Малко за особеностите на женския металдетектинг.

Чета темата за екипировката на търсача
www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...d=21&id=7327&lang=bg , кефя се на хубавите джаджи, но обикновено преди да помисля за моята екипировка все излиза нещо друго, което трябва да се купи спешно - като нов бойлер например.
И си казвам, е, добре де, с каква екипировка ходя аз.
И като много мислих....моята скромна екипировка е: металотърсач, лопата и Хари, без да броим мен.
Палатка не ми трябва, защото съпруга ми няма да одобри преспиване по чукарите с чужд мъж, затова не нося. Ние с Хари обикновено не спим. Пък ако толкова закъсаме за покрив над главата, Хари ще ми направи колиба от клони.
Раница не нося, защото Хари има винаги много джобове и там вкарвам всичко, което не ползвам в момента, особено телефона, който изобщо не искам да чувам. После, докато търся из джобовете му нещата си, намирам толкова други...за които даже не съм и предполагала, че ще влязат в употреба. Ама - там са.

Някакви много фешън и специални
обувки също не ми трябват. Ако трябва да газя река или кал Хари ще ме пренесе. От змии не ме е страх, щото те и без друго бягат от себеподобни, пък ако някоя тръгне да ме гризе за кокалчетата, Хари е наоколо и ...бой с лопатата, освен ако не предпочете да я целува.
Кирки, копачки, ...и всякаква вълшебна земекопна техника също е излишна. Хари копае дето се сетите с лопата, а като не може с лопата - копае с ръце. Всичко що е вътре, излиза навън.
Дъждобран - забравете. Хари ще ме заслони от дъжда и ще свали всичко от гърба си. Е, аз може и да не остана суха, но със сигурност дъжда няма да е сериозния ми проблем.
А това с
печката направо ме разби - абсолютно излишна вещ. Хари е печка отвсякъде. Пали огън с една лопата насред нивата и с пет клонки, а ако няма и това, е, има една печка - "топлообмен" и казват - много стар, но изпитан модел, патент на Хари.

А пък ония джаджи четири в едно, пет в едно.. с
огниво, свирка и .......нееее. Хари пали от половин оборот, свири "Токата и фуга" без инструменти и като удари две водки така свети, че няма нужда от сигнални ракети.
Гледам липсват там в темата
Джипиес, карти, сателитни снимки...изобщо навигацията. Ама на мен и тя не ми трябва. Главата на Хари е абсолютен джипиес, има запечатана сателитна снимка, даже и регистъра с археологическите обекти, толкова дълбоко пазен като тайна от МК, и той е в главата му. Винаги знам къде не трябва да ходя. Е, от време на време за Рим минаваме през Тракия, но ...лошо няма. Опознавам родината под вещото наблюдение на Хари.
Колкото до
автомата - е, това пък хич не съм се сещала да вземам. Хари ме пази от всичко що мърда, даже и когато не искам да ме пазят.
Така че, замислите се...дали да използвате Фискарс, Дахщайн, Джърбър....като можете да замените всичко в едно - и то родна българска марка - ХАРИ.

Да ви кажа, даже не знам дали и Майнлаб не можете да замените с ХАРИ. Защото едно време, когато гърнетата излизаха през ден, Майнлаб в България нямаше, но Хари беше тук ....и на линия . ...24часа и вършеше работата, която сега извънземните технологии не могат.

А, ако случайно ви стане скучно и металдетектинга ви дойде в повече ....Хари е на разположение - може и стихове на Ботев да ви рецитира, докато прави всичко друго, от което имате нужда - например да ви намери любовник/ца/ или да изгони някой такъв/такава/.
Всичко това, казано на шега, но с дълбоко уважение към приятелството. Щото без приятели, не само металдетектинга не върви, но и хляба не е сладък, за ракията да не говорим.