Представете си следната хипотеза: Купил си чиляка машинка, убава, работна, съвременна...Мерклия значи...То хубаво, ама човеко примерно е доктор и пълен новак... Нещо като доктора от "Столичани в повече" ама за разлика от оня, нашият е хептен аджамия....И поради таз причина невеж и неопитен....Ни закон го плаши, ни нищо....Как да е....Та решил нашият приятел да се пробва в хобито металдетектинг, ноооооо.... оказало се, че не става... Фалшиви сигтали...щуротии....пишман станал.....Къра хватал и в пряк и в преносен смисъл...Ахъ-ахъ да се откаже и да тегли майната на електрониката....Толкоз се отчаял, че дори му дошло да я хариже и на местия селски музия - да идат да си я регистрират в министерството на културата и да си я ползват със здраве, ако могат се оправи със сложнотията.... Та зачудил се човеко да зарязва ли бъдещото хоби и да си гледа докторлъка или да се мъчи с налучкване....
Та в тоя ред на мисли, ми ето и идеята. Майтапа на страна, не се бъзикам:
Що не организиране някакви курсове или уроци по металдетектинг за начинаещи, любопитковци и разни други... Срещу заплащане или внещо друго и как точно - варианти всякакви....Сигурна съм, че мераклии ще има.... тъй, според мен, хем Фдерацията ще спечели пари, хем хората ще се научат, хем и ще се популяризира хобито...
А идейката може да се и доразвие, ако има интерес....