dionis написа:Бях на едно състезание по металдетектинг,имаше хора от цяла Испания.Та ме разпитваха как е в България,разказвах им за федерацията,за новия закон.Проблемите са им сходни-имат отделни асоциации и федерации,искат да ги обединят,да бъде една обща,искат повече членове,за да могат да организират протести по-масово.Но те могат да изкарат на улицата манифестация от няколкстотин души,а искат да са няколко хиляди,за да се постреснат правителствата на отделните общности.Проблемът за големи сбирки от хора е,че Испания е 500 000кв.км.,и от единия до другия край пътуваш повече от един ден.Да не говорим за разходите.На отчитането на резултатите от първия ден имаше събрание,говори се доста,имат идеи да се асоциират с английски клубове.Говореха,че в Германия има официално регистрирани в клубове над 200 000 търсачи.Ще имам грижата до следващото състезание,или шампионат,както те го наричат,да имам превод на устава на Федерацията,ще им раздам листовки,ако някой иска да стане член-зависи вече от шефовете на Федерацията

Аз лично съм ЗА.
Колега ти си нашият човек от името на Федерацията в Европа !!!!!!!!
До няколко дена в Литва ще излезе закон с който до колкото имам информация властите напълно искат да забранят металдетектига и в тази Европейска страна ! В Литва нямат организация и в момента препрочитат сайта на нашата федерация и каквото могат копират - даже и интервютата дадени в медиите от наши членове !
Обстановката е аналогична и при тях - археолозите искат да си присвоят правото (единствено ТЕ ) подпомогнати финансово от държавата да откриват и разполагат с античните ценности !
Така че колега обстоятелствата налагат наистина създаването на Европейски Съюз по Металдетектинг ! Така битката за нашето право на законно съществуване ще се принесе в Европейския парламент ! И не мислете ,че не е може да стане това !