Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 02:46 #16881

• Флорида
  • Флорида's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 154
Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million

Колегата ги е хванал с метал детектор.Сега ще се събират кинти зада му се заплати находката.
Кога ли ще доживеем да видим същото събитие в БЪлгария?
Последна промяна: 18 Ян 2014 02:49 от Флорида.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 04:02 #16883

• SP_Detectors
  • SP_Detectors's Avatar
  • Офлайн
  • - Не е член на БНФМ -
  • Получени благодарности 133
Флорида писа:
Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million

Колегата ги е хванал с метал детектор.Сега ще се събират кинти зада му се заплати находката.
Кога ли ще доживеем да видим същото събитие в БЪлгария?

never

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 07:24 #16888

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 115
кой знае колко много и по значителни находки са откривани тук , и са заминали извън граница ... в тая държава на бандити и крадци друго няма как да стане :sick:
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 15:32 #16893

• Avrelian
  • Avrelian's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 120
5 милиона- а не могат да му пратят бопаджий да му ги преберат, без една стинка. :)
Следните потребители изказаха благодарности: dmd_77

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 21:48 #16909

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
gyulterius писа:
кой знае колко много и по значителни находки са откривани тук , и са заминали извън граница ... в тая държава на бандити и крадци друго няма как да стане :sick:

gyulterius може и донякъде да си прав но. Задаваш ли си въпроса защо много и по значителни находки са откривани тук , и са заминали извън граница. И отговора е много прост и се казва рестриктивна и неправилна политика по отношение на културно историческото ни наследство. Защо сега например това съкровище от 52 000 хиляди римски монети не замине за щатите или за германия а ще си остане в UK

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 22:17 #16910

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
то това е ясно , колко ли тракийско злато се изнесе по частни колекции , заеби ги тея римски монети , по цяла европа ги намират и търгуват с тях , анлащълан мафията си действа , има си канали , най-вече дипломатически... тях никой не ги проверява ... най-жалкото че толкова красиви предмети ще си останат тайна

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 22:40 #16912

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
gyulterius писа:
то това е ясно , колко ли тракийско злато се изнесе по частни колекции , заеби ги тея римски монети , по цяла европа ги намират и търгуват с тях , анлащълан мафията си действа , има си канали , най-вече дипломатически... тях никой не ги проверява ... най-жалкото че толкова красиви предмети ще си останат тайна

gyulterius Е кой е виновния според теб в случая че толкова красиви предмети ще си останат тайна. Защо съкровищата намерени в държавите с правилна политика по отношение на културно историческото наследство и най- вече по отношение на металдетектинга не остават в тайна. B)

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 18 Ян 2014 23:59 #16915

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
предполагам си наясно че само с детектор могила не се копае , закона е рестриктивен , ясно ми е , просто няма за цел опазване на историческото културно наследство , по никакъв начин не се стимулира гражданина да предава каквото и да е , независимо дали е намерено с детектор , не визирам рамки или дълбоки детектори на метали , а то културното наследство не е само метал , за пример античната гръцка керамика е също толкова важна колкото и красивите сребърни и златни предмети...ключовата дума е опазване , но кой пък ще тръгне да показва на някой красива златна, конска апликация , или златна фибула като може да я продаде за съответната сума на дебеловраткото който съответно ще я пласира по веригата...яд ме е че такава история каквато има България е в ръцете на хора които ги боли уя за историята ... кинтата е важна

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 00:03 #16916

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
няма да остане в Англия , ще се разпредели посредством търгове из частни колекции

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 01:05 #16918

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
gyulterius писа:
няма да остане в Англия , ще се разпредели посредством търгове из частни колекции

Глупости.......!!! Би се разпределило и разпродало само и единствено ако намерилият находката не спази установеният ред. Принципно регионалните музеи винаги плащат дължимят процент на късметлията и хората съответно си спазват установеният закон и ред и това е факт в доста от по цивилизованите страни . А случаите когато намерилият може да продаде на търг намереното са тогава когато намерените неща не са уникати и не представляват интерес за музея пък и музеите не са в крайна сметка учреждения които трябва да се превръщат в складове за често срещан Trash във каквито складове се опитва да ги превърне сегашната политика по отношение на културното ни и историческо наследство

Ето и един линк с тема по въпроса как трябва да изглеждат нещата в българския металдетектинг разгледай го добре прочети постовете съдържащи се в него преди да си написал поредната си умопомрачителна глупост господин IQ 160. :laugh:

www.metaldetecting.bg/index.php?option=c...0&Itemid=126&lang=bg
Последна промяна: 19 Ян 2014 01:49 от Nesho.

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 17:16 #16929

• gyulterius
  • gyulterius's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
чета постоянно, мен недей ме мисли , музея ще си запази екстра качеството , другото на борсата , а това с IQ''то , не си ми главата да знаеш какво аз знам ... и такива определения като умопомрачителна глупост си ги запази за друг

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 17:28 #16931

• Avrelian
  • Avrelian's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 120
Най-важното е че откривателя се се чуства горд, със своята находка. А ний се крием кат мишоци, е тва е истината в БГ.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, gyulterius

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 18:20 #16937

• romul
  • romul's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 21
колеги не спорете за глупости. вий ги намерете пък после му мислете mdet аз бих казал само ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ sshy

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 18:40 #16940

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
gyulterius писа:
чета постоянно, мен недей ме мисли , музея ще си запази екстра качеството , другото на борсата , а това с IQ''то , не си ми главата да знаеш какво аз знам ... и такива определения като умопомрачителна глупост си ги запази за друг

колега gyulterius нямам за цел да се заяждам с теб. Просто след няколко твои поста така и не разбрах кой обвиняваш в случая и каква ти е позицията. Ето сега например в последния си пост казваш музея ще си запази екстра качеството , другото на борсата :dry: Добре съгласен съм със теб и може би точно така стоят нещата в Англия но ти освен да констатираш общоизвестното нещо друго казваш ли с тва си изречение някаква позиция изразяваш ли? Например в един от постовете си по горе казваш цитирам--ключовата дума е опазване , но кой пък ще тръгне да показва на някой красива златна, конска апликация , или златна фибула като може да я продаде за съответната сума на дебеловраткото който съответно ще я пласира по веригата...яд ме е че такава история каквато има България е в ръцете на хора които ги боли уя за историята ... кинтата е важна -край на цитата И сега по повод на тая твоя констатация и по повод на изречението по горе с дебелия шрифт искам да те питам -Ти би ли се ядосал ако занесеш на музея златна и бронзова апликация и златна и бронзова фибула при което от музея проявят интерес само към златото а към бронза не? B)

Ако случайно отговора на въпроса ми ти е --Не не бих се ядосал щото знам че съм постъпил правилно и щото не съм от тези дето ги боли уя за историята бих искал да те питам тогава има ли някаква позиция на недоволство в това твое изречение музея ще си запази екстра качеството , другото на борсата или си чешеш езика само ?

Случайно ако пък решиш да се ядосаш на това че от музея проявят интерес само към златото а към бронза не то тогава защо те учудва и се ядосваш толкова на решението на някой да продаде намереното вместо да го занесе в музея?
Последна промяна: 19 Ян 2014 19:54 от Nesho.

Treasure Hunter Founds 52,500 Roman coins worth $5 million 19 Ян 2014 19:31 #16942

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
gyulterius писа:

а това с IQ''то , не си ми главата да знаеш какво аз знам ...

IQ-то не е знание , нещо друго е . secretemo
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, last1left
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, Ilia, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат