Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Легитимна ли е федерацията ?

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 17:40 #25414

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Недоброжелатели на федерацията, които се представят за търсачи, пускат слухове - долни и отвратителни лъжи, че БНФМ не е легитимна организация. Обръщам се към същите лица най-добронамерено да прекратят да заблуждават колегите, тъй като БНФМ няма да търпи подобна гавра.

Линк към Министерството на правосъдието, където ясно се вижда, че БНФМ е единствената в България гражданска организация с обществено-полезна цел и която всяка година праща отчетите към Министерство на правосъдието.
ngo.mjs.bg/companyinfo.aspx?ID=8809

PS: само да отбележа ,че
Министерството на правосъдието не си е актуализирало данните за Управителния съвет от 2010 г.
Да се има предвид, че на линка като членове на Управителен съвет са посочени лица, които са били в организацията до 2010 година и някои от тях вече не са членове на БНФМ. Пропускът е на Министерство на правосъдието, което не си е актуализирало данните
Последна промяна: 29 Дек 2014 18:57 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: hektor, skita6t, Джони, yaponetsa, jordan_nenov, kaveiros, valchan_gb, vvurbanov, mitko, emoxristov Виж още благодарили

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:00 #25415

• skita6t
  • skita6t's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на Регионален клуб Видин, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2565
В България враговете на металдетектинга се увеличават от година на година а между търсачите винаги е имало агент- провокатори и доносници,тъка че по приказките ще ги познаете кои и защо не искат промени в закона
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, Джони, djendaka, kaveiros, mitko, Nesho, Radislav

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:09 #25416

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
Slavitoooo писа:
Недоброжелатели на федерацията, които се представят за търсачи, пускат слухове - долни и отвратителни лъжи, че БНФМ не е легитимна организация. Обръщам се към същите лица най-добронамерено да прекратят да заблуждават колегите, тъй като БНФМ няма да търпи подобна гавра.

Линк към Министерството на правосъдието, където ясно се вижда, че БНФМ е единствената в България гражданска организация с обществено-полезна цел и която всяка година праща отчетите към Министерство на правосъдието.
ngo.mjs.bg/companyinfo.aspx?ID=8809
Това звучи като новогодишна шега.
Що направо не ги казваш кои са, да ги знаем всички. И къде ги пускат тия слухове? Дай малко повече подробности, да знаем как да реагираме и какво да правим.
Само предполагам кой стои зад тая работа, дано да не съм права.
Подобни глупости сред търсачите не могат да минат, но не е приятно.
Казвай направо за кво става въпрос, че вече ни е писнало от простотии и простаци.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, kaveiros, mitko, Nesho, mikreto, miro1113

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:24 #25417

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Колеги от Асеновград сега ни сигнализираха за един стар познайник с ник vako
който разпространява тая невярна информация , предполагам тъй като раздава карти на златарската организация
може би е сметнал ,че така ще му се вдигнат продажбите .
Последна промяна: 29 Дек 2014 18:25 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: hektor, djendaka, kaveiros

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:25 #25418

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Явно че производството търговията и упражняването на хобито трябва да бъдат забранени със закон че да се обединим . Мамка му и български шибан манталитет някой се опитва да направи нещо а другия дето на същия ,,, се върти му подлива вода и всичко заради едни скапани 20лв . Ще ме извинявате за нецензурния език ако преценят модераторите да редактират .
Последна промяна: 29 Дек 2014 18:27 от cat.
Следните потребители изказаха благодарности: bati_jenko, Slavitoooo, skita6t, djendaka, kaveiros, preskouuu, mitko, Nesho, miro1113

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:40 #25419

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
А, добро утро.
Че то това не е от днес.
Само че, при нас схемата е друга, или поне това достигна до мен. Че картите на федерацията не вършели работа, но виж, картите на другите спасявали където и да си. Но не мога да разбера кой е точно човека, не ми казват. Вече има членове на федерацията, които са се прехвърлили там.
Не само че дискредитират федерацията, но, за съжаление, подттикват търсачите/които са си търсачи, никакви търсачи на метеорити не са/ да се чувстват имунизирани срещу закона, само щото били членове на БАТсезам ли беше.
Но, еднолично съм си решила, че тая година няма да занимавам Георгиев с хора, които не са членове като станат белите, ако ще да са ми приятели. Нито ще давам съвети. Защото се сещат да ме търсят като представител на Федерацията чак като им опре яйцето до.... а иначе даже и на сбирки не идват, да нямат нищо общо с нас.
Е, аз не ги лъжа, казвам им, че само една карта няма да ги спаси, не ги и зоря да стават членове - вече едва ли има търсачи, поне в моя район, които не знаят за Федерацията - всеки да си решава сам. Но, с големите услуги - до тук.
Така че, това не е новина.
Но не прави чест на ръководството на тая организация, защото хората няма как да си го измислят сами, така са инструктирани.
Досега не съм казала една дума против тях, просто ги приемам като конкурентна организация и тва е. Но и с това сме до тук.
Още утре ще обясня на колегите покрай мен за какво иде реч.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, skita6t, djendaka, kaveiros, mitko, Nesho, mikreto, miro1113, cat Виж още благодарили

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:41 #25420

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
cat писа:
Явно че производството търговията и упражняването на хобито трябва да бъдат забранени със закон че да се обединим . Мамка му и български шибан манталитет някой се опитва да направи нещо а другия дето на същия ,,, се върти му подлива вода и всичко заради едни скапани 20лв . Ще ме извинявате за нецензурния език ако преценят модераторите да редактират .
Да, точно за двайсте лева става въпрос. Сигурно и там има спад в членството и трябва да се навакса. :laugh: Мизерници.
Следните потребители изказаха благодарности: hektor, kaveiros, mitko, cat

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 18:56 #25421

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Джони съмняваме че е само за 20така като знам кои са собствениците на БАТСЗМ ако от там идва работата . Понеже там по съборите преди се рекламираше Фишер а сега се рекламира Гарет АТ голд явно отстъпката от Гарет е по голяма в момента , май за повече от 20 лв става въпрос но това са само предположения де .
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, mitko, miro1113

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:04 #25422

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
cat писа:
Джони съмняваме че е само за 20така като знам кои са собствениците на БАТСЗМ ако от там идва работата . Понеже там по съборите преди се рекламираше Фишер а сега се рекламира Гарет АТ голд явно отстъпката от Гарет е по голяма в момента , май за повече от 20 лв става въпрос но това са само предположения де .
Е, то това е ясно като бял ден, никакви предположения не са.
Нали на Светльо затова му трябваше Федерацията - да трупа потенциални клиенти. Нали целия му форум се върти около рекламата на Гарет и Фишер. Я се опитай да похвалиш там нещо, което Светльо не продава?! Веднага скачат сто човека, сигурно две трети с фалшиви никове, да ти обясняват, че от Фишер по-голямо чудо няма. Само дето вече трети месец откак колегата ми си взе Фишер бляк не знам си какво - лимитирана серия за над два бона, лопата почти не ползва, рита сигналите с крак.
Всичко е за едните пари. А тва, че някой ша изгори заради тях, изобщо не ги е грижа.
Хубаво си развиват там дейността, праят си семинари и колят агнета да лапат будалите, ама що трябва да мамят и хората, мен затова ме е яд, не ме е яд, че си направиха организация.
Светльо беше много загрижен за Федерацията, докато не разбра, че закона не забранява продажбите на апаратите....и до там.
Но, както обичаме да казваме тук: на всяко прасе му идва коледата.
Последна промяна: 29 Дек 2014 19:06 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, kaveiros, mitko, Nesho, mikreto, cat

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:08 #25423

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Забравяте че има и трети .....които агитираше наи силно против всякакви организаци.Но виждам че хората са позабравили този инцедент не до там маловажен.Тези които помнят за това нямат регистрация там,съответно и аз.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, cat

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:19 #25425

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
comander писа:
Забравяте че има и трети .....които агитираше наи силно против всякакви организаци.Но виждам че хората са позабравили този инцедент не до там маловажен.Тези които помнят за това нямат регистрация там,съответно и аз.
Митак, понеже сме тръгнали да казваме нещата в прав текст и предполагам, че имаш предвид Вальо - Империо, да ти кажа две думи и по този въпрос. Не съм му адвокат, но нещата не са точно такива.
Говорила съм поне няколко пъти с него по темата. Той казва, че още в самото начало е искал първо да се правят местни клубове и тогава обединение.Затова е странял от организацията ни и заради лични вражди, те си знаят там хората. Аз не се съгласих с него, защото е щяло да отнеме много повече време, но се вижда, че идеите му за силни местни клубове не са били лишени от смисъл.
Видяхме, че много от важните събития на Федерацията бяха подобаващо отразени във форума му. Отказа да отразява участието в изборите, но това е решението му - форума да бъде свободен от политика. Между другото такова беше и решението на цяла група нумизмати и търсачи във Фейсбук, която наброява вече над хиляда човека и има много силна дейност и дискусии относно закона, в които се включват и археолози. Не бива да превръщаме тия хора във врагове, защото не са.
Така че, не правете сравнения между Светльо и Вальо. Различно е.
То и аз бях голям враг на Федерацията по едно време, така и не стана ясно кой стои зад тая работа. Но в моя район нито някой друг иска да върши мойта работа, нито хората признават някой друг, и колкото и да ми е било обидно, пак ще я върша.
А Светльо и Кирчо не знам кво ша правят като почнат членовете им да ходят по съдилища. Щото това, което се говори сега на хората, точно след година ще има обратен ефект. С агнета търсачите не могат се обединят, само със защита може да стане.
Последна промяна: 29 Дек 2014 19:26 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa, jickata, miro1113

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:38 #25426

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Не му е мястото в тая тема, но не знам дали не е добре догодина да се помисли да се увеличи малко членския внос и да се осигури на всички членове поне безплатна правна помощ. Вижда се от делата през последните години, че повечето от членовете ни ги съдят за няма нищо, вижда се и че скоро нов закон няма да видим, но на членовете трябва да се помага по някакаъв начин.. Никой няма да е против да даде малко повече пари за членски внос, ако знае, че поне ще бъде подсигурен с адвокат. Георгиев и сега дава безплатни консултации и помага на хора, поне да е регламентирано.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Nesho, atina, Fastext, cat, Отона

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:46 #25427

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Дано тази тема се чете не само от членове на федерацията ами и от нейните противници . Ако забранят тотално детектинга, а както се чува има мераци и промиването на злато да забранят тогава нито продажби на детектори нито на легени и драги ще има . Така че тия дето плюят да си помислят , понеже ние дето упражняваме хобитата щем нещем ще отидем за риба ( въдиците са ми в калъфа ) ама търговци и производители ще питат къде серът гладните . От тия наши караници и номера печелят хора като Соларов не го забравяйте . Спирам да пиша че ще почна да псувам .
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, Джони, djendaka, kaveiros, Nesho, Fastext, rublata, Отона

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:53 #25428

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
Колеги днес аз си поднових членството в федерацията и съответно си платих членският внос за новата 2015 гд. Също и привлякох един нов член към федерацията,мой колега и приятел,на който също му беше издадена от новите членски карти,да му е честито.
А пък кой какво говорел на кого за федерацията,хич да не ни пука.Всички сме големи хора и имаме глави на раменете си,и можем да преценя ме кое е лъжа и кое истина и кой иска да се възползва от нас чрез измама.
А тези които са преминали в другият лагер значи са големи балъци,но още не го осъзнават,но рано или късно ще се събудят,няма страшно. Ако ли пък не,те губят и такива хора не ни трябват за съмишленици.Да си търкат с Фишерите и Гаретите, дет им се вика на такива събирачи :laugh: :laugh: :laugh: май стана лаф вече :laugh: За нас ще има повече...
Затова не се ослушвайте като мишки в трици :laugh: ами взимайте пример и си подновявайте членството. mdet
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, hektor, skita6t, Джони, djendaka, kaveiros, mitko, cat

Легитимна ли е федерацията ? 29 Дек 2014 19:59 #25429

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Деси ,това кои какво мислил и какво смятал, е корено различно от това какво е направил.Аз имам обяснения за всичко но си ги оставям за мен .
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Джони, cat
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат