djendaka написа:Аз както казах на събранието идеята е чудесна , само с повече публични изяви има шанс да ни обърнат внимание а и по този начин да привлечем още колеги които сега се страхуват да излязат на яве . И от мен имаш едно Браво !
И аз мисля, че това е един от начините, които ни приближават към целта... Така че и от мен поздравления - както за идеята, така и за труда на тези, които са се впрегнали идеята да стане реалност!...
Дълги години разни поръчкови медии, самозабравили се държавни служители /с къса памет за миналото си/ и прочее гъзолизци, се надпреварваха да сипят дъжд от помия и да демонизират образа на любителя търсач или този на обикновенния събирач, с думите "иманяри", "престъпници" и с прочее обидни и неверни епитети, изкарвайки тези най- обикновенни хора, едва ли не обществени врагове и по-зли от терористи...А масовият четец, се манипулира лесно......И така народът в един момент повярва в тези целенасочени глупости, бълвани от матрицата...
На това, можем да се противопоставим, като използваме всеки повод, с който да опровергаем този, натрапен на обществото, изкривен образ на търсача или събирача...Нека хората видят и другата гледна точка, да чуят и другата страна...да я опознаят, защото само ако я опознаят ще я приемат и ще разберат, че в голяма част от случаите са били лъгани и манипулирани... Мисля, че много хора дори ще изпитат симпетии, а защо не - и да станат съмшлиници....
Така че и аз съм 100% "за"....Не бива да позволяваме всичко да се слага в един кюп - и ценното и боклуците - също, както в проекта за изменение на Закона за културното наследство.....