Че заблуждават хората , заблуждават ги яко. Нямало нужда да се изпраща заявление за регистрация щото не сме част от научен екип и т.н.
ОК това е така Не сме археолози не сме и част от научен екип Но защо трябва да го доказваме това после в съда,
като заявлението и съответно отказа е както спазване на определения срок за регистрация така и доказателство че ползваме детектора за хоби.
А иначе ако трябва да се кажат нещата направо Разбираемо е поне за мен това че има хора които се залъгват по въпросната федерация.
Закона всички знаем е така направен че в последствие съдиите и прокурори понякога си го тълкуват кой както си иска за което много им помагат и платените оценители затова и хората се чудят по какъв начин да излъжат закона че не са това което са и не са такива за каквито ги мислят.
Според мен всички се пържим на един огън с тая разлика че БНФМ не лъже хората за да облагодетелства търговците на металотърсачи а казва истината такава каквато е колкото и сурова да е тя. А тя наистина е много сурова защото преобладаващата част от търсачите не искат да носят
намереното в музея пък било то всичко намерено или два три боклука за парлама. Няма нормален търсач който да гледа във youtube как хората
във Англия си търсят свободно и сами решават какво да правят с намереното и да не им завижда . Затва и според мен има такива които напълно са наясно че БАТСЗМ ги лъжат за да си продават детекторите и въпреки това пак членуват там щото си мислят че могат по някакъв начин да излъжат закона.