comander писа:
Забравяте че има и трети .....които агитираше наи силно против всякакви организаци.Но виждам че хората са позабравили този инцедент не до там маловажен.Тези които помнят за това нямат регистрация там,съответно и аз.
Митак, понеже сме тръгнали да казваме нещата в прав текст и предполагам, че имаш предвид Вальо - Империо, да ти кажа две думи и по този въпрос. Не съм му адвокат, но нещата не са точно такива.
Говорила съм поне няколко пъти с него по темата. Той казва, че още в самото начало е искал първо да се правят местни клубове и тогава обединение.Затова е странял от организацията ни и заради лични вражди, те си знаят там хората. Аз не се съгласих с него, защото е щяло да отнеме много повече време, но се вижда, че идеите му за силни местни клубове не са били лишени от смисъл.
Видяхме, че много от важните събития на Федерацията бяха подобаващо отразени във форума му. Отказа да отразява участието в изборите, но това е решението му - форума да бъде свободен от политика. Между другото такова беше и решението на цяла група нумизмати и търсачи във Фейсбук, която наброява вече над хиляда човека и има много силна дейност и дискусии относно закона, в които се включват и археолози. Не бива да превръщаме тия хора във врагове, защото не са.
Така че, не правете сравнения между Светльо и Вальо. Различно е.
То и аз бях голям враг на Федерацията по едно време, така и не стана ясно кой стои зад тая работа. Но в моя район нито някой друг иска да върши мойта работа, нито хората признават някой друг, и колкото и да ми е било обидно, пак ще я върша.
А Светльо и Кирчо не знам кво ша правят като почнат членовете им да ходят по съдилища. Щото това, което се говори сега на хората, точно след година ще има обратен ефект. С агнета търсачите не могат се обединят, само със защита може да стане.