И в нашия край имаше подобни въпроси. Опитвах се деликатно да обяснявам на хората, че това е доброволна организация и в нея няма никой назначен на щат, за да се занимава с конкретна отчетност на това, на кой член кога му изтича срока на картата. А съветвах тия, които много държат на това да не загубят няколко месеца от първата година на членството, да се присъединят в началото на календарната година. Тук може би ще има такива, защото запитвания за членство има няколко от края на септември. Те ще платят направо членския си внос за следващата година, а картата им ще важи за 2011 г.
Тук става въпрос за това системата на членство да е толкова улеснена, че да не затруднява с нищо отчетността в края на годината. Поне аз така разсъждавам. И моята карта е от късната пролет.
При мен проблема е друг го споделям, защото може и други колеги да са имали тоя проблем. За 2010 аз можех да раздавам крати, защото, когато проведохме събранието в Нови пазар ми оставиха и карти и декларации. Уж имаше много желаещи, така и никой не си взе допълнително. Вече започнах да си мисля, че тия хора имат някви опасения, че аз мога да си сложа парите в джоба и да си раздавам някви хартийки после. Това е абсолютно невъзможно, защото всяка карта има мокър печат и номер. Но сега съм решила да им давам банковата сметка на Федерацията, да си внесат там парите,да си имат документ за внесена сума, при мен могат да си попълнят декларациите,които аз ще изпратя за одобрение, а да си получат после картите по пощата или чрез мен . Пък да не говорим, че може би има хора, които си мислят, че аз работя на процент
, щото имаше и въпроси от сорта:ква ти е далаверата, че се занимаваш с тая работа...На никой не му идва на ума, че аз приемайки декларациите по някакъв начин гарантирам за тия хора със собствената си репутация пред УС и пред всички вас. Има един, на когото отказах членство, защото искаше да бъде направено със задна дата....