Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: перспективно място

перспективно място 06 Апр 2015 02:35 #30166

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
Пускам темета за да може повече колеги да си дадат мнението по въпроса за перспективното място .
за целта трябва първо да намерим определение ( формулировка) на понятието перспективното място и после да си дадем мненията на доста много интересни въпроси .

значи приемаме едно място за перспективното примерно защото мечтите ни да открием голямо находка до голяма степен могат да се сбъднат . Но дали голям процент от очакванията ни се сбъдват наистина ! По друг начин казано по какъв признак отписваме обявяваме едно място за не перспективно и примерно тогава дали не подценяваме ситуацията ?

ей така някак си ми се ще да поразмишляваме малко :)
Администраторите са забранили публикуването за гости.

перспективно място 06 Апр 2015 07:25 #30169

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Започвам сериозно да се замислям дали да не излизам само на места , обявени за не переспективни.
На няколко такива намирам доста хубави нещица.
Как да ги определим , няма как !
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, valchan_gb

перспективно място 06 Апр 2015 07:53 #30172

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6671
Всички го знаем : АВСТРАЛИЯ.. laugh
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Следните потребители изказаха благодарности: Nexus

перспективно място 06 Апр 2015 09:24 #30174

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
mitko писа:
Всички го знаем : АВСТРАЛИЯ.. laugh

Не бре нямах това на предвид !
Австралия ,че си е перспективно място си е перспективно място ако не беше такова аз нямаше да съм тук .

Исках да разсъждаваме по принцип !
Как примерно определяме едно място за перспективно в България ?
- трябва някой да ни каже ,че е намерил нещо хубаво там , на мене много ми е интересно
поради какви причини титулуваме едно място за перспективно , като големи съкровища са намирани на места където никой не им е обръщал чак толкова внимание , следователно едно място става перспективно , когато някой или ние самите намерим нещо интересно , обаче пък от друга страна дали наистина на това място стои заровено съкровище трябва да проверим , а защо примерно да няма съкровище в нивата от среща там може някой друг да е намерил интересен артефакт на който не е обърнал достатъчно внимание .
Следните потребители изказаха благодарности: valchan_gb

перспективно място 06 Апр 2015 09:36 #30175

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
За переспективно място трябват очи, нюх, знания, опит ...и пак опираме до късмета.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, nasko75, mitko, miro1113, Radislav, Valentinian-2

перспективно място 06 Апр 2015 11:42 #30176

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6671
Слави, да не би милиционерите да са ти платили билета до Австралия, та да пускаш тази тема. B)
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!

перспективно място 06 Апр 2015 11:57 #30177

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
Перспективните обекти и местата по тях се определят подсъзнателно въз основа на опита който има търсача. Както си търся един ден ден на калето на Станата, попаднах на прясна копка.Метнах над нея антената за проверка ,защото се е случвало да намеря монети в дупката или пръста пропуснати от търсача преди мен.Не се изненадах когато чух сигнал в изкопаната пръст.Разрових с крак и намерих една хубава запалка, също като моята, пълна с газ и пали.Когато я сложих в джоба си ,установих че моята я няма.Така разбрах че съм си загубил запалката и съм я намерил преди да разбера че я няма.Продължих да търся но навсякъде откъдето мина срещах моите копки които бях направил преди 1-2 часа.Значи, цялото кале няма никъде други копки, но аз вървя точно по тия места и пътеки по които съм минал.Така установих че всеки човек харесва определени места и колкото и пъти да отиде на някой обект минава все по тях.Това в последствие започнах да го избягвам като тегелирам определени райони които ми харесват.Обикновенно всеки харесва такива жени и места които му пускат и там натиска.
Човек може да програмира търсенето си ,като съзнателно избягва перспективните места.По тоя начин може да промени статута на неперспективните райони в перспективни.
Търсача несъзнателно отчита някои фактори които променят и определят виждането му за перспективните места.Обстоятелствата дали обекта е нов или пребит, къде е керамиката, сградите,каква е растителноста в момента,дълбока ли е машината, дискриминира ли добре, каква е големината на монетите,времето,температурата,насекоми,влечуги,полицията и др, променят стила на търсене и перспективноста на местото.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Джони, djendaka, nasko75, zolak, vezir, kaveiros, Стефан, Nesho, miro1113 Виж още благодарили

перспективно място 06 Апр 2015 20:09 #30183

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Перспективните обекти са със, седем метра културен пласт ,там археолозите ги дерът и изнасят.Наличието на извор е достатъчно добър повод за перспективен обект.Място различаващто се по нещо от околноста служещто за ориентир ,също не трябва да бъде пропускано.Важо е и човек да има присантимант(усещтане)за приятна изненада.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, Slavitoooo, djendaka, kaveiros, vvurbanov, alagenn
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат