Аз пък предлагам следното: всеки член на федерацията(който иска де) да извади по нещо,след като се съберат артефактите от някой колега(упълномощен от БНФМ) с документи и т.н......всичко се описва да няма после недоволни,или обвинения за изчезнали предмети и тн...Накрая тези неща се носят в София в Нац.исторически музей,при Божидар Димитров.И му се казва,че това е дарение за музея от новоучредената БНФМ...
Преди месец-два му писах на имейла.Обясних му за Федерацията.Питах го да се направи предаване в "Памет БГ",ама....ни вопъл,ни стон..Нека тогава да му "натресем" всички събрани неща,да види,че при нас шега няма......че ще вървим напред....ако иска да ги приема...Ако трябва ще дойде и журналист с оператор с камера..да присъства....
Ето текстта,който му писах не електр.поща:
Здравейте г-н Димитров!
Поздрави на Вас и на Вашето хубаво предаване "Памет българска".Казвам се Тодор Гурков,от Сливенско.Преди 2-3 год.сме си говорили с Вас в предаване,както и по телефона.За история разбира се.Щяхте да ми идвате на гости,ама не остана време..както и да е.
Сега ви пиша по повод една молба от мои познати,които са учредили една Федерация. Казва се "Българска Национална Федерация по Металдетектинг".
Федерация,която Ловешкия съд я е узаконил.Нейните членове са хора,които упражняват това хоби(Металдетектинг) извън и далеч от границите на Археологическите обекти.Хора,които се дистанцират от копаещите могили и други арх.паметници,както и от износа на антики зад граница.
В държави от Евпопейския съюз има такива клубове,така,че хората смятат за съвсем нормално и тук да е законно това дело.Имаше няколко предавания на тази тема,сега,желанието на председателия и неговите заместници е дали ще бъдете съгласни да се направи едно предаване за това в "Памет българска".За да се покаже на обществото,че това не са престъпници,както в последно време някои искат да се втълпи това на обществото.Ако се съгласите да се направи такова предаване,телефонния номер на председателя на БНФМ е 0898584502.На заместника е 0888654620.Или на мен пишете и аз ще им предам.
Да му се занесат нещата,пък да видим какво ще стане....
Така предлагам да се направи-от Високото да се тръгне.А за местните Музеи,пак ще има....