yon писа:
До министерството на културата и просветата.Господа министри,зам.министри,и всички разбиращи от КУЛТУРА,ние от БНФМ,плюс още няколко хиляди практикуващи металдетектинг,ви задаваме конкретни въпроси и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО очакваме отговори от вас.1.На какво разстояние от археологичен обект може да практикуваме хобито си,и как да го разпознаем.2.Нива която се оре всяка година,и в нея има начупена керамика,археологичен обект ли е,и ако е,защо не се спре унищожаването на културните ценности от тракторите и химикалите. Колеги допълнете с ваши въпроси към МК.и да пращаме писмото и да чакаме отговор.Ако кажат че нивата е археологичен обект,аз лично ще им пратя около 100 карти с земеделски земи,в които има керамика,да опазят културното ни наследство.
yon идеята ти е добра самоче . Едно писмо и отговор от страна на министерството едва ли ще сложи в ред нещата . Никой няма да ти даде идея затова как да изглежда едно евентуално писмо до министерството щото на колегите ентусиазма които го имаш ти в тях одавна се е изпарил още повече като гледат кви своеволия стават по съдилищата. Много ми се иска да ти кажа yon едно подобно писмо до министерството е хубаво да бъде прикрипено с един такъв анализ archaeology.zonebg.com/buletin7-2.pdf
Но дори и аз които съм си заклет оптимист и ентусиаст се съмнявам в някакъв реален резултад от едно такова писмо . Не е ли по добре да изчакаме да видим какви лайна ще изсерат законотворците. Да видим до каква степен новия закон ще нарушава нашите права и до каква степен закона е рестриктивен спрямо законите в евросъюза и позовавайки се също така на този анализ да се допитаме до институциите в Европейския съюз които наистина имат лостовете и механизмите да променят нещо.