Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Археологически обекти в България обявени в държавен вестник

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 08 Апр 2013 17:40 #11515

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
metaldetecting.bg/nkic_register/ и да попитам по запознатите колеги,на какво разстояние от археологическият обект можем да практикуваме хобито си?
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Последна промяна: 08 Апр 2013 19:01 от Fastext.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 14:49 #11625

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3210
Това е хубав въпрос, който обаче трябва да бъде зададен към Министерството на културата. Даже е наложително да бъде зададен и то не от един човек, а от много хора - всеки поотделно със свое писмо. Писмено запитване с обратна разписка. Ето ви и точно в чии компетенции е този въпрос. mc.government.bg/page.php?p=58&s=424&sp=428&t=0&z=0

КОНТАКТИ
Главен директор и началник на отдел "Недвижимо наследство": инж. Димитрина Николова
тел. 02/ 94 00 871
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
бул. "Ал. Стамболийски" № 17
тел. 94 00 900

И ако някой се реши да им пише - дай Боже - непременно да пише и тук. Ето такива преки действия за търсене на правата ни трябва да се предприемат от всеки поотделно и да не чакаме един да попита, а другите да чакат "предизвестения резултат".
Последна промяна: 16 Апр 2013 14:57 от Mila.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 16:04 #11628

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
мерси за информацията.ще взема да им драсна няколко реда някой ден и ще видим какво ще ми отговорят...когато им пиша и ако ми отговорят разбира се,ще публикувам цялата пратена и получена информация тук..дано и други колеги сторят същото..
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Следните потребители изказаха благодарности: Mila, Nesho

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 16:11 #11629

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Ако след изборите са пак същите и аз мисля да им драсна едно писмо :laugh: :laugh: ;)
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 16:31 #11630

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
аз още преди изборите ще им пиша,че някой пат ме хваща много яд как може да сме такава смотана държава.изкарват ни долни престъпници,сякаш ходим да крадем или с дрога се занимаваме,а ние определено им вършим услуга съзнателно или не.някой хора изкрадаха държавата,но крадецът вика дръжте крадеца.другите народи отдавна си оправиха нещата и вървят напред,а тука господ дава пъдаря не дава.

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 16:35 #11632

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Nesho писа:
Ако след изборите са пак същите и аз мисля да им драсна едно писмо :laugh: :laugh: ;)
Дано да не са същите, че ако са, файда от писма няма. На тия може да им се въздейства само с чук - такива пердета са.
Сори, ако засагам на някой политическите симпатии, но такова е дереджето. Ако тия пак са на власт, ще видим нов закон през крив макарон.

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 16:50 #11633

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Много Вълци в Овчи кожи и измежду нас колегиии!!! :angry: Управляващите го знаят,а и ние си го знаем.Борим се за либерализиране на закона и дано стане........Някой хубав слънчев ден :P ;)
Последна промяна: 16 Апр 2013 16:54 от Nesho.

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 17:23 #11636

• Mila
  • Mila's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3210
Колеги, имайте предвид, че в Министерството на културата, както и в останалите министерства, и особено в такива държавни структури като прокуратура, полиция и т.н. има длъжности, които не са избираеми и служителите не могат да бъдат бутнати от там до пенсиониране. Именно те са в дъното на всичките ни главоблъсканици. Давам ви пример - действителен - правят се предложения за закона за културното наследство през 2012 г. и Соларов от Върховната касационна прокуратура пише до Народното събрание в никакъв случай да не правят конкретните промени в закона. В Народното събрание послушно клякат и изводът е - че НЕ Народното събрание на практика прави законите, а полиция, прокуратура и всички по бизнес-трасето. Това е типичен пример за нарушение на Конституцията, тъй като има намеса и няма автономност на трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, elmu007, last1left

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 18:49 #11640

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
всичко което не ни убива ни прави по силни... :angry:
Следните потребители изказаха благодарности: elmu007

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 16 Апр 2013 20:50 #11641

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189
При правенето на закона вземат отношение от Министерството на културата,полицията и прокуратурата.От полицията искат да знаят независимо какво пише в закона кого трябва да хващат и кого да пущат.От прокуратурата гледат новия закон да бъде максимално мъгляв за да могат да съдят когото и колкото си искат и никой да не разбира какво става и защо.От министерството на културата избират най културния министерстващ в него ,който се напъва да измисли топлата вода и колелото.Без да подозира че хората в другите държави не само отдавна се къпят с топла вода,но даже си мият и колелетата с нея.

п.п.То сега май еднакво съдят дали ще размахваш металотърсач или пистолет.Само дето от металотърсача повече ги е страх.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, elmu007, Fastext

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 23 Юни 2014 19:38 #21749

• dido77
  • dido77's Avatar
момчета гледам аз забранените обекти и се чудя как ще разбера дали е забранено или не много общо написано ,,,,село на 2 км западно ,,,, ами как да се орентирам аз някои път може да се набия бездаискав в забрана и да незная , че е забранено или 2 дена преди това проучване и питане те ще ме разберат селия свят че ще хода да практикувам машината sshy sshy helpemo

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 23 Юни 2014 20:18 #21755

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
dido77 писа:
момчета гледам аз забранените обекти и се чудя как ще разбера дали е забранено или не много общо написано ,,,,село на 2 км западно ,,,, ами как да се орентирам аз някои път може да се набия бездаискав в забрана и да незная , че е забранено или 2 дена преди това проучване и питане те ще ме разберат селия свят че ще хода да практикувам машината sshy sshy helpemo
споко не си само ти, всички се чудим
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, sdsds

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 23 Юни 2014 20:39 #21757

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 374
Не можеш разбра синко кое е обект и кое не е. Има и по куриозен експеримент. Дай на човек с над среден интелект ДВ. с археологически обекти. Ако някой е състояние да те заведе в землището на съседното село ,на място описано в държавен вестник, аз ще дойда и ще ти подаря апарат. Ти си търкай но забележиш ли следи от минал живот-разбирай керамика измъквай се по бързо като държиш апарата хоризонтално.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Nesho, Отона

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 23 Юни 2014 21:13 #21762

• yon
  • yon's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 73
До министерството на културата и просветата.Господа министри,зам.министри,и всички разбиращи от КУЛТУРА,ние от БНФМ,плюс още няколко хиляди практикуващи металдетектинг,ви задаваме конкретни въпроси и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО очакваме отговори от вас.1.На какво разстояние от археологичен обект може да практикуваме хобито си,и как да го разпознаем.2.Нива която се оре всяка година,и в нея има начупена керамика,археологичен обект ли е,и ако е,защо не се спре унищожаването на културните ценности от тракторите и химикалите. Колеги допълнете с ваши въпроси към МК.и да пращаме писмото и да чакаме отговор.Ако кажат че нивата е археологичен обект,аз лично ще им пратя около 100 карти с земеделски земи,в които има керамика,да опазят културното ни наследство.
Следните потребители изказаха благодарности: Радо ВТ, Nesho

Археологически обекти в България обявени в държавен вестник 23 Юни 2014 21:45 #21764

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yon писа:
До министерството на културата и просветата.Господа министри,зам.министри,и всички разбиращи от КУЛТУРА,ние от БНФМ,плюс още няколко хиляди практикуващи металдетектинг,ви задаваме конкретни въпроси и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО очакваме отговори от вас.1.На какво разстояние от археологичен обект може да практикуваме хобито си,и как да го разпознаем.2.Нива която се оре всяка година,и в нея има начупена керамика,археологичен обект ли е,и ако е,защо не се спре унищожаването на културните ценности от тракторите и химикалите. Колеги допълнете с ваши въпроси към МК.и да пращаме писмото и да чакаме отговор.Ако кажат че нивата е археологичен обект,аз лично ще им пратя около 100 карти с земеделски земи,в които има керамика,да опазят културното ни наследство.

yon идеята ти е добра самоче . Едно писмо и отговор от страна на министерството едва ли ще сложи в ред нещата . Никой няма да ти даде идея затова как да изглежда едно евентуално писмо до министерството щото на колегите ентусиазма които го имаш ти в тях одавна се е изпарил още повече като гледат кви своеволия стават по съдилищата. Много ми се иска да ти кажа yon едно подобно писмо до министерството е хубаво да бъде прикрипено с един такъв анализ archaeology.zonebg.com/buletin7-2.pdf
Но дори и аз които съм си заклет оптимист и ентусиаст се съмнявам в някакъв реален резултад от едно такова писмо . Не е ли по добре да изчакаме да видим какви лайна ще изсерат законотворците. Да видим до каква степен новия закон ще нарушава нашите права и до каква степен закона е рестриктивен спрямо законите в евросъюза и позовавайки се също така на този анализ да се допитаме до институциите в Европейския съюз които наистина имат лостовете и механизмите да променят нещо.
Последна промяна: 23 Юни 2014 21:56 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: Радо ВТ
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат