Привет на всички

пускам няколко снимки от едно от излизанията ми тук - организирахме се с още трима приятели - това ни беше първото рали.
Може да ви е интересен самия начин на организация на такъв род събития.
Местния клуб се уговаря в фермер, в нивите на който се знае че има някакъв вид селище. За разлика от търсенето в БГ, тук ходят на всякакви места, дори съм чел ряазкази на колеги, коио просто тръгват и обикалят - не гледат керамика, сгради, каквито и да е признаци за населявано място

просто си търсят и каквото стане.
Та, след като се разберат с фермера, се наемат тоалетни, организира се място за паркиране, прави сеорганизация на движението -входни изходни маршрути, обикновено има различни търговци на аксесоари, напитки и храна. Много често такива събития протичат два дни - дори имаше такива и с рок концерти вечерта напървия ден

. За участието в това събитие се плаща такса от порядъка на 10-20 лири - с тях се покриват разходите на организаторите.
Това с няколко думи, хората пристигат сутринта и се почва

кой накъдето реши - търси. В Англия по закон, при находка от благороден метал се вика отоговорника на местния клуб, описва се находката и се докладва в Британския музей - ако представлява културна ценност или има висока стойност - музея прави оценка и я откупува. Ако случая не е такъв, издават документ на колегата и той може да си я продава където иска.
Другата особеност е договорката с фермера - обикновено се подписва договор с него, че всичко намерено със стойност над 100 лири се дели с него 50 на 50.
Та, ето малко снимки, мисля че братовчед ми ги беше пускал в някой от форумите преди година:
2
3
4 Може да видите колко хора имаше - на тази нива се виждат неповече от половината
5 И първата ни находка