апарата ти е добър, аз имам нексус , преди да грундираш си нагласи първо треша , грундбаланса го дръж на 12 часа, мултитона на 0, всичко на нула, треша си го нагласи колкото да жужи както ти е кеф да работиш ,режим на ключето алметал ,на макс треш грундиран вади кости но не межеш да работиш дъло време така ,с повдигане и понижаване на сондата около 20 см върти грунд баланса най вече в обратна на часовниковата стрелка посока докато спре да реагира и се успокои , аз дискриминацията я бухам на макс, тествал съм реже само желязото, след грунда можеш да усилиш сенситивити държейки сондата на 10 см от земята , чува се звук след това утихва , макс усилване е 1 2 черти под макс допустимото ,уреда се калибрира сам, сигналите ще ги познаеш по чистия кратък звук без накъсване за монетите, големината, горещите камъни също се разбират , дълбочината също но е до копане докато разбереш кой сигнале дълбок , размера също се разбира, уреда при плавни махове издава звук по цялата дължина на обекта,така лесно правиш разлика какво е отдолу и колко е голям обекта , мултитона ти позволява усилване на треша , ако има нещо неясно питай , другото е опит и проверка , ако има нещо което ти е чуждо питай, щом жорката не влиза тук аз бих помогнал, иначе ако му се обадиш ще ти обясни винаги за чалъмите по апарата, но сам ще ги видиш