За миг се зачудих къде да пусна тази тема.Отговора дойде сам......За всичко поругано,съсипано,унищожено,не консервирано и за всички други епитети,които има.
За златото,за което ламтят и нашите светила в археологиятаЗа порочната слава,струваща ден по медиите и оправдаваща частните дарения, и някой и друг нАучен труд, и дългите протяжни "хорариуми".
Скоро попаднах в нета на единствения мегалит-"кромлех" в България изцяло засипан с пръст в могила.
www.balkanmegaliths.bgjourney.com/Bulgar...e/StaroJelezare.html
Отвратих се от начина на работа.За мен това е едно интересно място,което бих искала да посетя-от любопитство.Прочетете текста от дясно на Вас.
Нима само златото вътре ги интересува???
По моя логика съвременните археолози разполагат също с много добра апаратура за изследване. И изведнъж какво да видят.......лулуеее наредени камънИ и то в кръг! Ще да е куполна гробница.....но уви ......
И дали един такъв паметник е с по-малка историческа стойност от гробниците в Сторосел и Казанлък,който са с 5-10 века по млади?
Знам за още много места арх.и исторически обекти изоставени на времето.Целта ми с този пост е да покажем очевидното!
Интересно ми е също ,ако имаше части музей,да ли тези същите не биха се превърнали в неверни"кучки"?И как биха се обърнали срещу държавата,която всъщност не им е осигурила средства за консервация.
Предлагам Ви да покажете тук злодеянията на нашите археолози и в удобен момент това да се използва срещу тях.