Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТЕМА: Устав, Етичен кодекс, правила на форума...

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 11:09 #77353

• pavlov
  • pavlov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 163
С тази тема бих искал да адресирам няколко въпроса до ръководството на БНФМ.

Защо се позволява това отношение (www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...&id=12629&Itemid=204) към членове на форума и БНФМ, което в нарушение всички правила на форума и федерацията:

Устав:
Чл.6. Основни цели на сдружението са:
1. Популяризиране на хобито металдетектинг в обществото като средство за физическо и духовно израстване.
2. Стимулиране, подпомагане, подкрепяне и поощряване на лицата, желаещи да се приобщят към организацията
10. Сближаване на лица с различни професии, интереси, възраст, народност и вероизповедание и реализиране на културен обмен между тях.
...
Чл.11. Всеки член на сдружението е длъжен:
2. да спазва Устава на сдружението и да работи за постигане на неговите цели;
...
Чл.15. (1) Член на сдружението може да бъде изключен и в случаите, когато:
2. при неморално, грубо и нелоялно поведение, както и при всякакви други действия, извършени пряко или чрез подставени лица, които уронват името и престижа на Сдружението или неговите членове.

Етичен кодекс:
Чл. 3. Личното поведение членовете на Федерацията осъществяват като:
(1) Строго спазват законите на Република България и Устава на БНФМ.
(3) Проявяват уважение, коректност, толерантност, като не допускат поведение, което да накърнява достойнството и правата на отделната личност.

Правила на сайта и форума на БНМФ:
Поддържайте добрия тон.
Стремете се към конструктивни дискусии.
Придържайте се към заглавието на темата - off-topic мнения не са желателни.
Не публикувайте лични данни - нито свои, нито на друг участник. Не разкривайте анонимността на ползвателите на форума.

Защо модераторите и администрацията не си изпълняват задълженията по предотвратяване на гореизборените нарушения?
Модераторите имат следните отговорности:
Да следят за спазването на правилата за участие във форумите, за които отговарят.
При нужда да изтриват теми и мнения, които са в разрез с правилата. Ако е нужно – редактират, преместват, обединяват теми и мнения. .
Да предупреждават нарушителите до три пъти за неспазване на правилата чрез лични съобщения, а при четвърто предупреждение да предприемат временно или постоянно изключване от форума.

И най-важното - Защо член на УС на БНФМ (Митко Нанковси) изнася лична информация за потребители на форума в публично достъпната част от него?
Ако първите два въпроса са си вътрешно организационни и вредят единствено на популярността на федерацията, то третия може да има сериозни правни последствия, ако се се установи, че не се спазва закона за защита на личните данни.
Като се искат имена, ЕГН, телефони, лични карти е редно да се осигури неразпространението на личните данни на членовете.
Последна промяна: 20 Фев 2019 11:09 от pavlov.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 11:13 #77354

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Чакай малко сега!
Да разгледаме точките една по една...
1. Популяризиране на хобито металдетектинг в обществото като средство за физическо и духовно израстване.
Ти ракия пиеш ли бе? Какво средство, за духовно и физическо израстване, те гони???
Че от 2 дена вече псуваш, прави ли те физически израснал?
Последна промяна: 20 Фев 2019 11:16 от kaveiros.

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 11:30 #77357

• pavlov
  • pavlov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Чакай малко сега!
Да разгледаме точките една по една...
Ти ракия пиеш ли бе? Какво средство, за духовно и физическо израстване, те гони???
Че от 2 дена вече псуваш, прави ли те физически израснал?
Значи да се псувате като каруцари в темите е духовното израстване?
В такъв случай към устава и кодекса трябва да има допълнителни разяснения, че май не съм ги разбрал.
А къде видя да псувам? Че и това съм го пропуснал...
Последна промяна: 20 Фев 2019 11:31 от pavlov.

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 11:39 #77358

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Не бе Павлов, да псуваш, като каруцар е физическо израстване! Мисли логично, Павлов! Да си чувал някой недорасляк, да псува като каруцар?
А да пиеш ракия, е духовно изживяване! А пък, ако пиеш редовно и по много, вече е духовно израстване.. Но това с времето и с практика, ще го схванеш по-добре..
Няма нужда от поправки в устава, за несхватливите в началото е малко трудно, но до сега няма случай някой, да не е усвоил теорията
Последна промяна: 20 Фев 2019 11:52 от kaveiros.

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 12:44 #77361

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
pavlov писа:
С тази тема бих искал да адресирам няколко въпроса до ръководството на БНФМ.

Защо се позволява това отношение (www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...&id=12629&Itemid=204) към членове на форума и БНФМ, което в нарушение всички правила на форума и федерацията:

Устав:
2. Стимулиране, подпомагане, подкрепяне и поощряване на лицата, желаещи да се приобщят към организацията
10. Сближаване на лица с различни професии, интереси, възраст, народност и вероизповедание и реализиране на културен обмен между тях.
...
...
2. при неморално, грубо и нелоялно поведение, както и при всякакви други действия, извършени пряко или чрез подставени лица, които уронват името и престижа на Сдружението или неговите членове.

Етичен кодекс:
Чл. 3. Личното поведение членовете на Федерацията осъществяват като:
(1) Строго спазват законите на Република България и Устава на БНФМ.
(3) Проявяват уважение, коректност, толерантност, като не допускат поведение, което да накърнява достойнството и правата на отделната личност.

Правила на сайта и форума на БНМФ:
Поддържайте добрия тон.
Стремете се към конструктивни дискусии.
Придържайте се към заглавието на темата - off-topic мнения не са желателни.
Не публикувайте лични данни - нито свои, нито на друг участник. Не разкривайте анонимността на ползвателите на форума.

Защо модераторите и администрацията не си изпълняват задълженията по предотвратяване на гореизборените нарушения?
Модераторите имат следните отговорности:
Да следят за спазването на правилата за участие във форумите, за които отговарят.
При нужда да изтриват теми и мнения, които са в разрез с правилата. Ако е нужно – редактират, преместват, обединяват теми и мнения. .
Да предупреждават нарушителите до три пъти за неспазване на правилата чрез лични съобщения, а при четвърто предупреждение да предприемат временно или постоянно изключване от форума.

И най-важното - Защо член на УС на БНФМ (Митко Нанковси) изнася лична информация за потребители на форума в публично достъпната част от него?
Ако първите два въпроса са си вътрешно организационни и вредят единствено на популярността на федерацията, то третия може да има сериозни правни последствия, ако се се установи, че не се спазва закона за защита на личните данни.
Като се искат имена, ЕГН, телефони, лични карти е редно да се осигури неразпространението на личните данни на членовете.
А какво е твоето отношение към всички членове на форума-слагайки всички под един знаметал,и опитвайки се да вмениш твои лични норми на общуване.Аз кого съм напсувал?Тебе напсувал ли съм те-с нещо обидил ли съм те,че си позволяваш подобно отношение към мен слагайки ме под общ знаменател?
Та-може ли аз да те запитам-как и защо СИ позволяваш това отношение,което е в разрез с правилата на форума,устава на федерацията,всички морални човешки норми на общуване, и далеч не кореспондерира с правото да имаш подобни претенции!?!?
Устав:
...
...
Можеш ли да ми покажеш коя точка от устава НЕ си пренебрегнал ТИ до тук?
Претендираш,че трябва да те приобщим,но сам не искаш да се приобщаваш към организацията,но пък държиш да ни приобщиш към своите виждания за норми в общуването между хората!.....Нещо не мога да избегна противоречията ти,за да разбера болката ти?!
Последна промяна: 20 Фев 2019 12:47 от bobo.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, rublata, Крив Стойчев

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 13:13 #77362

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Така е, съгласен съм!
Но не може, да сте толкова жестоки и да зачерквате човек, само защото е израснал в обор, а не в дворец!
Благодарен съм,на федерацията, че направи каквото можа, за моето възпитание, както и Павлов може, да е само благодарен, че не ме е срешнал преди аз, да срешна федерацията! Предполагам тогава щеше, да се самозапали, от неудобство и срам и нямаше, да има възможност, да води сега дискусии, на тема проблеми с възпитанието!
Човек се учи, докато е жив и моля ви не ни отнемайте тази възможност и ние сме хора, като хомосексуалистите! Проявете разбиране!
Последна промяна: 20 Фев 2019 13:16 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, bobo, rublata

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 13:27 #77364

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Така е, съгласен съм!
Но не може, да сте толкова жестоки и да зачерквате човек, само защото е израснал в обор, а не в дворец!
Благодарен съм,на федерацията, че направи каквото можа, за моето възпитание, както и Павлов може, да е само благодарен, че не ме е срешнал преди аз, да срешна федерацията! Предполагам тогава щеше, да се самозапали, от неудобство и срам и нямаше, да има възможност, да води сега дискусии, на тема проблеми с възпитанието!
Човек се учи, докато е жив и моля ви не ни отнемайте тази възможност и ние сме хора, като хомосексуалистите! Проявете разбиране!
Боже!?!...Искаш да кажеш,че преди си бил по-невъзпитан? :ohmy: ...Нямах си на идея,че може да съществува по-ниско ниво!!! :dry:
:lol: :lol: :lol: :P
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, Radislav

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 13:48 #77365

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Оооо, нямаш си напредстава, какво бях способен, да направя пред хора и до къде може, да стигне човешкото падение....
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, bobo

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 22:29 #77374

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6763
bobo писа:
kaveiros писа:
Така е, съгласен съм!
Боже!?!...Искаш да кажеш,че преди си бил по-невъзпитан? :ohmy: ...Нямах си на идея,че може да съществува по-ниско ниво!!! :dry:
:lol: :lol: :lol: :P
Преди направо ги биеше , след срещата с федерацията преди да ги бие разговаря с тях :lol:
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 22:58 #77377

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6763
Павлов , обръщам се към теб по фамилия за да не ме сметнеш за поредния простак от федерацията макар , че и аз пия ракия , от овреме на време псувам , случвало се е и физическа агресия . Към приятелите се обръщам по прякор , ник нейм или малко име без да се притеснявам защото ги чувствам близки . Това че никой не ти отговаря на призивите за сбирки няма какво да те учудва , колко колеги изгоряха през годините от провокациите на куки и продажници . Сбирките тук са точно и ясно регламентирани , първо всяка една сбирка се оповестява тук , второ дадената сбирка ако се очертава да е над 50 човека се обявява в община , полиция по закона за масовите мероприятия . Когато посетиш тези сбирки , седнеш на маса с колегите - не е задължително да пиеш ракия може само вода :) и спечелиш доверието , приятелството на колегите нещата ще изглеждат по съвсем друг начин .Ако не си поредната кука , провокатор или доносник , заповядай на поне за сега следващата очертаваща се сбирка с. Ясеново , тя ще е месец Май когато агнешкото е крехко а времето пивко , сбирката е за истински търсачи или така наречената хънтинг среща , има търсене яде се на поляните или беседката спи се на палатки в коли или под небето , ако все пак Бургас ти дойде далече , след това ще има национален събор там нещата са малко по цивилизовани , ела да видим като не пиеш поне приказката ти върви ли , може пък нещата да придобият друг .облик и за теб и за простаците във форума .
Последна промяна: 20 Фев 2019 23:00 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: skita6t, vaskonti, kaveiros, bobo, miro1113, Radislav, Djenko

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 23:03 #77378

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
Много време отделихте за тая явна провокация на не член на БНФМ ,беше забавно,а неприятното е ,че всеки може да влезевъв форума и да провокира истинските търсачи отдали се на хобито металдетектинг....или нарочно го пуснахте да си поиграете?
Последна промяна: 20 Фев 2019 23:04 от rublata.

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 23:08 #77379

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ох, боя беше най-малкия проблем или поне се търпеше..
В обора израснах и ме отгледаха животни, не че не съм им благодарен, толко можаха, така ме възпитаха...
...Мамо, Тате, поздрави, обичам ви...
Но проблемите, дойдоха после, като се срещнах с хора и се оказа, че нямам никакви задръжки....
За съжаление, още не съм превъзмогнал, някои първични инстинкти и естествени нужди, но се опитвам..
Затова моля, за малко повече толерантност!
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, bobo, Radislav, Djenko

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 20 Фев 2019 23:14 #77380

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
rublata писа:
Много време отделихте за тая явна провокация на не член на БНФМ ,беше забавно,а неприятното е ,че всеки може да влезевъв форума и да провокира истинските търсачи отдали се на хобито металдетектинг....или нарочно го пуснахте да си поиграете?
Мен пък Павлов вече почна да ми липсва... :blush: :blush: :blush:
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, Djenko

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 21 Фев 2019 08:34 #77385

• pavlov
  • pavlov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
rublata писа:
Чак се чудя как такъв изявен член на форума все още не е разбрал, че не можеш да се регистрираш ако нямаш валидна карта на БНФМ...
Със сигурност обаче има доста хора , които са се регистрирали преди 5-6 години и все още имат валидна регистрация, а вероятно отдавна са забравили за федерацията...
П.П.: Сега виждам, че под профила ми пише, че не съм член. Не знам кой ги пише тия статуси, но не му е актуална информацията ;)

djendaka писа:
Това че никой не ти отговаря на призивите за сбирки няма какво да те учудва , колко колеги изгоряха през годините от провокациите на куки и продажници.
Аз съм в това хоби от август месец. Не ви знам войните със златото и метеоритите, не знам за заигравките с ченгета, провокатори и т.н.
Очаквах, че това е хоби като всяко друго, никога не съм се крил от никого и от нищо. Но явно нещата не са съвсем така.
Тук ме посрещнахте все едно съм от държавна сигурност :lol:
Последна промяна: 21 Фев 2019 08:53 от pavlov.

Устав, Етичен кодекс, правила на форума... 21 Фев 2019 08:55 #77386

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
pavlov писа:
rublata писа:
Чак се чудя как такъв изявен член на форума все още не е разбрал, че не можеш да се регистрираш ако нямаш валидна карта на БНФМ...
Със сигурност обаче има доста хора , които са се регистрирали преди 5-6 години и все още имат валидна регистрация, а вероятно отдавна са забравили за федерацията...
djendaka писа:
Това че никой не ти отговаря на призивите за сбирки няма какво да те учудва , колко колеги изгоряха през годините от провокациите на куки и продажници.
Аз съм в това хоби от август месец. Не ви знам войните със златото и метеоритите, не знам за заигравките с ченгета, провокатори и т.н.
Очаквах, че това е хоби като всяко друго, никога не съм се крил от никого и от нищо. Но явно нещата не са съвсем така.
Тук ме посрещнахте все едно съм от държавна сигурност :lol:
Е,ама и ти .малко с" рогите напреж.."Прочети и законите и законовите разпоредби свързани с хобито.Тука има теми-важно е.Щом си нов в хобито,задължително се запознай със законите.Не е нужно да се криеш-просто трябва да спазваш закона!
Следните потребители изказаха благодарности: rublata, Djenko
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Модератори: Slavitoooo, djendaka, admin, Ilia, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат