Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Предложения за общественополезна дейност на федерацията

Предложения за общественополезна дейност на федерацията 05 Апр 2010 15:19 #24

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3210
Предлагам на ръководството на федерацията да помисли по-нататък (след справянето със спешните и неотложни проблеми) за това, БНФМ да предложи на традиционните туристически изложения и борси в страната и в чужбина проект за културен туризъм в България, който да включва елементи от металдетектинг, исторически и познавателен туризъм, краезнание и други програми свързани с опазването на културно-историческото наследство. Освен чуждестранни туристи към този продукт биха се обърнали и местни туристически фирми, както и такива, занимаващи се с тиймбилдинг.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Предложения за общественополезна дейност на федерацията 30 Апр 2010 22:06 #348

• dionis
  • dionis's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 27
Имам една идея за вдигане малко на рейтинга на Федерацията.Всеки от нас знае по някой обект,макар и малък,за който археолозите и идея си нямат.Как биха реагирали,ако им се предложи да бъдат заведени на подобно място?

Отг:Предложения за общественополезна дейност на федерацията 30 Апр 2010 22:35 #357

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
То и това е хубава идея, ама мислиш ли, че археолозите ще споменат някъде името на федерацията?
А доколкото познавам и журналистическото мислене да се прави сензация от коя и да е новина, независимо как се представя, във главата ми изниква заглавието: Иманяри доброволно предадоха информация в Ист. музей за паметник на културата....или нещо в тоя дух.

Случвало ми се е нещо подобно.

Отг:Предложения за общественополезна дейност на федерацията 01 Май 2010 12:23 #364

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 941
идеята не е лоша ама археолозите на малки обектчета не ходят като нас. дай им нещо голямо, сензационно. сега щели да разкопават могилите до разклона за село Кирчево Ловешко. ми защо не се сетиха да ги проверят преди 20-25 години когато наколко от тях им пречиха и ги изравниха със земята. от тракториста (сега пенсионер на преклонна възраст)знам че на около 0,7 до 1 метър дълбочина е излязъл стар калдъръмен път но са го затрупали. Браво. ако изяви някой археолог желание лично ще го заведа на 5-6 км. от там на голяма могила която беше почната вече а до нея има малка и е цяла целеничка, поне до миналата година.

Отг:Предложения за общественополезна дейност на федерацията 01 Май 2010 13:40 #369

• Aemilivs
  • Aemilivs's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 109
Точно на сами разклон за Кирчево на 5 метра от мантинелите до миналата година седеше едната могила изрината на половина,защото някой е купил там земята (мисля,че спирка имаше там) и разчиства НЕОБЕЗПОКОЯВАНО.

Отг:Предложения за общественополезна дейност на федерацията 01 Май 2010 13:48 #371

• dionis
  • dionis's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 27
В повечето могили няма нищо,поне така съм чел,пък и съм разглеждал дупките по тях.Имало е гранични могили,други са правени в чест на някой празник на племето,погребалните са с урни с прах.Само в тези от 5-6 век преди новата ера имало цели погребения.Някъде и в радиус 10-12 метра около тях може да има дарове,заровени за Майката Земя,но и това е рядкост.
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат