Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Въпрос към по-старите в бранша

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 08:15 #11081

• GADAT!
  • GADAT!'s Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 12
Здравейте решил съм да си купувам металотърсач и се колебая между Garrett 250 ACE i Garrett EURO ACE бихтели споделили някакво мнение.

А другия ми въпрос е след като си го закупя да си играя ли изобщо да го регистрирам или няма никакъв смисъл.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 08:28 #11082

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
GADAT! писа:
Здравейте решил съм да си купувам металотърсач и се колебая между Garrett 250 ACE i Garrett EURO ACE бихтели споделили някакво мнение.

А другия ми въпрос е след като си го закупя да си играя ли изобщо да го регистрирам или няма никакъв смисъл.

Чрез три съдебни дела във ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД водени от адвокат Георгиев Федерацията в крайна сметка премахна регистрацията на металдетекторите !!!
За апаратите мога да те посъветвам едно :
опитай се да пробваш повече модели детектори и тогава прецени кой да купуваш - за тая цел прекрасна възможност предоставят съборите :
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...4&Itemid=126&lang=bg
По хубаво и истинско нещо от форумите на живо няма !!
Последна промяна: 15 Мар 2013 08:33 от Slavitoooo.

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 08:41 #11084

• GADAT!
  • GADAT!'s Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Ми опасенията са ми,че отскоро съм решил да се занимавам с това и тези уреди са доста опростени и има добри отзиви по чуждестранните форуми пробвал съм Goldan Mask 3 ама е доста трудна за работа а и хваща уродените камани и разчиташ само на слуха си а Гаретите отчитат графично като показват вида на намереното, дълбочината и Pit point мисля че се казваше екстрата която ти центрова точно намереното под средата на питата

Garrett 250 ACE- bodhi3.files.wordpress.com/2012/06/garrettace_250-21.jpg някаде 350-400 лева е.
Garrett Euro ACE - bodhi3.files.wordpress.com/2012/06/garrett_ace_euro_ac.gif около 550 лева.
Последна промяна: 15 Мар 2013 08:45 от GADAT!.

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 09:01 #11085

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Сакън, колега, не си купувай нещо, което ще те откаже за месец, два от хобито. За начинаещ Маската е много по-добър избор. Съвсем не е единствен, разбира се. Ориентирай се според финансите си, не търси най-простия уред, то на техниката за една две седмици се свиква, но като няма възможности се отвиква от хобито. :)
Късмет в избора. Тук има колеги, които могат да ти дадат много качествени съвети без да подхождат комерсиално - възползвай се.

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 15:26 #11086

• GADAT!
  • GADAT!'s Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Джони писа:
Сакън, колега, не си купувай нещо, което ще те откаже за месец, два от хобито. За начинаещ Маската е много по-добър избор. Съвсем не е единствен, разбира се. Ориентирай се според финансите си, не търси най-простия уред, то на техниката за една две седмици се свиква, но като няма възможности се отвиква от хобито. :)
Късмет в избора. Тук има колеги, които могат да ти дадат много качествени съвети без да подхождат комерсиално - възползвай се.

защо мислиш, че ще ме откаже

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 17:31 #11087

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
купи си Гарет евро аце,много по добрър е от 250-то,имам Еврото и сам много доволен,за парите си е приличен апарат,според мен надминава по работа някои по скапи апарати,и много лесно се работи с него,цветното и желязото няма как да го объркаш
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 17:39 #11088

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Най правилното нещо което можеш да направиш в твоя случай е да си вземеш Tesoro Cibola .

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 18:44 #11091

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
всеки си хвали коня :)
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 18:51 #11093

• lyubo
  • lyubo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 89
fastext писа:
Отказвам се от всяко мнение......вече само ще чета ОСТРОУМИЯ.

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 20:04 #11095

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
fastext писа:
Аз мойту кучи съм гу похвалил в друга тема . :) Казвам кучи щото Lobo на монета джавка като куче .
Последна промяна: 15 Мар 2013 20:52 от elmu007.

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 20:20 #11096

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
знам знам..:)

Въпрос към по-старите в бранша 15 Мар 2013 22:20 #11098

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
GADAT! писа:
Джони писа:

защо мислиш, че ще ме откаже
То, ни в клин, ни в ръкав...ама да ти кажа една случка от преди няколко дни....
Показвам на един колега, който си продал Джипито и си търси по-евтина техника, един апарат - не ти го препоръчвам на тебе, щото да не кажат другите, че си хваля коня....Та, колегата знае долу горе какво иска от апарата, аз обяснявам, и той накрая ми вика - абе, сложен ми е тоя...и много ми писука. Еми, съмсем приятелски му казвам - що не видиш новите Фишъри - хвалят ги хората.Доволни били./Говорим през цялото време за едни пари около 2000лв за нова апарат/
В туй време другия колега, който върви с нас, казва: ааааа, то и ние сме много доволни от Фишърите. Малко зяпнах, щото знам, че работи с гаражен, ама като кажат Фишър, и аз мълча. Колегата, обаче , продължава: Много сме доволни, щото ходим след тях и сума ти неща вадим, когато те вече смятат, че са приключили мястото......
Та така.
А, каквото с Фишърите, долу горе такова и с гаретите. Земи си един гаражен с две копчета и няма да сбъркаш. Казах ти, че Масаката е добре, щото е относително евтин апарат и ликвиден, ако искаш после да го продадеш. И понеже я спомена. Има и други прилични бмългарски марки. А, ако искаш нещо класно, с много екстри - първо разпитай добре, а най-добре пробвай. Аз Гарет не бих ползвала, даже и да ми го подаряват. Предпочитам гаражен. Но, това е мое мнение.
Тесоро също има добри модели, не е задължително да е последния и най-скъпия. Същото се отнася и за Майнлаб - това пък си е класика в жанра. Моето колебание винаги е било между Майнлаб и нещо друго, ама все ми идват малко скъпи.
Последна промяна: 15 Мар 2013 22:27 от Джони.

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 00:55 #11099

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Golden Mask 1 също е добре за теб , забрави ги тия гарети и фишери .Избирай между Tesoro Cibola и Golden Mask 1 .Cibola е за предпочитане .

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 15:25 #11105

• Стоян
  • Стоян's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 44
И аз имам същите новобрански чуденки като GADAT, само че съм се ориентирал към Fisher-ите :) Държа първият ми апарат да е опростен за работа и да има визуална индикация на сигналите, тъй като нямам никакъв опит и не знам дали ще се оправя само по звук.

Бюджетът, който съм определил е 600-650 лв. и в момента се колебая между F4 и F5. Мисля също и един друг вариант – да взема F2, който веднага да ъпгрейдна с няква по-сериозна сонда, видях че се продават по-големи сонди за него, такива тип 2D.

Та това е и въпросът ми към по-опитните - кой от тия варианти би бил най-удачен според вас? :)
Последна промяна: 16 Мар 2013 15:25 от Стоян.
Следните потребители изказаха благодарности: Avrelian

Въпрос към по-старите в бранша 16 Мар 2013 15:38 #11106

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
За тия пари нищо вносно читаво не можеш да получиш. Помисли малко. Цените на западните апарати са пригодени за техния стандарт, а на българските - за нашия. И никога не сравнявайте вносен апарат за 600лв с български такъв. За тия пари българското трябва да е много по-добро, независимо кой го произвежда.
Западно под хилядарка не може да е читаво./Говоря за ново./
Освен всичко останало, западния има транспорт, процент за българския дистрибутор и ...дъра бъра.
За тия пари само българско и то - директно от производител.
Не се лъжете кво ви говорят по форумите и как хвалят тъз и онъз марка и модел. Питайте приятели, които познавате и няма да ви излъжат, щото нямат далавера да ви лъжат.
Може и вносно втора употреба, ама аз съм с резерви - трябва да е от читав търсач - да си е пазил техниката.
Последна промяна: 16 Мар 2013 15:48 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: Стоян, Avrelian
Модератори: Slavitoooo, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, Ilia, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат