Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации. Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.
За членство в БНФМ - натиснете тук За регистрация във форума - натиснете тук
Ще започна малко по отдалеч.Какво е МПИ? "Мобилна промивна инсталация",
Мобилната промивна инсталация е предвидена предимно за тежки и трудни терени с високо съдържание.Обикновенно този тип инсталации нямат висока продуктивност. Според големината се определя и количеството прекарана баластра през МПИ.
Видовете МПИ биват няколко вида.Такива за багери,монтирани на транспортно средство,и мобилни за ръчен добив (на ръка с лопата) С годините се специализирах точно в производсвото на МПИ за ръчен добив и малък индустриален.Нововъведения имам въведени доста.Установих че вида мрежа монтиран в промивната площ,и оросяването в приемното са определящи за скоростта на промиване на една МПИ. Ако приемем че имаме две "Пуми" от последния модел на снимката.Едната е с валцована мрежа,а другата с просечена не валцована,и едната с два реда дупки на оросяването,а другата с два реда ,тези два фактора са определящи за количеството баластра за единица време прекарана през драгата.Тази с не валцованата и единия ред дупки,ще е по бавна от другата. Турболенцията често пъти създава лоша шега на промивната система като набива и задръства промивната повърхност което води до загуба в извлечението на злато!
Специализирал съм в работата само със валцована което е лично мое откритие в световен мащаб.Създаването на относително ламинарен поток в драгата подрежда фракцията по относително тегло,и спомага за по лесното утаяване на златото в шлюза.Отсъствието на турболентност не само че не е проблем но и гарантира трудното преместване на златинка към изхода на шлюза.
Една драга е низ от елементи гарантиращи правилната и работа на терен. Низ от науки.Математика,Физика Химия,География
Всяка драга има различен капацитет .Раптор 3 за деня в труден терен може да обработи до 10-12 кубика материал от двама души. Раптор 1 до 4 кубика. Последния модел Пума има максимум до 3-4 кубика на труден терен.Характерното при нея е бързото нивелиране,олекотения до макс модел само 6 кг.И бързината на обработка на шлиха.Не на последно място окачването на шлюза.Няма аналог в света за което се гордеяСкоро ще се наложи със сигурност в световен мащаб по ред причини.Триъгълниците под нея има неверояен потенциал за развиване.Предварително балансирана и нивелирана,на терен се нивелира за 5 секунди.Разглобяване сглобяване 10 секунди. Имаше доста екстри но поради малкото време което имах за изпълнение не можах да я накича със всичко.Комбинирана за Инжектор и лопата.
Имам и други модели със различен капацитет.
В река успеха идва от това да има качествен инструмент за работа,и познания да го намери къде се е скрило))
Друго е със микронното злато което е виш пилотаж.Моите драги и улеи нямат проблем с извлечението му.Друг е въпроса че после колегите трудно го вадят.
Все пак които има желание се научава. Ако някои има някакви въпроси нека да пита ще отговоря на всички drinkingbeer
Това го заснехме при -5 градуса. Улея замръзна.Стелките замръзнаха но злато не изтърва flag
Не знам как се качва и качвам линка,Славито да го оправи)))
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, zempar, yaponetsa, FLORE, atina
Ицо ,Кирчо нямаше ли го там ?Там бол злато ,Горно Малинската нинджа да не беше в някои по горен завои?Или викаш единствения завои които е виждал е на канапето в тях за компа.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, skita6t, djendaka, FLORE
Ицо да взима да оставя тоя жабешки занаят,все мокър и изгърбен,А да отива в Холивуд,и да ги размаже със сценарии за фантастични и приключенски филми.Хем торба с кинти,хем куп засукани актриси.
Щом омагьоса тва леке Карбовски,смятай на хамериканците им е взет акъля.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, mitko, rublata, Djenko
Абе исках да кажа 30 кила,като имах предвид това което съм обогатявал в Перу,ама 3 насочени камери.Един Папуняк насреща ми мааше как да застана,една с къса пола се беше нагъзила пред мен, и Карбовски ковеше неудобен след неудобен въпрос...и ми прищрака Елката!Обърках цифрите...Аз съм го писал де в моя форум още преди предаването да се излъчи!! Грешка на езика! През цялото време гледах тази нагъзената и в главата ми се въртеше само как да я изсуча,да я изплющя!
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, valchan_gb, bobo, miro1113, Radislav, lefter