и не само тоя линк още преди години се опитахме да сключим споразумения за
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...9&Itemid=126&lang=bg
сътрудничество даже участвахме и в едно изложение в Русе !
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...3&Itemid=126&lang=bg
Повярвай това дето го искаш няма как да се случи на тоя етап . Директора на музея в Русе даже събра там и археолозите дето бачкат по закон с металдетектори и бяха един преговори бяха едни обещания ,че ще ни търсят да помагаме даже не само с металдетектори но уви до сега никой не ни е потърсил за съдействие изрично сме подчертавали , че БНФМ ще укаже безплатна помощ и то каквато и да е тя . Пък за медии това е немислимо самите археолози ще превъртят от страх .
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko, Nesho

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 19:43 #29929

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
miro1113 писа:
Nesho писа:

Обаче как това би се приело от археолозите и широката общественост.
Май ще бъдем още повече зклеймени.

Наясно съм че ще ни откажат по ред причини които изброихте. Идеята ми по кнкретно е ние да заявим по някакъв начин чрез медиите че имаме такова желание,готовност и намерения пък те ако щът да продължават да ни игнорират.
Последна промяна: 24 Мар 2015 19:50 от Nesho.

"Саниране" -според на"ште депутати 24 Мар 2015 20:01 #29937

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
В това цялото нещо ,няма никакъв смисъл , нищо няма да промени .
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат