Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Драга и Улей - Репата

Драга и Улей - Репата 21 Юни 2015 11:57 #31932

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 6810
На събора видях че доста от колегите златари използват тези уреди , ще ни е интересно да научим повече за тях от човека производител .

Също да каже и няколко думи за новата драга , която за първи път беше показан на бял свят точно на този събор .

Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, skita6t, kaveiros, FLORE, Fastext

Драга и Улей - Репата 22 Юни 2015 19:26 #31959

• Repata
  • Repata's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 143
Ще започна малко по отдалеч.Какво е МПИ? "Мобилна промивна инсталация",
Мобилната промивна инсталация е предвидена предимно за тежки и трудни терени с високо съдържание.Обикновенно този тип инсталации нямат висока продуктивност. Според големината се определя и количеството прекарана баластра през МПИ.
Видовете МПИ биват няколко вида.Такива за багери,монтирани на транспортно средство,и мобилни за ръчен добив (на ръка с лопата) С годините се специализирах точно в производсвото на МПИ за ръчен добив и малък индустриален.Нововъведения имам въведени доста.Установих че вида мрежа монтиран в промивната площ,и оросяването в приемното са определящи за скоростта на промиване на една МПИ. Ако приемем че имаме две "Пуми" от последния модел на снимката.Едната е с валцована мрежа,а другата с просечена не валцована,и едната с два реда дупки на оросяването,а другата с два реда ,тези два фактора са определящи за количеството баластра за единица време прекарана през драгата.Тази с не валцованата и единия ред дупки,ще е по бавна от другата. Турболенцията често пъти създава лоша шега на промивната система като набива и задръства промивната повърхност което води до загуба в извлечението на злато!
Специализирал съм в работата само със валцована което е лично мое откритие в световен мащаб.Създаването на относително ламинарен поток в драгата подрежда фракцията по относително тегло,и спомага за по лесното утаяване на златото в шлюза.Отсъствието на турболентност не само че не е проблем но и гарантира трудното преместване на златинка към изхода на шлюза.
Една драга е низ от елементи гарантиращи правилната и работа на терен. Низ от науки.Математика,Физика Химия,География
Всяка драга има различен капацитет .Раптор 3 за деня в труден терен може да обработи до 10-12 кубика материал от двама души. Раптор 1 до 4 кубика. Последния модел Пума има максимум до 3-4 кубика на труден терен.Характерното при нея е бързото нивелиране,олекотения до макс модел само 6 кг.И бързината на обработка на шлиха.Не на последно място окачването на шлюза.Няма аналог в света за което се гордея:)Скоро ще се наложи със сигурност в световен мащаб по ред причини.Триъгълниците под нея има неверояен потенциал за развиване.Предварително балансирана и нивелирана,на терен се нивелира за 5 секунди.Разглобяване сглобяване 10 секунди. Имаше доста екстри но поради малкото време което имах за изпълнение не можах да я накича със всичко.Комбинирана за Инжектор и лопата.
Имам и други модели със различен капацитет.
В река успеха идва от това да има качествен инструмент за работа,и познания да го намери къде се е скрило:)))
Друго е със микронното злато което е виш пилотаж.Моите драги и улеи нямат проблем с извлечението му.Друг е въпроса че после колегите трудно го вадят.
Все пак които има желание се научава. Ако някои има някакви въпроси нека да пита ще отговоря на всички:) drinkingbeer

а тук има десетки клипове за гледане.Доста с образователна цел:
www.youtube.com/channel/UC7t222https://w...sYIQSPKJnBx20ji_7ozQ
Последна промяна: 22 Юни 2015 19:42 от Repata.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, hektor, skita6t, vaskonti, djendaka, kaveiros, FLORE, Fastext

Драга и Улей - Репата 26 Ян 2016 18:47 #38210

• Repata
  • Repata's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Това го заснехме при -5 градуса. Улея замръзна.Стелките замръзнаха но злато не изтърва flag
Не знам как се качва и качвам линка,Славито да го оправи:))))
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, zempar, yaponetsa, FLORE, atina

Драга и Улей - Репата 26 Ян 2016 19:32 #38215

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Ицо ,Кирчо нямаше ли го там ?Там бол злато ,Горно Малинската нинджа да не беше в някои по горен завои?Или викаш единствения завои които е виждал е на канапето в тях за компа.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, skita6t, djendaka, FLORE

Драга и Улей - Репата 04 Ное 2016 12:17 #47390

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14435
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, bobo, FLORE

Драга и Улей - Репата 31 Мар 2017 12:49 #53935

• Repata
  • Repata's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Утре в 18.00 БТВ- Втори план-на Карбовски!

www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-p...-ot-18-00-chasa.html
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Slavitoooo, comander, zempar, djendaka, kaveiros, bobo, Radislav, messor

Драга и Улей - Репата 01 Апр 2017 22:26 #53967

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403

Драга и Улей - Репата 01 Апр 2017 23:36 #53969

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Гледахме го, Репата се представи на ниво.

Драга и Улей - Репата 02 Апр 2017 00:58 #53971

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12818
Браво Репа

Драга и Улей - Репата 02 Апр 2017 09:47 #53974

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Ице ще ти сменяме ника , вече не си Репата ами 300 кила .
Следните потребители изказаха благодарности: comander

Драга и Улей - Репата 02 Апр 2017 17:35 #53978

• lefter
  • lefter's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1439
Ицо да взима да оставя тоя жабешки занаят,все мокър и изгърбен,А да отива в Холивуд,и да ги размаже със сценарии за фантастични и приключенски филми.Хем торба с кинти,хем куп засукани актриси.
Щом омагьоса тва леке Карбовски,смятай на хамериканците им е взет акъля.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, mitko, rublata, Djenko

Драга и Улей - Репата 11 Апр 2017 23:19 #54479

• Repata
  • Repata's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Абе исках да кажа 30 кила,като имах предвид това което съм обогатявал в Перу,ама 3 насочени камери.Един Папуняк насреща ми мааше как да застана,една с къса пола се беше нагъзила пред мен, и Карбовски ковеше неудобен след неудобен въпрос...и ми прищрака Елката!Обърках цифрите...Аз съм го писал де в моя форум още преди предаването да се излъчи!! Грешка на езика! През цялото време гледах тази нагъзената и в главата ми се въртеше само как да я изсуча,да я изплющя! treasure
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, valchan_gb, bobo, miro1113, Radislav, lefter
Модератори: Slavitoooo, skita6t, Ilia, yaponetsa, hektor, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев