pavlov писа:
С тази тема бих искал да адресирам няколко въпроса до ръководството на БНФМ.
Защо се позволява това отношение (
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...&id=12629&Itemid=204) към членове на форума и БНФМ, което в нарушение всички правила на форума и федерацията:
Устав:
Чл.6. Основни цели на сдружението са:
1. Популяризиране на хобито металдетектинг в обществото като средство за физическо и духовно израстване.
2. Стимулиране, подпомагане, подкрепяне и поощряване на лицата, желаещи да се приобщят към организацията
10. Сближаване на лица с различни професии, интереси, възраст, народност и вероизповедание и реализиране на културен обмен между тях.
...
Чл.11. Всеки член на сдружението е длъжен:
2. да спазва Устава на сдружението и да работи за постигане на неговите цели;
...
Чл.15. (1) Член на сдружението може да бъде изключен и в случаите, когато:
2. при неморално, грубо и нелоялно поведение, както и при всякакви други действия, извършени пряко или чрез подставени лица, които уронват името и престижа на Сдружението или неговите членове.
Етичен кодекс:
Чл. 3. Личното поведение членовете на Федерацията осъществяват като:
(1) Строго спазват законите на Република България и Устава на БНФМ.
(3) Проявяват уважение, коректност, толерантност, като не допускат поведение, което да накърнява достойнството и правата на отделната личност.
Правила на сайта и форума на БНМФ:
Поддържайте добрия тон.
Стремете се към конструктивни дискусии.
Придържайте се към заглавието на темата - off-topic мнения не са желателни.
Не публикувайте лични данни - нито свои, нито на друг участник. Не разкривайте анонимността на ползвателите на форума.
Защо модераторите и администрацията не си изпълняват задълженията по предотвратяване на гореизборените нарушения?
Модераторите имат следните отговорности:
Да следят за спазването на правилата за участие във форумите, за които отговарят.
При нужда да изтриват теми и мнения, които са в разрез с правилата. Ако е нужно – редактират, преместват, обединяват теми и мнения. .
Да предупреждават нарушителите до три пъти за неспазване на правилата чрез лични съобщения, а при четвърто предупреждение да предприемат временно или постоянно изключване от форума.
И най-важното - Защо член на УС на БНФМ (Митко Нанковси) изнася лична информация за потребители на форума в публично достъпната част от него?
Ако първите два въпроса са си вътрешно организационни и вредят единствено на популярността на федерацията, то третия може да има сериозни правни последствия, ако се се установи, че не се спазва закона за защита на личните данни.
Като се искат имена, ЕГН, телефони, лични карти е редно да се осигури неразпространението на личните данни на членовете.
А какво е твоето отношение към всички членове на форума-слагайки всички под един знаметал,и опитвайки се да вмениш твои лични норми на общуване.Аз кого съм напсувал?Тебе напсувал ли съм те-с нещо обидил ли съм те,че си позволяваш подобно отношение към мен слагайки ме под общ знаменател?
Та-може ли аз да те запитам-как и защо СИ позволяваш това отношение,което е в разрез с правилата на форума,устава на федерацията,всички морални човешки норми на общуване, и далеч не кореспондерира с правото да имаш подобни претенции!?!?
Устав:
Чл.6. Основни цели на сдружението са:
1. Популяризиране на хобито металдетектинг в обществото като средство за физическо и духовно израстване.
2. Стимулиране, подпомагане, подкрепяне и поощряване на лицата, желаещи да се приобщят към организацията
10. Сближаване на лица с различни професии, интереси, възраст, народност и вероизповедание и реализиране на културен обмен между тях.
...
Чл.11. Всеки член на сдружението е длъжен:
2. да спазва Устава на сдружението и да работи за постигане на неговите цели;
...
Чл.15. (1) Член на сдружението може да бъде изключен и в случаите, когато:
2. при неморално, грубо и нелоялно поведение, както и при всякакви други действия, извършени пряко или чрез подставени лица, които уронват името и престижа на Сдружението или неговите членове.
Можеш ли да ми покажеш коя точка от устава НЕ си пренебрегнал ТИ до тук?
Претендираш,че трябва да те приобщим,но сам не искаш да се приобщаваш към организацията,но пък държиш да ни приобщиш към своите виждания за норми в общуването между хората!.....Нещо не мога да избегна противоречията ти,за да разбера болката ти?!