Radislav писа:
Докторе, ти и Слави-то сте в двете крайности ! Мнение на колеги, които само четата, не е лично мое ! За много неща си прав, за други Слави-то е прав, но за други сте в голяма грешка (лично мое мнение). Както и за това, че за щяло и не щяло намесваш Богомилите и други подобни. Информацията за тях е умишлено изкривена и невярна. И точно от църкви-те...и двете църкви. Ама щом си си втълпил в главата,че е така- няма друг вариант да е !
В Гърция, защо не е така не знам- ти отговори ? Дали заради политиците, дали заради народа...Предполагам, че сега ще ми кажеш, че е заради Църквата и религията...
Относно Богомилите, защо са избягвали семейни връзки ? Отговарям ти сега: - всеизвестен е факта, че сред Богомилите е имало и голям брой жени,не само мъже. Тази общност от хора с революционни идеи за времето си е целяла промяна в съзнанието и разбиранията на хората, което да доведе до структурни изменения в тогавашният социален и икономически строй.
Сега на същината на въпроса: Когато имаш семейство и дете (деца) имаш слабо, уязвимо място- нещо заради, което могат да те манипулират. Когато нямаш "слаби" места си неуязвим, защото отговаряш само за себе си !
Повечето революционери и реформатори са би единаци.
"Ако печеля, печели цял Народ..."
Я ми отговори, колко от тук пишещите излязохте да подкрепите някоя "ваша" кауза, за която изписвате страници във темите ? Отговарям ти- николко !
Пишем си тука, ръсим остроумия, правим се на ерудити и разбирачи, а на улицита няма никой !
" Дела трябват, не думи ! "
"Лозето иска мотика, но иска и Караджата ! "
Когато живееш и вярваш в крайности, нормалното, започва, да ти се вижда като крайност!! Това е мнение на много колеги от форума, които само четат и не само!
Що се оплакваш, не ми е ясно?
"Тези от НПОтата, са реформатори, с революционни идеи, които целят промяна в съзнанието и разбиранията на хората, което да доведе до структурни изменения в сегашния социален и икономически строй! Като ти вземат децата и нямаш вече семейство имаш слабо, уязвимо място- нещо заради, което могат да те манипулират. Когато нямаш "слаби" места си неуязвим, защото отговаряш само за себе си!"
Само че в края на краищата, губи цял народ, щото Левски не е бил богомил и поради ва с загубил битката!
Я ми кажи ти така като излезнахте на улицата, от ден, за пладне, дето нещата бяха уж стигнали до края, какво направихте? Проненихте ли съзнанието на хората, някакви структорни промени в суцялния и икунумичен строй? Прибрахте се по къщите уплашени, убедени и прегърнали още по-здраво идеите на точно тия НПОта! Днес врякате, за децата утре ще започнете, да предавате съседите си, да им приберат децата..! Това защото вас нищо не ви свързва, вие не сте едно цяло, няма го общото съзнание вече... Азис не може, да го замести и вече сте облекли рокли, само, че още не го осъзнавате!
Да ви имам самочувствието на ерудити и разбирачи, та чак и с Левски, да ми се сравнявате.. Само приказките ви едни такива големи.. Загубили сте всякакви битки, още преди, да започнат, точно като богомилите! И сравнението не е случайно, вие сте част от тях!!
Дефакто, ти не само си чешеш езика, ами имаш и илюзията, че правиш нещо съществено.. Съзнанието ти е мутирало, самочувствието голямо и ти придава чувство на някаква грешна значимост!