FLORE писа:
Слави , гледам на една от снимките си с шапка, колко градуса е там?

Тая сутрин към 9:30 показваше 8 градуса значи през нощта най - много да е било 5 , сега понеже вали постоянно от 3 дена денем стига до 11 -12 градуса ако е слънчево отива вече до 20 но през нощта пак си е бъхарляк .Миналата година няколко сутрини беше 0 градуса по това време бях сложил една снимка някъде със нещо като слана . Ако сутринта имат скреж по стъклата на автомобилите си почват едни снимки после дърабаръ из социалните мрежи и т.н. Според мен климата е идентичен със климата на Гърция няма сняг но имат маслинови дървета абе карашък марка

Първият ден като дойдох видях едно маслиново дърво с видимо узрели маслини не бях опитвал никога до сега , малии то голяма отврът било не се кусва , мислех да спестя някой долар за ядене като подкарам няколко дена на циганска баница демек хляб с маслини ама не стана .

Всъщност бих казал ,че храната им никак не е скъпа дори по евтина от нашата , истински кашкавал миналата година беше 7 долара сега идвам същият е 6 долара за кг. впрочем те фалшив нямат просто имат по - скъп ., хляб се намира също на 85 цента за 700 гр. , домати има по 2 долара прекрасни месото им е от 6 до 12 долара но истинско . едно печено пиле е 7-8 долара 1 AUD = 1.35 лв.
Djenko писа:
О Благодаря ,ще ти донеса някоя буболечка за спомен от Австралия .

и върви подкарвай манифактурата щото ората питат