Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Древните цивилизации

Древните цивилизации 20 Ян 2017 00:42 #51245

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Отварям темата защото мен лично(а надявам се и вас) много ме вълнуват въпросите свързани с най- древните цивилизации на планетата.
Винаги съм се питал защо например докато на едно определено място преди 8/10 хиляди години хората вече са имали култура и са обработвали
златото на друго място са си типичната каменна ера и са се катерили по дърветата в пряк и преносен смисъл. Кои са факторите допринесли
за толкова голямото развитие на едни и в същото време голямото изоставане на други. Само доброто стечение на обстоятелствата ли е причината за
големите разлики във развитието на едни и изоставането на други или има и други неизяснени фактори и причини.
Последна промяна: 20 Ян 2017 00:43 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, valchan_gb, mitko

Древните цивилизации 20 Ян 2017 14:02 #51256

• стрела
  • стрела's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 258
гладът тои е двигателя на прогреса! :) :) :)

Древните цивилизации 20 Ян 2017 14:22 #51261

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6670
Nesho писа:
Отварям темата защото мен лично(а надявам се и вас) много ме вълнуват въпросите свързани с най- древните цивилизации на планетата.
Винаги съм се питал защо например докато на едно определено място преди 8/10 хиляди години хората вече са имали култура и са обработвали
златото на друго място са си типичната каменна ера и са се катерили по дърветата в пряк и преносен смисъл. Кои са факторите допринесли
за толкова голямото развитие на едни и в същото време голямото изоставане на други. Само доброто стечение на обстоятелствата ли е причината за
големите разлики във развитието на едни и изоставането на други или има и други неизяснени фактори и причини.
Различни видове маймуни. ;) :ohmy: :lol: :lol: :lol:
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!

Древните цивилизации 20 Ян 2017 14:24 #51262

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6670
стрела писа:
гладът тои е двигателя на прогреса! :) :) :)
Неее, алчността е двигател на прогреса.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Следните потребители изказаха благодарности: bobo, miro1113

Древните цивилизации 20 Ян 2017 16:01 #51266

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Нешо праисторията е тук около черноморсия басейн.Друг е въпроса,че специалистите регистрират един хиатус от около пет века да не беше и повече по памет пиша.Та това е времето,което може би разселва културите по всички посоки.Опитват да го навържат и с библейския потоп,което е много вероятно,но как точно е било...........!?И чичко Херодот все още не е бил плануван.Клинописи плочици от тук оттам,линеари АиБ за мен всичко е бля-бля.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

Древните цивилизации 20 Ян 2017 21:35 #51310

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3851
Нешо е прав , когато на изток е имало високо развити цивилизации обработка на металите , писменост . То на запад са се радвали на каменна брадва .
Но на пример в Етиопия по това време е имала писменост която обаче е забравена и не се ползва днес . От нея са останали само частични свидетелства .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Древните цивилизации 20 Ян 2017 22:28 #51315

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
miro1113 писа:
Нешо е прав , когато на изток е имало високо развити цивилизации обработка на металите , писменост . То на запад са се радвали на каменна брадва .
Но на пример в Етиопия по това време е имала писменост която обаче е забравена и не се ползва днес . От нея са останали само частични свидетелства .

Каква ми беше основната идея да отворя темата. Много се замислих върху въпроси свързани със еволюцията когато разбрах че има острови на които
живеят племена грубо казано които на еволюционно равнище са още във каменната ера спрямо съвременния и модерен свят. Стрелят си със лъковете
не са знаели какво е метал и неговите свойства, не са виждали бели хора и си мислят още че земята е плоска а техния остров е центъра на света.
Някой или по голямата част от хората ще си кажат ОК какво толкова били са откъснати от света през последните 8/10 хиляди години и са си останали
на тва ниво. Да така е но защо ние сме с развили и еволюирали и още преди 8 хиляди години сме имали развита култура а те във 21 век още не са.
И моя отговор и предположение следния. Според мен еволюцията винаги е била подпомагана във определени етапи на развитие От кой Не знам
Само мога да предполагам. Ще дам и един конкретен теоретичен пример свързан със въпросните племена. Ако например близначета или айде да не са близначета да не ги разделяме, :lol: да кажем просто две деца аборигенчета от въпросните острови едното го осиновява семейство от бяла държава, а другото си остава при майка му и баща му туземци. Точно за 18 години образование( езици,химия,биология,история,география,информатика, физика,
астрономия и т.н) и живот във бялата държава туземчето ще е по напред от неговото братче или сестриче със едни 10 хиляди години еволюция. :blink:
Разбира се неможе да се отрича и гена и наследствената памет но тя е незначителна защото веднага може да се направи и обратния пример или колко би се развило едно дете на някой нобелов лауреат ако още от бебе се остави при туземците. :P
Последна промяна: 20 Ян 2017 23:00 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113

Древните цивилизации 20 Ян 2017 22:36 #51316

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14389
Nesho писа:
miro1113 писа:

Каква ми беше основната идея да отворя темата. Много се замислих върху въпроси свързани със еволюцията когато разбрах че има острови на които
живеят племена грубо казано които на еволюционно равнище са още във каменната ера спрямо съвременния и модерен свят. Стрелят си със лъковете
не са знаели какво е метал и неговите свойства, не са виждали бели хора и си мислят още че земята е плоска а техния остров е центъра на света.
Някой или по голямата част от хората ще си кажат ОК какво толкова били са откъснати от света през последните 8/10 хиляди години и са си останали
на тва ниво. Да така е но защо ние сме с развили и еволюирали и още преди 8 хиляди години сме имали развита култура а те във 21 век още не са.
И моя отговор и предположение следния. Според мен еволюцията ни винаги е била подпомагана във определени етапи на развитие От кой Не знам
Само мога да предполагам. Ще дам и един конкретен теоретичен пример свързан със въпросните племена. Ако например близначета или айде да не са близначета да не ги разделяме, :lol: да кажем просто две деца аборигенчета от въпросните острови едното го осиновява семейство от бяла държава, а другото си остава при майка му и баща му туземци. Точно за 18 години образование( езици,химия,биология,история,геогравия,информатика, физика,
астрономия и т. н) и живот във бялата държава туземчето ще е по напред от неговото братче или сестриче със едни 10 хиляди години еволюция. :blink:
Разбира се неможе да се отрича и гена и наследствената памет но тя е незначителна защото веднага може да се направи и обратния пример или колко би се развило едно дете на някой нобелов лауреат ако се остави при туземците. :P
По тоя въпрос можеш да прочетеш това :
metaldetecting.bg/index.php?option=com_k...9&id=1941&Itemid=204
постнал съм го преди 6 години

Древните цивилизации 20 Ян 2017 22:57 #51317

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Слави има някакъв бъг но незнам при мен ли е само или е свързан със сайта и форума. Винаги като ми дадеш някой стар линк
кликна ли на него веднага ми изчезва аватара, и на всички други снимките изчезват или се променят включително и твоята снимка ми изчезва и на
нейно място излича логото на федерацията След което като реша да пиша нещо нестава име изхвърля на предходната страница и за да мога да пиша
трябва да излеза и пак да се Логна на ново във форума. Незнам защо се получава при мен така?

ПС-ако искаш премести го тоя пост във темата за бъговете да не серем тамата.

Древните цивилизации 20 Ян 2017 23:24 #51319

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Почвам да издирвам информация за хората чиито гробници са тези със намереното най-старо злато във света и на Балканите и като събера малко инфо ще я постна също така кои са хората сечели най-древните монети на света.
Някой ако ме спревари дотогава още по добре, а иначе аз съм малко бос на тая тематика и ще ми отнеме време.
Последна промяна: 20 Ян 2017 23:46 от Nesho.

Древните цивилизации 21 Ян 2017 00:19 #51320

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6051
За всичко са виновни извънземните,които в последно време ни дават все по вече технологии,а ние ги сътворяваме,......я сравнете за последните 100 години докъде стигнахме и как се развихме.Какво има Нешо да се чудиш,на нас белите Богове помагат от които сме произлязли, черните са грешка и ще мятат стрелите още....да си чул за черен Бог?

Древните цивилизации 21 Ян 2017 00:52 #51321

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
rublata писа:
За всичко са виновни извънземните,които в последно време ни дават все по вече технологии,а ние ги сътворяваме,......я сравнете за последните 100 години докъде стигнахме и как се развихме.Какво има Нешо да се чудиш,на нас белите Богове помагат от които сме произлязли, черните са грешка и ще мятат стрелите още....да си чул за черен Бог?

Дааа Дори и на черните хора боговете все са им бели Няма как да е съвпадение.
А иначе твърди се че във даден момент ни е дошло на акъла да търкаме клечка у клечка и така сме измислили огъня. :dry: Много ми са вижда странна тая работа ама може, дали носим гени на бели богове във себе си. :lol:
А иначе във тоя ред на мисли не съм се сетил да се поинтересувам във последните откъснати острови когато са ги открили.
Туземците познавали ли са огъня или не са. Това е много важно и интересно защото ако във момента на откриването им те все още не познават огъня и ядат месото и рибата сурова теорията че на някой му е дошло ей така на акъла да търка клечки и така е измислил огъня ще е много спорна.
Последна промяна: 21 Ян 2017 00:58 от Nesho.

Древните цивилизации 21 Ян 2017 02:01 #51323

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Близначето, което ще остане в джунглата, ще знае не по-малко, отколкото това в града!
То ще има абсолютно същите знания, които ще му помогнат, да оцелее в собствената си среда!
Не ми ли вярваш?
Я пусни братчето му, от града, в джунглата, я изкара два дена, я не.. :)
Всеки се развива в условията, в които оцелява, повече знания не са му необходими.
Развитие при даден вид, настъпва когато има промяна в условията и те стават неблагоприятни, съответно на вида му е необходимо, да се приспособи, към новите промени!
Ако средата е благоприятна и вида напълно приспособен, не е необходимо, ново приспособяване, съответно няма развитие.
Няма никаква разлика, от еволюционна гледна точка, м/у приспособения индивид в гората или подобния в града!
Също, много може, да се спори, кой е по-развит и кой живее по-цивилизовано!
Последна промяна: 21 Ян 2017 02:03 от kaveiros.

Древните цивилизации 21 Ян 2017 02:14 #51324

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Има една езотерична книга,много дебела и много бля бля,трудно се намираше преди,когато излезе,сега не знам как е!?Мисля,че беше"Произход и история на империите Орион и Сириус"Там има почти всичко,което те интересува,много жълто дето се вика,но много сеене иска.А,като я намериш и прочетеш обади се.Стигнал си до апокрифната литература.От там нататък може и да ставаш за тракийски жрец знае ли се..............!? :lol:

Древните цивилизации 21 Ян 2017 02:24 #51326

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Горното разбира се, е от гледна точка, на еволюцията.
На еволюция, са подложени всички, от микроорганизми, до разтения и животни.
Човека е единственото живо същество-животно, което има фантазия, това го отличава, от всичко останало. Фантазията е тази която твори. От там, може да създава и възприема абстракции... Създава, възприема науки, изкуства, хобита, твори
Глада те принуждава, да ползваш фантазията си и може да бъде стимул. Алчноста е отклонение, патология, но също може да бъде стимул, същото важи и за различни психични отклонения.
За жалост, приемаме повечето отклонения, за нормални, защото дават стимул и ги наричаме погрешно цивилизация. За това ни е такова дереджето.
Последна промяна: 21 Ян 2017 02:49 от kaveiros.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, FLORE, yaponetsa, admin, Ilia, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат